Plötsligt händer det.

Man vaknar och känner sig relativt pigg som alltid haha. Laddar mobilen då det är en stund tills man går till kneget. Så står det att den är Fulladdad fast den inte är det så man får ladda den hemma igen. Bara en av få skumma tingest.
Väl gåendes till jobbet så kommer den gamla låten vars refräng text är: "Carma, Carma, Carma, Chameleon! You come and go."
Upp i huvudet helt från ingenstans. Varför...? Har ingen aning. Den kanske har någon undermedveten gemensam nämnare med denna Suffocation låt som jag hörde innan jag började gå. Eller så speglar bara den låten min ironi till samhället just nu. Med sådan banal tråkig halvfjantig text och video. Jo så är det nog.
Bättre blev det ju inte av att ha APT igår. Sammanfattning av den var löjl och paranoia. Man upptäcker att det inte fokuseras på det viktiga. Utan man petar hellre på de små detaljerna som inte gör nån skillnad.

Tur är i alla fall att man var på äventyr i tisdags och åkte upp till Råsunda för EM-kvalmatch. Matchen var inget att ha(Ur KASS) men att bryta den grå vardagen var betydligt bättre och träffa en polare var guld. Två noteringar från i tisdags. 1. STHLM och parkeringsregler är sjukt. Jag efterlyser simpla beöksparkeringar. Tur var att jag kunde stå gratis där jag stod förra gången fast dem ändrat texten på skyltarna. Man fattade noll vad som gällde förra gången så väl som denna.
2. Reflektions kommentar på alla Thairesturanger i Solna: "Solna där alla lätt drar en Thai"

Annars är jag rätt förundrad över vad ens hjärna kan ställa till med när man drömmer. Då ens fantasi och undermedvetna jobbar tillsammans. Tror jag drömde den stördaste drömmen på länge för några dagar sen. Den handlade i alla fall om en polare som ganska nyligen fyllde år och som i present fick han att bli intervjuad av en gammal klasskompis till en själv. Alla frågor och saker som ställdes plus på hittade samtal osv. ledde till att han som fyllde år blev psykiskt ner bruten och urlakad. Nästan ungefär som att d en demon blivit ut driven ur honom. Så knäckt blev han av intervjun. Kommer inte ihåg alla detaljer till detta men det var många sjuka grejer. Det är nog det mest avancerade dröm jag haft skulle jag tro.

Annars är det rätt spännande just nu och sommaren kommer bli nått i häst väg. Nej jag ska inte rida. Den kommer bara bli grym!

Vi lever för att svära och för att dricka kära!

Reklamera reklam!

Reklam gör väl ingen människa glad? Bara lurar i oss en massa onödigt vi tror att vi måste köpa. Därför hatar jag reklam. Tänk själv för fan! Det sägs att oavsett om man tror att man inte påverkas av reklam så blir man det ändå. Men ja det kanske är så att jag t.ex. påverkas mindre än dem som gillar reklam (vilka nu som gör det?). Känns troligt att det kanske är så för jag bryr mig verkligen inte om reklam. Stänger av och ignorerar när det är på tv osv.. Tycker det är illa nog med den reklam jag måste ha på den här sidan. Skulle gärna slippa den. Så köp inget är ni snälla. Det finns dessutom för mycket reklam i samhället så jag undrar vad nästa steg är. Mitt är att jag allvarligt funderar på att lägga in reklam i vardagliga konversationer med folk. Så helt plötsligt när man står och pratar om något trevligt så säger jag t.ex. :”Visste du att idag kan du tanka för 12,35l och dessutom få en bulle och en kaffe gratis på bla bla ble”.
Det skulle vara i sin ordning om man kunde reklamera reklam hos reklamationsnämnden. Säga att jag vill inte ha reklam för den tillför mig ett trasigt liv där jag hindras från att tänka själv. Kan ni ta bort den? Fixa så att den försvinner. Annars ska jag nog satsa på att köpa det som är sämst hela tiden bara för att därför att (världens bästa argument).

Köp något att snaska på för det kan ni behöva efter detta!

Where is the humanity? (Hoppet raseras ännu en gång)

Ja fy fan för mänskligheten när sådant här dyker upp. Denna flicka är bara 13 år och hennes föräldrar spelar in en video med henne då denna låt presenteras. Som att man går ut och festar när man är 13 och att föräldrarna tillåter det. Hoppet för mänskligheten har raserats på nytt. Man undrar bara vart det ska sluta. För hur kan man som förälder göra en sån grej?

Se och förakta om ni kan?

Nej nu börjar det bli dags att förbereda sig på en bra kväll!

Under tiden kasta några dyrbara saker i väggen

Freevil: Freevil Burning (2007)Skivan tar fart med en skitnödig och nervös synt som det spelas på i tid och otid samt blackmetal gitarrer och blastbeatstempo i låten Deathblow. Sången är inte olik Danny Filths ljusa partier fast sämre. Bandet påminner inte lite om Anorexia Nevrosa ibland men där detta band är mer fantasi fullt är ´Freevil mer monotomt och tråkigt och även det märks i låten Killing Spree. Det ända som inte är tråkigt är synten men jag undrar samtidigt också vad fan som är vitsen med den. Då den dels spelas där det inte passar och nästan alltid i sporadiska slingor som inte hör ihop med det andra och att få den att låta som en harmonika i slutet av Killing Spree är ju bara hjärndött. Med låten Live the lie undrar jag om gruppen halvt som halvt vill vara ett punkband med den driviga basen? Fast eftersom den dåliga sången och synten fortsätter att sprida oväsen och här i form av malplacerade skrikiga spökljud så tror jag det inte ändå. Mot slutet mynnade en tyngd in som jag trodde skulle ge en bra avslutning men istället kommer en klämkäck dragspelsorgel in och förstör kardemumman. Skäms! Med låten Dead and Pressure upptäcker jag att samma mönster upprepas. Kör på ett kort riff, break, kort riff, break och riff och sedan lite synt inlägg. Men se där låten Morbid December lyckas bjuda på en bra låtstruktur och är en skön mellan tempo låt som blandar Heavy Metal melodier samt ett skönt solo plus att hela låten innehåller lite tyngd emellanåt. Men sångaren måste bytas för det låter faktiskt som han har mer än magknip. Orgel avslutningen förstörde låten totalt. Efter ett dåligt Europe mynnande intro drar Hate igång med mer tyngd och Groove som en blandning av Heavy Metal och Pantera och jag har definitivt upptäckt att det inte är blackmetal längre. Utan bara tröttande hårdrock med värdelöst Cradle kraxande. Mässandet i låten kunde dem ha skippat totalt. Vidare bjuder Toxicated på intetsägande thrash emellanåt och låten Bob är en fars men make till trötta riff får man leta efter. Dock har låten tyngd men avrätta syntaren omedelbart. Roadkill mynnar thrash fast en farsartad sådan. Man kan ge dem kredd för att ha lagt den bästa låten sist i alla fall. Infected World doftar Pantera tyngd och Groove fast synten ska som vanligt bort då den inte tillför något.
Vet inte om jag ska ta denna skiva på allvar eller om jag bara ska se det som ploj då några av låtarna inte hör hemma i blackmetal då de är rätt skämtsamma även fast detta är långt ifrån renodlad sådan. I vilket fall som helst är det inte bra nog. Betyg: 4/10.

Titta vi spökar; House (Ding Dong, You´re dead) (1986)Roger Cabb (William Katt) är en vietnamveteran som skriver skräckromaner och vars nästa bok ska handla om Vietnamkriget och sina upplevelser där. Roger är frånskild för att han varit besatt av att leta efter sin son som försvann då han sist såg honom vid poolen hos sin fasters hus. Hans faster (Susan French) tror det var huset, som hon säger är hemsökt eller ja levande på sitt sätt, som gjorde det men det är det bara hon som tror. När hon helt plötsligt hänger sig själv bestämmer sig Roger för att flytta in i huset för att få lite sinnesfrid från sina skumma fans. Men med grannar, Harold Gorton (George Wendt) som stör och knakande ljud kanske det inte blev så mycket sinnesfrid?
Jag fick i uppdrag att kolla på den här filmen och bestämma om det var en skräckfilm eller en komedi? Jag tackar för uppdraget för det jag fann var en hysteriskt rolig film som är gjord som en halvseriös skräckfilm fast det i grund och botten är en komedi. En sorts skräckkomedi kan man säga. Det hela är regisserat utav Steve Miner och utan att skådisarna gör några märkvärdiga prestationer (där av inte säga att dem är dåliga heller), men jag gillar alltid George Wendt (som alltid är skön på sitt sätt), lyckas han få till en mycket udda hysteriskt rolig film. Jag lovar att jag skrattade åt den dåliga hängningsscenen i början för jag tänkte att ska nivån vara så här på skräcken i denna film. Fast det finns några scener som också är rätt läskiga så som första öppningen av garderoben. Men många som är mer komiska. Då han blir jagad av trädgårdsverktygen och varför inte den då han tror att han skjutit sin ex fru och det kommer skumma poliser eller hanteringen av kroppen eller när dem sitter givakt vid garderoben. Antingen är denna film helt genialisk eller så är den bara för udda och härlig på det sättet. Men den räcker ändå inte upp till att vara det bästa eller bland det bästa man sätt även fast det är hysteriskt kul för den faller lite på slutet. Men det var tillräckligt underhållande och mer där till för att vara en film jag kommer rekommendera för fler. Den gjorde min onsdag. Hoppas den någon gång kommer att förgylla någon av dina dagar. Betyg: 3,5/5

Det mänskliga värdet?

Jag tror jag ska börsnotera mig själv som människa. Då borde värdet bli oändligt eftersom det mänskliga värdet borde vara ovärderligt. Jag blir snabbt då rikast i världen eller rättare sagt jag blir den ända med pengar och jag delar ut dem successivt till alla som behöver. Fast rent generellt får pengar sen inget värde då alla företag går i bankrutt och pengar inte blir en handelssymbol. Men då ser jag till att alla får det så rättvist fördelat som möjligt och alla naturresurser fördelas lika och mat och varor etc.. Samhället och värden blir mer jämställt. Fast risken med att börsnotera sig själv skulle väl vara att det mänskliga värdet blir som det är i dag och då skulle jag inte vara värd ett skit. Jag skulle lätt köpas upp av nån och användas som slav till diverse obskyra saker etc.. Så en allt för bra värld finns allt för långt bort utom synhåll.

Crabpeople and crappeople!

Dem bra sakerna duggar alltid alldeles för sällan. Iallafall dem oerhört bra sakerna. Man kan ju alltid se dem små sakerna som små härliga höjdpunkter. Oavsätt dett så hoppas man ju att man ska råka ut för något väldigt bra snart. Man tycker ju att det borde ske. Det var ju faktiskt alldeles för länge sedan. Men när det vet man ju aldrig för så är det ju. Skulle ju inte vara kul att veta heller för vad vore livet annars? Ur trist även fast det känns trist ändå ibland och det ända man kan göra då är ju att göra det kul. Bara att fortsätta att bita i det sura äpplet och trycka ner och gå emot det som slår på än. För sån är jag och det gör jag jämt.

And no ones give a FUCK! And so do I!

Haha House (1986) förgyllde iallafall min kväll! Recension kommer snart haha!

Våra rättvist levda liv?

Tsunamis, jordbävningar, kärnkraftsexplosioner etc.. “Samhället är sjukt” som Strebers sjöng. Det var väl inte riktigt naturkatastrofer och kraftverk som exploderar det handlade om i den låten men du förstår poängen. Frasen är ju så slående när man ser på situationen och det som händer när man själv bara sitter och lyssnar på just nämnda Strebers och bara äter fil med müsli och några mackor och inte ens några ungdomar sparkar in en boll genom fönstret. Ja fan vad bortskämda vi är! Förvisso känner nog de flesta att det är skönt att vi inte har det så här och det ska man väl göra på sätt och vis men man får heller inte glömma att folk har det betydligt värre på väldigt många andra ställen här på jorden. Utöver det ska man inte glömma bort att leva sina liv även fast världen är orättvis och det till och med i din lokala närvaro. Eftersom vi i Norden och Europa har det ganska fritt från oerhört stora naturkatastrofer och så. Tänk dig då om alla jordens invånare skulle bo här. Tänk dig Norden eller Europa som en ända stad. Fy fan vad trist. Resten av världen fick man inte besöka för då kunde man råka ut för något farligt. Allt för att skydda mänskligheten. Men fan vad stört det skulle bli om det blev krig. De skulle nog liknas vid gängkrig fast något extremare. Det är nog fan bäst att vi bor över hela jorden ändå i stort sätt. Det också oavsett hur orättvist det kan verka. Om man ska tro på den goda människan och det ska man väl oavsett hur hopplöst det kan verka och då borde det väl bli helt rättvist en dag? Ja man kan ju drömma i alla fall.

Nej dags att lista ut vem som gjort att det luktar potatisjordkällare i min bil.

Fucking Jeans!

Det har tydligen kommit till kritan att jag är oerhört kräsen vad gäller jeans. Det finns för många då de hittar på alldeles för störiga mönster och skit som bara är löjliga. Det som gör detta ännu mer prikärt är att när jag väl hittar jeansen jag gillar (Tiger of Sweden; Iggy matsvarta eller vad ska man kalla dem? Gråsvarta kanske? Jaja) finns dem inte i min storlek. Detta händer jämt när jag besöker t.ex. Vingåkers factory Outlet. Så nu får jag väl bli kapitalist och söka upp fabriken eller specialbutiker och köpa dem för ordinarie pris eller nått liknande. Finns ju ett annat par i samma märke jag också vill få tag på men dem har jag inte sätt sedan jag såg dem första gången. Nu kanske en del undrar varför just jag bryr mig om att det blir hål i mina jeans. Det gör jag heller inte men på dem ställen det är hål är det inte så bra när dem vidgar sig i längden. Så därför skulle det vara bra om jag hade ett par stycken nya.

Sweat; Sueurs (2002)Fyra skurkar ska hjälpas åt att frakta guld med lastbil igenom öknen i norra Afrika. Dessa gangsters är Harvey (Jean-Hugues Anglade), No (Joaquim de Almeida), Victor (Cyrille Thouvenin) och Simon (Sagamore Stévenin) och har starka egon och personligheter som till varje pris tär på varandra i den enormt varma öknen. Det visar sig att dem helt inte kan komma överrens och ska lasten då nå sitt slut mål i rätt tid?
Detta är en mycket ansträngd film regisserad av Louis-Pascal Couvelaire. Ingen av skådisarna kan leverera sin roll på ett bra sätt då precis alla av de fyra huvudrollsinnehavarna känns väldigt ansträngda. Det kan ju vara för att det är fransmän som ska prata engelska men då borde de klara det bättre ändå om de var bra skådisar. Den bästa skådisen (Hubert-Saint Macary) kommer in efter en dryg timme och  är bara med i ungefär 2 minuter men levererar ändå sin roll med känsla och då spelar han ändå bara en person som bor vid en gammal nedlagd mack. Men insatsen känns mer äkta här. Detta är synd på en film som annars har rätt bra story och som verkar trovärdig och utspelar sig i skapligt snygga ökenlandskap med rätt skapliga filmsekvenser. Man kunde lagt pengar på annat. Denna film kan man helst undvika då skådespeleriet betyder så mycket och här brister det ju som sagt massor. Den får betyget: 1,5/5

Arbetstitel!

Vad gör samhället för att vara så sårbart? Det går runt och är så jävla sårbart hela tiden. Händer något så är vi hopplöst stilla och ta fatta. Vissa blir nervösa så fort dem inte har en knapp kvar på sin skjorta andra börjar skrika så fort dem tappar något på backen. Inte undra på att vi skulle få panik om all ström försvann i flera veckor. Men det är vardag för folk som bor i katastrof områden men det är inget vi tänker på särskilt ofta. Vi är jävligt bortskämda där vi bor. Vi har det egentligen bättre än andra i andra mindre utvecklade länder och därför tycks det var fult att protestera och opponera sig när man tycker saker är fel. Men det tycker jag man ska göra för är samhället orättvis då ska de satans egoisterna få veta och höra och känna det också. Men ja allmänheten tittar hellre på hjärndöda Big Brother för att få känna sig smarta en stund  istället för att tillåta sig själva att vara smarta på riktigt och  då bry sig om att företaget dem jobbar för skickar ut standardiserade “Tackbrev” för att tala om att de egentligen inte bryr sig om dig ett skit men så länge du ger pengar till företaget och bidrar till deras stora kaka. Ja då kan dem lotsas bry sig om dig likt ett projekt som bara fått en arbetstitel.

Det blir ju mer än hjärndött x2

Ja då var det lite det här med instansgrupper eller grupper som tillsätts för att utreda och arbeta fram totalt meningslösa saker för att dem helt enkelt inte kan bli av med ett jobb och sänka sina löner. Då får de helt enkelt sitta och komma på idiotiska meningslösa saker som inte fyller nån funktion. Dessutom försöka hitta på någon mening med skiten. En av dessa saker är att lägenhetsnummer ska vara med på registreringen om vart man bor hos skattemyndigheten. Har det verkligen varit ett problem innan? Men det är ju som jag brukar säga: "Alla små skit saker som finns i samhället som hittas på av dem som styr är tillför att vi inte ska orka bry oss om att göra motstånd" därför borde man oponera sig mer än vad gemeneman orkar. Men ja folk tittar ju hellre på hjärndöda program som Big Brother. Nog om detta.

Man kanske borde ha en italiensk Vendetta?

A Kid Hereafter in the Grinding Light: The Light Itself is Alive!! (2008)Ni som gillar The Dillinger Escape Plan och grincore i allmänhet borde definitivt kolla in denna ADHD tripp dessa danskar bjuder på. Make till skönare progressive grindcore får man leta efter. Redan i andra spåret (Mutha Model) bjuds man på ett intro som är en sträng spelande (bassträng) på tre toner upp och ner som du kunde pyssla med själv om du bara hade tråkigt och lattjade lite med gitarren. Fast i högt tempo då och här i samman satt till en låt. Högt tempo är ju urgrunden av grincore men här är det väldigt experiment fylld sådan skivan igenom. Vem kan inte gilla spår 8 (Feetguts)som inleds med neandertalarsång i gungande takt? Spår tio (Kid selling shit) innehåller halvironisk hevymetalsång och spår elva (Panselmo) är delvis funkig i början och inget av dess grejer stör musiken i övrigt utan flyter ihop till en härlig blandning och så är det hela skivan igenom. Många referenser kan nämnas men överlag gillar jag all galenskap som är igång. Ibland bjuds man på solon och t.o.m. funkiga sådana fast i snabbt tempo ena stunden och lite halvlugnare andra stunden. Ibland är det renodlat mangel så som blackmetal så som grindöds kan höras och ibland är det nästan rock fast i grintempo. Rösternas variation är en fröjd. Gillar så väl den ljusa larv rösten så som den ljusa arga skrikrösten och den pendlas fint med rena dödsgrawlen. Det finns alltså hur mycket som helst som talar för att ha denna skiva hemma i hyllan och att den ska spelas i stereon. Som sagt gillar du The Dillinger Escape Plan och grincore varför tveka? Helt klart en 8/10. Favorit spår är nr 20 Birdman och det är bara ett i mängden.

Oh vilket Party; The Party (1968)När Hrundi V. Bakshi (Peter Sellers) under en inspelning råkar spränga ett sätt, där bara en tagning kunde tas, då han skulle knyta skon ska han få sparken. Men ett misstag sker under ett telefonsamtal och hans namn skrivs istället upp på en lista för ett party som regissören (Herbert Ellis) ska ha. Där dyker han så klart bara upp helt okänd men alla finner sig i att han ska vara där trots att han sätter sig i väldigt knepiga situationer. Vad ska nu hända med festen?
Detta är en mycket rolig film med enkel situationskomik och slappstick om man så vill. Bra också med tanke på tiden den är gjord också och komiken funkar både nu som då. Väl regisserad av Blake Edwards som fångat det mesta på bra sätt och får man jobba med en expert som Peter Sellers ja då kan det bara bli succé. Här spelar han den kassa men blyge och gladlynte indiska skådisen och gör det mycket bra. Det är också kul att se hur väl alla andra skådisar anpassar sig till Peter Sellers situationer han sätter dem allt från bartendern (Paul Ferrara) till han som spelar hans favorit skådis genom tiderna Wyoming Kelso (Dennis Miller). Gillar när han råkar skjuta med sugploppspistolen rakt i pannan på honom och sedan lotsas som ingenting då Kelso ser en aningen irriterad ut. En annan rolig scen är när Hrundi ska ge regissören telefonen trots att dem båda har händerna fulla och knappt kan ställa ifrån sig nått. Finns fler scener. Claudine Longet som spelar Michele Monet som Hrundi blir förtjust i gör också ett bra jobb. Trots detta är det nått som gör att den inte kommer upp i yppersta klass även fast den är väldigt bra. Jag tror att det just är för att den är gammal och kanske för att Peter Sellers ser lite halvskumt sminkad ut som indier men egentligen kan man ju bort se från det. Det är ju trots allt en komedi. En bra sådan och den får betyget 3,5/5

Stort ostlänksrostat samarbete!

Tänk dig att du sitter på ett möte du kallats till. Detta möte är viktigt det ska nämligen handla om en viktig grej för kommunikationen framöver. Det snackas om en höghastighetstågbana ända ner till Tyskland för att öppna snabbheten att ta sig ner i Europa. Det ska nästan gå med ett fingerknäpp. Du känner dig viktig i att få vara med i denna grupp. Tänk dig nu att det gått nästan 20 år sedan denna grupp startade du har sätt medlemmar i gruppen kommit och gått. Inget har hänt ni sitter fortfarande och utreder hur det är bäst att bygga ostlänken. Ja ostlänken som har kostat många miljoner att utreda hur den ska byggas till och med gå är inte ens på börjad. Är det inget som säger någon att när det gått sju till tio år kanske är värt att satsa på något annat projekt och ja om det då bestämdes för att fortsätta varför är det då inget som säger att efter 12-14 år är dags att skrota det totalt. Nej istället ska det fortsätta generera pengar till dem som sitter och fjantar med det där. Kan hålla med om att det säkert inte är lätt att bestämma allt kring det hela. Men vad fan? Bara att bestämma sig någon gång för i helvete. Idén är god för den är betydligt miljövänligare än alla flygresor både politiker och andra som arbetar nere i Europa tar och det tänker dem inte på. Men tyvärr kommer den nog bara kostat en massa pengar under min livstid och kommer varit det ända den åstadkommit. Men kan jag åka på ostlänken ner till Tyskland när jag är 85 då lovar jag att jag ska testa att råna banken i Leipzig ha ha ha. Skärp er!
Tänk er att ni blir invalda i en grupp som t.ex. heter “Regions förbundet Södermanland” och uppgiften är att utreda hur man kan dela upp Sverige i storregioner för att få landstingen att samarbeta mera. Vad? Jag hade nog lämnat gruppen med ett undrande om det var ett skämt? Var det verkligen nödvändigt? Man sitter ett gäng och utreder i över fem år eller nästan tio och det kostar oerhörda mängder pengar och utreder om vi ska skrota den gamla länsindelning och kolla vilka indelningar som ska bli perfekta för att landstingen ska kunna fungera bättre med samarbete sinsemellan i vård etc.. Alltså totalt meningslöst att slösa pengar på för att om de var dåliga på att samarbeta tidigare var det väl bara att börja samarbeta bättre helt enkelt. Eller samarbeta är inget man kan göra utan att utreda det först? Det behövs det inte en grupp för att sitta och utreda i all meningslöshet i en massa år bara för att de som sitter i den behöver få mer pengar och för de inte kan ta vilket jobb som helst då dem måste jobba med något “viktigt”. För att folk är imbecilla. Jag lovar att det kommer knappt bli någon skillnad på samarbetandet mellan landstingen ändå för så funkar det då dessa som utreder skiten tar alla pengar som kunde använts åt att samarbeta bättre några år och så hade vi varit där nu istället. Nej skärpning ännu en gång!

Tror det är dags att utreda om alla städer behöver en borgmästare. Jag ska nog kandidera!!

RSS 2.0