Ingen skuld? - Jag vill stagediva del. 31

Kalla vindar sprider sig över Europa. Man verkar totalt glömt hur Nazismen började i en del länder. Frankrike med Front National, Grekland med Gyllene Gryning, England med Unik, Ungern med Jobbik och så Sverige med SD. Nog för att det för med sig i ekonomiska kriser att många missnöjes röstar och då röstar på riktiga missnöjespartier som vill stänga EU inifrån och som dessutom är främlingsfientliga. Bara i den frågan om stängningen låter det helt dumt. Den frågan är det ju bättre om de driver i sina lokala val. För det är där de kan besluta på riktigt om de ska vara med i EU eller inte. För det är där man kan se till att man inte vill vara med för det är ju ändå det landets egentliga beslut att ta. Inte hela EU:s. Tycker egentligen inte Sverige ska vara med i EU och det grundar sig mest i att det är ett ända stort kapitalistiskt jippo. Där grundländerna styr det mesta som händer inom EU. Dessutom är det inte demokratiskt för då skulle alla länderna ha lika mycket att säga till om men det har dem inte. Men så länge vi är med så gäller det att göra det bästa av det och då gäller det ju att rösta på partier som vill förbättra EU på dem punkterna man tycker är dåliga och inte rösta på ett parti som bara vill väljas in för att göra allt destruktivt. Det jag menar är att man vill väll utveckla konceptet inte stagnera det. Det verkar dock finnas en trend i att stanna där man är och inte utvecklas. Ungefär som de gamla tankarna ”man ska inte tro att man är något” och ”varför ska man engagera sig då det redan är kört ändå”.

 

  Det känns som missnöjet delvis handlar om en slags revolt mot dels de stora informations flöden som finns i det stora informations samhälle vi nu lever i. Det finns så mycket information att nå överallt och det gör det svårt att sålla och då ger man upp istället för att man just inte orkar. Men ska man verkligen ge upp? Visst man ska ju låta människor vilja göra det dem vill och visst är det skönt att kunna ha ett bekvämt liv. Men priset för ett bekvämt liv måste få kosta också. Menar att alla vill väll ha fred eller det närmsta man kan komma men man får inte låta det gå över att man inte tänker mänskligt. Dessutom finns risken med att man låter folk ha ett eget tänk att man inte tänker kritiskt till den information man tar in och sedan blir man stolt i det man kommit fram till utan att dessutom kritiskt ifrågasätta sin egen slutsats hela tiden. Det gör allt ännu svårare och gör att det blir svårt att nå fram till människor.

 

Det system vi nu går runt och är så naiva och tycker är det bästa vi kommit på. Kanske inte är det bästa. Demokrati kan vara det bästa vi har kommit på men jag är skeptisk. Det är i alla fall oerhört naivt att tro att det är det bästa vi kommit på. Jag tror att det måste finnas något bättre och det är jag helt övertygad om att det gör. Jag tycker vi bara borde kunna komma överens helt utan gränser. Gränser skapades ursprungligen för att stävja fred efter krig så att man skulle hålla sig på sin kant men att det inte förbjuder andra att resa mellan dem. Detta gjorde och gör att små folkslag kommer i kläm och får tillhöra ett land de kanske inte känner sig hemma i men de får ändå finna sig i det. Det andra ett gränssystem gör är att länder börjar stänga in sig och skaffar sig en identitet, man identifierarar sig helt enkelt med det land man tillhör. Istället för att alla ser sig som världsmedborgare. Det gör i sig också att om man råkar ha en gräns sen tidigare så finns det smågrupper som vill försöka att få tillbaka den vilket gör att det kan bli krig på nytt. Gränser skapar också att man inte vill beblanda sig med andra och tillslut blir så bekväma i sitt hemma att man förbjuder att det ska komma influenser utifrån. EU:s grund koncept att skapa fred i Europa är bra men det fallerar på att det styrs förnuvarande av ekonomiska intressen. Så man kan kontrollera alla länders ekonomier. Det i sig har också bidragit till den ekonomiska krisen så att det som blev resultatet av EU-valet är delvis EU:s egna fel. Med det menar jag just det som står tidigare är att när ekonomin är dålig röstar folk av missnöje på dt dem inte tycker fungerar. Allt helt i effekten av att precis allt är beroende av pengar och så länge det är det vinner bara ett kapitalistiskt tänk. Vill vi bli av med det måste tänket kring makt och pengar samt egoismen försvinna. Inte bara tänka: ”Jag, jag, jag.” Hela tiden. Vi kommer att vinna i längden på att tänka på ett hel hets perspektiv för hela mänskligheten och det måste vi börja med redan idag för imorgon kan det vara för sent. Framåt i världen för ett bättre samhälle med utveckling. Inte inskränkthet och rädsla.

 

Vi lever för att svära och att dricka tjära!!


RSS 2.0