Jag måste!! - Jag vill stagediva del. 4

Usch det blev kallt man frös till is och stannade upp ett tag och sedan tinade man upp. In från kylan men här inne är inte varmt heller. Tycker det är skapligt kyligt. Men ska detta verkligen handla om kyla? Man stannar upp funderar på vem som är kyligast i hela världen? Måste vara den som rånar banken helt öppet utan huva.....? Mnej troligtvis inte. Har jag berättat att jag hamnat i podcasternas förlovade länder? Nej just det det har jag inte. Men det finns en hel del bra sådanna. Några av dem är Värvet, Agendasättarna, Filip och Fredriks podcast och sist men inte minst Penn´s Sunday School som är mycket bra. The Nerdist och Kevin Smith´s (Silent Bob) olika är också värda att nämna. Men ska jag egentligen svamla på om detta.
  Sitter här över en vecka efter Sälenresan då man levt i flowet som kommit efter den ett tag. Funderar egentligen vart livet tar folk. Vilka olika öden osv. som drabbar oss människor. Vilka olika upplevelser vi har och hur olika vi upplever samma händelser osv. samt att det gör livet så fascinerande. Sälen dag två ja. Bjöd på blåst, hyrning av skidor, pjäxor samt stavar. Åka ska man ju och det är ju så oerhört kul. Man glömmer det snabbt på ett år. Nästan bara jag som åker röd och svart pist i backen dock så det blir egentligen för få åk i sådana backar. Fick genom frysta händer och ett bortdomnat öra för en stund tack vare blåsten. Men vad står man inte ut med för ett sant nöje i backen? Dagens händelser samt citat kommer här då: Polare prejad av unge i backen och ramlar var av att han först svarar i mobilen då den ringer efter det svär han över ungen. Andra händelsen är när Jocke får sig en styrkedemonstration och uppvisning och instruktioner i hur man ska spänna musklerna på rätt sätt inne på Harrys. Genererade i många skratt. Citatet stod Mange för: "Jag sitter här och tänker på att jag inte har något i huvudet" Jag säger: "Fattar du hur kul det låter?" Då säger han: "Ok, jag sitter här och känner att jag inte har något i huvudet" Det blev ju så mycket bättre. 
  Men hela detta inlägg tillägnar jag Visbys störige bråkstake till så kallad hockeyspelare i matchen då NH vann med 7-0 i söndags. Make till slut spelare får man väll leta efter? Verkar som hans ända uppgift är att åka runt och göra efter slängar, spela allmänt fult och snacka med domaren. Dessutom kastade han upp en puck på läktaren i frustration över publikens glåpord. Nästan som att han bara måste. (Jag måste).
 
Kom ihåg att vi lever för att svära och för att dricka tjära.

Vaförtaresåntid? - Jag vill stagediva del. 3

  Borde man egna saker åt griniga gamla gubbar egentligen? Borde man inte bara skita i dem eller går det inte? Min teori om sådanna är att dem är missnöjda med sina egna liv och då vill slänga in kvädelser överallt och är då därför otrevliga mot allt och alla. Har en arbetskollega som är så fast misströsta ej han kan vara rolig ibland också. Men det är mer sällan. Man bör dock möta dessa med en viss form av ömsesidighet. Visa när man tycker de gör fel osv. alltså så som med så mycket annat. Dessa gubbar är extra grinig mot folk de känner sig hotade av antingen på ett intelektuellt plan eller annat. Så fort de känner att dem inte har något att komma med helt enkelt. För då vet dem inte hur dem ska göra och går till attack på lösa grunder och då gäller det att vara kall och helst kunna ge dem svar på tal. Så någon gång kanske dem kan lära sig tillslut att bli en bra människa. Men varför tar det sådann tid?
 
Vi lever för att svära och för att dricka tjära!

Blend dom - Jag vill stagediva del. 2

Fan vad tiden går. Gått en hel vecka och då har man hunnit med en hel skidresa dessutom. Men skönt med en ledig dag efter det så man kan ladda bra inför jobb igen. Skidresa ja, med innehållande många roliga insidenter och dialoger. Vi var helt enkelt ett härligt gäng på 18 personer som åkte. Det kunde inte gå fel med det gänget och det gjorde det inte heller.
  Resan började dock spektakulärt då vi redan i Eskilstuna fick skjuta på en bil för att få igång den igen. Efter det gick det dock bra. Det diskuterades allt möjligt från politik i Europa, Bulgarien och Lettisk kultur till Latin Kings Blend dom, huruvuda en polare är Särimner och Die fantastische Vierens snarlikhet med att säga "Die fantastische Führer".
  I Vansbro där vi åt pizza diskuterades om det inte vore så att det skulle vara en hamburgare på en Svullo pizza. Shampoo reklam för Per och jakten på dagens citat. Men också bör äta upp en pizza. Börja i mitten med det som är godast eller alltid göra bitar etc.. 
Väl på plats i Sälen och Lindvallen blev det först äventyrsbad med en massa galenskap och sedan blev det varmkorv med bröd som kvällsmat. De va gött de!
 
Se upp i backen sju hål i nacken!!
 

The Auld Triangle - Jag vill stagediva del. 1

  Det finns konstiga sammanhang ibland och ibland så förstår man sig helt enkelt inte sig på dem. Ska man kalla dem tillfällen eller bara en slump. Nå väl. Här ska jag berätta om en lustig triangelkoppling man kunde göra efter fredagens avsnitt av På spåret (ja det är mitt gubbprogram som jag gillar mycket). Det hela börjar först med att en av frågorna som kommer på första staden Honolulu handlar om vad ordet Wicki betyder. Det visar sig att det betyder snabb. Den andra grejen är att Jens Lekhman är artisten i programmet som hjälper till att framföra låtarna som är med i frågor i programmet. Jens har kopplingen till min polare Mattias eftersom det är en av hans favoritartister. Sedan kommer vi till sista boven i dramat. På filmsekvenserna från sista staden Nyköping i programmet så dyker jag upp som hastigast i en vy. Man ser mig mest utan huvud men det är inga tvivel om att det är jag. Det var mor som tala om för mig först att jag var med. Men jag trodde först inte hon var seriös. det visade sig att fler hade sätt det. Själv sms:ade jag när jag var i bild. Dålig timeing man har. Konstaterde det på svtplay sen. Men för att få ihop triangeln (The Auld Triangle) då så var det ju så här att i staden Nyköping så skulle jag och Mattias hjälpa en kompis som kallas för Vicky (Wicki) att flytta.redan dagen efter detta program. En anna kuriosa om programmet var att det var programmet man kunnat mest frågor i. Rätt många faktiskt men det är av liten betydelse. Visst är slumpen fascinerande ibland? 
 
Vi lever för att svära och för att dricka tjära

King of the air - jag vill stagediva del. 0

Jag har överlevt jul och nyår. Hittat tillbaka hit och nu ska det bli ordning på allt är tanken. Men ibland är man inte mer än människa och det är därför man har varit borta här ifrån ett bra tag. Ända sedan början på oktober och det är alldeles för länge. Tänker inte sitta här och tjata om varför eller vad som hänt på vägen för det känns som jag kommer kunna utge det i fullskalig rättvisa. Busy och den mänskliga förklaringen får vara det ni får nöja er med än så länge.
 
Kan dock berätta att jag hunnit med att se fyra filmer som det kommer recensioner på så småningom. Ghost Rider och Ghost Rider: Spirit of vengence samt Du som flykter Ulven och Eldorado. En ny kategori har jag också lyckats skapa i och med detta. JAG VILL STAGEDIVA heter den och här ska det som vanligtvis hamnar under det allmänna hamna för det känns roligare om den har en egen kategori än att det bara står allmänt. Här kommer jag skriva om vad jag får lust att skriva om för tillfället. Om det är något som slagit mig eller bara någon som slagit mig eller något jag vill slå på. Det är roligare så.
 
Tänkte ta och berätta om jul och nyår litegrann bara för att skriva om nått. Jag gillar verkligen julen och då särskilt julafton. Det är en mysig familjedag. Man sitter och pratar och har mysigt. Julklappar betyder inget längre (även fast det också är mysigt) för det är gemenskapen och trivseln man vill ha. He he det blev till och med så att bror, jag, kusin och syrrans kille satt och berättade fylle historier inkluderade vägarbetsfordon, skylifts och MC-gäng. Det ni. Två tomtar också. "En med glasögon och en med mage" som broders son Lucas konstaterade. Jag tror att om 40 år finns det inga sotare längre och tomten är förlegad. Då berättar man om sotaren som kommer genom skorstenen vid jul och ger alla julklappar. Vore en skoj tanke iallafall. Tomten är iallafall "The King of the air".
  Nyårsafton var en nice dag överlag. Började med att läsa ut Conn Igguldens andra bok om Kejsaren "Kungars död" som var mycket bra. Böckerna om Kejsaren är romaner som bygger på en mycket trolig skildring på hur Julius Ceasars liv skulle kunnat vara. Vissa saker är modifierade men det funkar bra. Kan rekomenderas. Sedan var man uppe och simmade och konstaterade att det var en dålig dag för simning då många barnfamiljer håller till där och det är fler människor än normalt som simmar i motionssimmet och oftast har bristande respekt för hur man ska simma. På kvällen blev det fest vid föreningen Generator och den innehöll roliga diskussioner, dans och en låt-intro-tävling. Tävlingen förlorade vårt lag då ingen av oss lyssnar på radio-hits (suck). Fast misstolka inte. Jag är stolt över det. Raketer var nice (dock inte King of the air) och det blev sent. Var hemma 5 på morgonen för jag hjälpte till och städa också. Tack alla!!
 
Nu blir det full fart framåt och ska snart ta och titta på mitt Gubb-TV-program!
 
Vi lever för att svära och att tugga tjära!

RSS 2.0