För oss som minns Pentagon#3


Fildelning

Börjar på allvar undra om jag inte gillar fil eller vad det är? Hade fyra förpackningar där det fanns 1/3 del av innehållet kvar och dessutom var datumet utgånget. Eller så tänkte jag helt enkelt på fildelning? Man ska ju dela med sig liksom. Kanske undermedvetet ställt till hustomten så att han blev snäll mot än. Men juste han gillar ju gröt. Inte konstigt att allt var kvar då. Jaja så kan det gå när haspen inte är på eller när minnet är kortare än det är bra.

Ta väl hand om er!

För oss som minns Pentagon#2


För oss som minns Pentagon!


Fort, fortare, fortast går tiden.

Fan vad piss jag känner mig som inte har skrivit här på ett tag men ibland rinner tiden bara iväg för fort. Julhelgen var också en bov i dramat. Men den var trevlig med släkt och vänner och ja god mad med övergödning. Man blir som ett kolli som inte orkar göra nått för man blir så trött av all maten. Förvisso det kanske är så det ska vara. Lite klappar blev det med och det är ju aldrig fel. Men det är gemenskapen som är det roliga. Sedan är det ju bara för härligt att se brorsans barn samt kusin Elins unge hur förväntans fulla dem är på tomten och inför julen. Hehe de är för sköna. Ta brorsana älsta som tog emot paket av tomten gick och lämna till vederbörande tog i hand och sa "God Jul" varje gång. Eller varför inte ta kusins barn som sa att han visste att han skulle få det största paketet. Eller brorsans ett åring som stöter på mig i korridoren till hallen när tomten har varit säger: "Kom! Titta" Vi går till hallen och han kollar mot dörren och säger: "Tomten" Då förklarar jag för honom att tomten redan har varit. Det är så härligt. Men summan av kardemumman är att tiden går för fort. Man vill vara ledig mer för att hinna med mer men så är det ju inte. Man kan inte vara ledig här och där för sådanna grejer. Härligt dock att måndagen är avklarad i den vanliga sketna arbetsveckan. Det är aldrig fel.

Ha en trevlig natt tillsammans :D

Vad Djungelboken skulle kunna handla om.

Har ni tänkt på att Djungelboken skulle kunna handla om en pojke som blir lämnad på ett fosterhem som bäbis. Men där får denna inte stanna med tanke på att det behövs riktiga adoptivföräldrar för honom. Han får en övervakare som ska fixa detta åt honom (Bageera). Men han lyckas rymma från denna strikta och bestämda person. I sin vilsenhet blir denna pojke (Mowgli) lockad med godis och frihet att göra vad han vill av pedofilen Baloo, bara han tillfredsställer honom tillräckligt. Om denne pojke får kannibalen och pedofilen Kaah nyss om och vill käka upp samt utföra sexuella riter på denne och lyckas nästan. Samtidigt under allt detta så är hallicken Cheerekhan ute efter Mowgli för att tjäna grova pengar på att sälja honom till sexuella tjänster. Armén (elefanterna) försöker dock rädda honom och leda honom till rätta genom att försöka värva honom. Detta misslyckas dock då den pengakåta bordellmamman Kung Loui vill ha honom till sin bordell för att få upp glöden (“How to make fire“) för hans nästan nedslockna bordell. Mowgli får i nöd och näppe hjälp av Baloo som bara vill ha honom för sig själv. Han hamnar dock på vift och träffar de ständigt alkoholiserade och på rökta uteliggar hippiesarna (gamarna) som på ett mystiskt sätt hjälper honom att tända eld på hallicken Cheerekhan som lyckats hitta dem. Tillslut så hamnar sedan Mowgli hos riktiga föräldrar fri ifrån äckligt udda sex och påfrestningar.

Kan man bli offrad till gudarna om man inte tror på dem?

Ja här kommer lite hjärngympa. Eller ska man kalla det så när man bara funderar kring saker hela tiden. Rent teoretiskt så är det väl så att om ett gäng infödingar bestämmer sig gör att offra dig till gudarna så blir du det enligt dem. Men om du inte tror på dem så är det ju inte direkt så. Du ser det nog istället som något stört, elkat, sekt betonat ritualmord. För så länge du inte tror på gudarna så kan det inte fungera som att du blir offrad till dem även om dem som dödar dig ser det som det. Dessutom finns det ju faktorn finns gudarna verkligen. Det skulle ju definitivt bli en annan sak om dem finns. Men vem vet att dem gör det? Men jag kör solklart på att det inte går att bli offrad om man inte tror på dem.

I rymden kan ingen höra dig skrika!

Från oss alla! Till er alla!


Skivan är en stor del av musiken

Musik i fysisk form tycks ju vara en utdöende grej då människor hellre laddar ner eller lyssnar på sin favorit musik på spotify och har köpt sin favorit musik som filer från nätet. Men jag tror att det kommer att gå tillbaka litegrann eller rätt mycket. För hur imponerad kommer våra efterkommande vara av att du sitter och lyssnar på musiken via datorn? Nej troligtvis inte ett dugg med dagens teknologi utveckling. Dessutom är musik en konstform då allt är helheten. Skivan, omslaget, texthäftet och visst musiken förstås. Allt ska höra ihop. Det spelar heller ingen roll om du spelar punk el. soul bara allt hör ihop och är en enhet. Det kan man inte få i datorn. Men nått jag själv verkligen tror är på utdöende är att göra samlingsskivor. Då flera artister och grupper samlas på en skiva och bidrar med en eller flera låtar vad som nu har blivit bestämt.
Jag uppmnar er här med att köpa skivor. För en bättre musikframtid och det även fast skivor är för dyra nu för tiden. De borde kosta max 100 spänn. Men det är tyvärr inget som skiv industrin förstår.

Hockeygodis för hockey diggare och inte griniga gamla gubbar!Sånt här kan man bara hylla och älska! de som sågar det är bara avundsjuka griniga gamla gubbar! Go for it!

Jag mår illa!

Fast jag mår också illa när samhället bara blir sämre och ingen verkar vilja göra något åt det.

Religiös fanatism=undehållning för folket!

Vad är religiösa fanatiker och sådan extremt förhållna grenar inom religion om inte underhållning för folket. Att bara se  och höra det på tv gör ju inte hela saken bättre. Tror det finns en religiös kanal också. Kanal tio eller vad den heter. En polare till mig sa att han satt bakfull en gång och tittade på den och den fick honom att garva hela tiden åt deras inlevelser i mässor och dylikt. Man har ju sätt från USA då dem står och gapar och skriker Hallelulja osv.. Dessutom försökt hela folk ooch få blinda att se. Inlevelsen i detta är enorm men det ser så stört ut och är föga trovärdigt så vad kan man göra om inte garva åt det. Har en annan polare som varit med i filadelfia och till och med han säger att det är en sekt och att dem har knäppa inlevande mässor och dylikt. Hehe det är bara för sjukt men kul. Läste igår om en sak som nog tar priset eller ja det är i alla fall nära. En dansk som hängde en tomte utanför församlingen bara för att tomten är satans verk. Nu återstår bara att uppmana er att ringa mig och tala om när ni haft problem med tomtar på loftet. Om ni nu inte ställt ut gröt till den?

The Expendables (2010)The Expendables är en legosoldatgrupp som då tar betalt för att göra stridsuppdrag åt olika arbetsgivare. Ledare för denna grupp är Barney Ross (Sylvester Stallone) vars krigserfarenhet är oerhörd. Övriga medlemmar i gruppen är Lee Christmas (Jason Statham), Yin Yang (Jet Li), Gunnar Jensen (Dolph Lundgren), Toll Road (Randy Couture) och Hale Ceasar (Terry Crews) samt Tool (Mickey Rourke) som sköter det administrativa och håller med lokal och utrustning etc.. Väl hemkomna från ett uppdrag så får dem snart ett nytt. Ingen rast ingen ro. Men vem vill sitta still med ett sådant yrke? Denna gång är det nån som kallar sig Mr. Church (Bruce Willis) som har ett jobb åt dem. Det visar sig också att han har kontaktat två olika grupper bara för att vara på det säkra att de som är bäst och mest angelägna får jobbet. Väl på plats möter Barney Trench (Arnold Schwarzenegger) men efter som Trench börjat syssla med andra saker så får Barney och grabbarna jobbet. Jobbet går ut på att störta den korrupte diktatorn General Garza (David Zayas) och hans anhängare samt det giriga samarbetet med knarkhandlaren och girigbuken James Munroe (Eric Roberts). Mitt i allt detta finns den förtjusande dottern till generalen Sandra (Giselle Itié) som sätter griller i Barneys huvud vid ett tidigare besök på ön.
Alltså kan man inte bara älska denna film? Den blandar in alla actionmoment som man behöver. Explosioner, övervåld, vapen humor etc.. Samt att det är en massa klassiska plus nya actionfilmsskådisar med höjer ju bara det hela ännu mer. Allt är genialt regisserad av huvudrollsinnehavaren själv Mr. Sylvester Stallone som i det här laget borde vara expert på att veta vart han ska trycka på knapparna och vad som funkar osv.. Det fixar han med bravur. Han vet exakt hur replikerna ska levereras och sättas in samt var det ska bli allvar och där det funkar med mera explosioner etc.. Den är dessutom väldigt rå i en hel del stridssituationer men jag har ju svårt att tänka mig att det inte skulle vara det i verkligheten heller. Han har dessutom lyckats få in djup i filmen vilket gör att alla karaktärer inte bara känns som stereotypa mördarmaskiner utan också är människor och detta på ett smart sätt. Man får mer karaktär och personlighet på dem och veta lite vad som kan hända med än om man är ute mycket i strid. Skådisarna levererar också som man vill. Sylvester själv plockar fram mycket i sitt galleri ifrån Rocky och gör hans karaktär mindre själlös. Dolph är över skön och bara att få höra honom säga Insekt är skoj nog. Jet Li är också väldigt härlig som få ordig ung och vis kampsportskines. Statham är härlig med sin brittiska accent samt rappa käft. Alla är sköna helt enkelt. Det är till och med kul när Bruce och Arnold är med den lilla stund de är. Även fast man önskar att de var med mer. Men man kan inte få allt. Detta vill du inte missa. Betyg: 4,5/5

Von Panzer: II (2010)Detta Norrköpingsband levererar åter igen jammande halv stoner/doom-heavymetal och detta igen nästan helt oinspirerat och engagerat. Förstår inte vad vitsen med musiken är? Att tråka ut än totalt? Ta bara de två inledande spåren “Schwerer Gustaf” och “Flames” då den andra låten upprepar samma monotona och tråkiga riff i hela låten. Det gör ju inte att man direkt blir intresserad av resten. I tredje låten “Fire walk with me” blir det för visso lite intressantare då en viss tyngd infinner sig och ett överraskande solo annars fortsätter sången och trummorna vara lika tråkiga och oinspirerande som tidigare. Det enda som lyfter den lugna halv balladen “Still Alive” är basen som är smart varierad. Efterkommande “The Shores” och “Edward Hyde” tycks vara så oinspirerande att det sitter fast nån klet i musklerna och fingrarna. Varför låter dem inte tyngden dominera som i låten “Below”? Då skulle fler låtar bli bättre och höjt denna skiva betydligt. Men sångare måste oavsett det bytas för mer oinspirerad och tråkig får man leta efter. Det är som han definitivt inte brinner för det han gör eller så ligger musiken utanför hans begränsningar att sjunga till. Låten “Hogleg” är nog skivans bästa låt med bra groove och känsla. Mer sånt och tyngd och en bra sångare skulle kunna sätta fart på detta band. Efter “Hogleg” kommer “Bazooka” som börjar tungt men förstörs snart av kongas eller koklocka och totalt organiserat totalurflippad improvisation utan mål och idé som ett försöka att göra något kul med låten men misslyckas så klart. Sista spåret orkar jag knappt kommentera tråkigare får man leta efter
Det är oförklarligt hur man kan försöka med så många influenser och ändå få det att låta så ointressant och tråkigt på samma gång. Tror dock att det skulle kunna vara bra live. Men det återstår att se någon gång. Betyget för denna skiva är: 3/10. Alltså sämre än den första.

RSS 2.0