School´s out forever - Jag vill stagediva del. 30

Vad ska jag säga? Den borgliga sidan verkar inte fatta att så länge de bara vill ha mer pengar till sig själva så kommer det inte bli bra någonstans. Det är det som är kruxet. Allt detta åtdragande av pengar. Göran Hägglund sa till exempel att vår skola är bra men den kan också bli bättre. Var ser han den bra skolan? Menar då det är fler elever en någonsin som går ut med dåliga betyg i kärnämnena (svenska, matte och engelska). Med det fick han det att låta som om de inte skulle göra så mycket åt skolan. Det behövs göras mycket. Minska antalet elever per klass. Få människor att vilja utbilda sig till lärare. Det man dock framför allt ska göra är att göra skolan rolig och inspirerande för eleverna. Tycker man att skolan är rolig och att det är kul att hitta nya saker och lära sig saker, ja, då lär man sig också lättare. Med det kommer man också lösa en hel del mobbing och färre kommer så småningom rösta på SD eftersom man kommer ha betydligt smartare människor som vet bättre. Vi kommer så småningom ha fler som är kompetenta på flera områden i samhället. Det mesta kommer bli bättre. Gör också så att man får studiebidrag för att plugga på universitet och högskola. 10000 i det tycker jag är rimligt. Hur ska man få pengar till det? Få alla att sluta roffa åt sig så mycket runt om och överallt så kan vi lösa detta hur lätt som helst. Det är den kulturen vi måste få bukt på men det ända partiet som vill ta upp frågan ens är vänsterpartiet. Men då får de hånande svar tillbaka av väl sossar och andra som har toppositioner. Klart någon ska ha någon ny bil istället. Helt rimligt? Eller? Det är sjukt också att så fort man säger Vänster Partiet så säger folk att de är kommunister. Bara för att en person säger att han är det betyder ju inte det att partiet är det. Konstig logik där. Men ja vi får nog råna upp alla pengar åt alla ställen där det saknas och bli någon slags modern Robin Hood. ”Det är Rille den 4:e jag vill ha” Våra vapen? Hackers och stridsvagnar!

 

IQ kan räkna upp till 100. Nej nu tar vi en stänkare på detta.

 

Vi lever för att svära och dricka tjära!


Rare Exports (2010)

 

Det närmar sig jul och Pietaris (Onni Tommila) far Rauno (Jorma Tommila) är ute och jagar med sitt jaktlag som vanligt. Men de upptäcker att många av renarna och de andra djuren blivit rivna av andra djur. Samtidigt så görs konstiga utgrävningar och sprängningar vid en bergstopp i närheten. Den leds av Brian Greene (Jonathan Hutchings) som tror sig hittat den riktiga Tomten. Dessutom är det juletider och man ska vara snäll som barn men Pietari har bråkat med sin far. Barn har börjat försvinna i området och Pietari tar reda på vad Tomten egentligen är för filur och vad som verkligen händer med barn som inte varit snälla. Var Tomten verkligen en så snäll varelse som man trott?

 

  Denna finska film av Jalmari Helander är först och främst oerhört snyggt filmad. Man kan knappt tro att han fått till så otroligt bra ljus filmen igenom. Allt är skarpt och tydligt. Dessutom är det oerhört bra och vackra fjällandskap som bidrar till det snygga intrycket. Filmen har en väldigt originell story vilket definitivt inte alls är fel. Man blir oerhört sugen på att dränka sig i mytologin kring Tomten. Detta helt oavsett om det finns texter som säger att det skulle vara så här eller inte. Det känns inte så troligt. Man bjuds också på spänning och underhållning samt en del humor filmen igenom. Skådisarna är dessutom bra och har egentligen alldeles för liten koll på de finska skådisarna över lag. Den ända som är oerhört överspelande är Jonathan Hutchings. Han låter ju som en som inte kan engelska fast han ska kunna engelska och dessutom vara amerikan. Eloger bör ges till Onni och Jorma Tommila för sina oerhörda bra far och son jobb. Dessutom bör Peeter Jakobi nämnas som känns oerhört obehaglig som Pietaris alv.

 

  Eftersom denna film har en stor förmåga att fängsla en, skapa stämning, bjuda på underhållning samt humor. Så tycker jag den är mer än sevärd. Dessutom med en så originell story kan det inte bli fel. Men den blir dock också filmens akilleshäl. Hur bra den nog må vara för den typen av film och hur bra den är för att vara finsk så kan den inte få mer i betyg. Även om det här är det bästa som går att göra med det här konceptet. Den får betyget: 3,5/5

 

 
 
 

Killing in the name of... - Jag vill stagediva del. 29

Anledningen till att det finns rörelser som anti-fascistisk front osv är ju för att de jobbar mot ideologier som vill utesluta en del sorts människor ur samhället som t.ex. invandrare, homosexuella osv..  Där utav kan man ju säga att dem blir en sorts åsiktsfascister alltså fascister mot ideologier som är diskriminerande. Därför blir det lättare att sympatisera med dessa rörelser även fast dem brukar våld och det är för att de högerextrema partierna är inhumana och vill utesluta andra människor ur samhället och att man kan stödja det kan väll ingen människa begripa om man inte är hjärntvättad. Deras handlingar blir då våldsamma och icke demokratiska, och egentligen ska man inte bruka våld alls tycker jag, men det är sådant man får ta i ett samhälle där alla går runt och är hycklare. Många går runt och tror att demokrati är det bästa som finns. Det kan vara det bästa system som finns men det är naivt att gå omkring och tro det. En demokrati tjänar ju på att du går runt och håller din käft och tror att allt är bra. Under tiden så kan dem rika lura dig med politik som gör dem ännu rikare och så att företagen kan roffa åt sig ännu mera pengar. Allt detta i att dem har lurat dig att tro på något bra. Dessutom har dem ju vetskapen om att människor tyvärr trivs bäst när dem blir lämnade ifred och får sköta sitt. Därför tjänar dem ännu mer på att du tror att allt är bra. Eller vet att det är fel men du orkar inte göra något åt det. Därför är vi alla hycklare av demokratin och därför kan man förstå att antidemokratiska metoder tas till i kampen i ett hycklande samhälle där inget är tydligt. Ett bättre samhälle borde gå att få och det fås bara om alla skulle kunna komma överens och så länge ingen verkar vilja det så verkar hoppet kört tyvärr. Börja tro att vi kan hitta något bättre än demokrati. Bortom orättvisor. Då alla har det bra och allt delas lika och alla blir accepterade och uppskattade för dem de är. Nu kör vi.

 

Vi lever för att svära och svälja tjära


RSS 2.0