STEELWING: Lord of the WastelandGanska kul att min första skivrecension blir med det här Nyköpingsbandet. Kul också att bandet har framgångar i och med att vi är från samma stad. Vad är då detta? Jo det är vanlig klassisk heavy metal och väldigt bra sådan. (Det säger jag inte bara för att vi kommer från samma stad). Dem har bra uppfinningsrikedom i riffen och låt uppbyggnaderna. Samt att jag gillar att sångaren Riley sjunger avstannad och ibland inte tar i med max på vissa ställen vilket skapar en klar anpassning till musiken. Man hör klart och tydligt att de är influerade av Iron Maiden vilket jag inte tycker är fel. Det ska man göra. Härligt då de lyckas få en liten egen nisch på musiken. Mest Maiden influerade är de första spåren Headhunter och Roadkill(....or be killed). Luktade lite Run to the Hills emellanåt. Men dem bästa spåren är The Illusion (härligt huvudriff med dämpningen på gitarren) , The Nightwatcher och Under the Scavenger Sun. Men det jag gillar mest med detta band och skiva är att det inte alls blir så pretantiöst som Heavy metal och framför allt dess granngenre Power metal har en tändens att bli. Eftersom dettta är långt ifrån min favoritgengre så är det oerhört bra att få de här lov orden av mig. Om jag ska se någe negativt och det gör jag på många sådana här plattor och det är att varför man bara lägger in ett väldigt sporadiskt gällt metal vrål på en del låtar. Har jag aldrig begripigt. Men det hör väl till genren eller nått?
Betyg: 7/10

och ta er till ödemarekna nu!

Charmen med slutspelshockey (Stanley Cup)

Kan inte låta bli att snacka lite om NHL-slutspelet. Det är ju charmigare än någonsin nästan. Tänk dig att bl.a. Montreal slog ut överlägsna (i serien) Washington Capitals med Ovetchkin, Bäckström, Knuble och Semin i laget bl.a.. Men Halat i Montreal kassen visste hur man stoppade dem. Men det är inte hela charmen. Detroit visade sin styrka och när det behövdes i en 7:e avgörande match ja då klev kapten Lida Lidström fram och visade framfötterna med två mål. Samuelsson öser in mål för Canucks med hjälp av Sedinarna. Mitt favorit lag Pittsburgh slog ut Ottawa. Faktum är att lag 8,7,6 är vidare från östra konferensen. Montreal, Philadelphia och Boston. Plus Pittsburgh som fjärde och nu högst rankade i den konferensen. Med Crosby, Malkin och grabbarna hoppas jag de kan gå hela vägen nu i år igen. I västra konferensen är det lag 1,2,3 och 5 vidare till kvart. San Jose, Vancouver, Chicago och Detroit. Detta innebär att vi har alltså lag representerade från varje slutspelsplats till kvartsfinal. Den charmen är enorm. Nu ser jag helt klart Vancouver och Chicago som favoriter och Detroit, Pittsburgh eller Montreal som klara outsiders. Beror helt klart på vilka som vinner mellan Montreal och Pittsburgh. Självklart hoppas jag på Pittsburgh men ja Montreal tycks ju kunna göra vad som helst. Men om ett tag får vi se hur det går. Men spänningen är på topp.

Kolla in http://www.nhl.com  för mer hockey glädje

Stoppad, uppstoppad ytlig inkomstmaskin

Prinsessan Madeleine och Jonas har sagt upp förlovningen och jag undrar..? Hur många bryr sig egentligen? De som verkligen bryr sig är iallafall de som prenummererar på Kungliga Svensk Damtidning denna blaska av rojalitet glitter och glamour. Ren rojalistisk ytlighet för att bara endast tjäna royalties. Men ja nu var det ju så att Jonas vart stoppad att avslöja det här tidigare. Bara för att det skulle passa så att prinsessan skulle vara i New York och familjen utomlands för att slippa media tumultet. Kanske kan anses vara smart men ja jag tycker ju att de borde få frågor iallafall sen. Det är ju en skyldighet som svenska representanter utomlands som de faktiskt är enligt många. Här ser man ett klart och tydligt exempel på att fly istället för att illa fäkta men ja jag kanske hade gjort det samma som kung vad vet jag? Man måste ju faktiskt respektera andras privatliv också. Jag är lite avundsjuk på Jonas faktiskt. Skulle också vilja bli stoppad av kungen. Tänk er att ni åker på motorvägen i för höghastighet och när ni blir stoppade ja då står kungen där istället för polisen och säger att: "Det där gick nog lite för fort det" Tänk vad ironiskt det vore med tanke på att Kungen själv blivit stoppad för fortkörning. Eller ja varför inte bli uppstoppad av kungen likt en jakttroffé. "Den här sköt jag 2011 det är en bärplockare eller orienterare eller jag vet inte riktigt vad det är för något" Om han då bara valt att sätta upp ens huvud på väggen är man nått att tillföra i kungens triumfer? Man kanske iallafall kan bevaka den mediumalt. Eller bara ett byte i mängden. Om man mot förmodan skulle bli skjuten och stoppad av kungen skulle man anses varit lätt eller svår fångad då? Jag misstänker relativt lätt. "Skjut på allt som rör sig. Bara man skjutit något fint." För det är ju så fint!

Nej nu börjar det klia lite på.....tungen!

Illa fäktas men inte mot vapen!

Vad är bäst? Att fly eller stå kvar? Jo svaret borde vara tämligen enkelt även fast jag vet att det kan vara svårt ibland. Men oftast så blir det bättre av att man möter fienden oavsätt om man kanske är den något underlägsen. Man gör ju det för sig själv och oftast mår man bättre av att ta itu med sitt problem än att fly från det hela tiden och är det något man tycker att man är dålig på så kan man alltid träna sig på att bli bra  på det. Eller iallafall bättre. Vad det än är särskilt om det gäller en egenskap man har som man vill bli bättre på. Men jag vet att det är svårt och ibland krävs mer träning än vad man kanske tror. För det går lätt att göra samma snesteg igen även fast man tränar. Men det är ju det som är träning också och ibland är den sämre vissa dagar och ibland bättre. Såsmåningom borde man ialllafall bli bättre på det man tycker är dåligt. Dessutom om det är t.ex. ett stort problem du behöver hjälp med men inte vågar ta tag i och du tycker du har en dålig egenskap med i bilden som gör att du heller inte vågar göra något. Då tycker jag du ska testa ändå. Att våga är att vinna förhoppningsvis. Hellre illa fäkta än att fly. Men mot riktiga vapen är det en helt annan sak.

Övning ger färdighet!

Oerhört rörig orädd reda i kaoset.

Alla har väl varit med om mer eller mindre att man har något man har lagt någonstans men inte hittar. Ibland kan man minnas lite vagt vart man la det men hittar det ändå inte sedan när man letar efter det. Så man kollar först där man brukar förvara sådana grejer som man letar efter. Men ändå hittar man det inte. Då brukar man försöka fundera på var man såg det senast osv.. Bara för att försöka komma på om man flyttat på det utan att man tänkt på det. Men så var det kanske inte. Det hjälper inte heller att man kanske har lite rörigt men ja man jobbar på med letandet för man vill ju ändå hitta grejen. (Jag har inte så rörigt nu som förut) Detta brukar sluta att man antingen hittar det på det absolut första stället man letat på eller där man nästan kollat mest där man haft en fixidé att det borde vara. Eller på ett ställe man total uteslutit att det skulle vara på. Så var fan är det där jävla anteckningsblocket nu?

Av nån anledning får detta mig att tänka på Coca Carolas låt Ingenting och någonting. men det är mer knäppt än logiskt. Men det är väll titeln som gör det.

Tata

Den enda som kan stoppa hulken är WOLVERINE


WOLVERINE

Vet faktiskt inte om det ska vara det rätta namnet på denna DVD då han bara är med i första storyn? Hulken är däremot med i båda.
I den första historien blir Wolverine ombedd att fånga in Hulken som går berserkar gång från och till då hans humör tryter. Samtidigt vill både ledarna för Weapon projekten(här töntigt översatt) fånga in både Hulken och Weapon-X (Wolverine) och för att göra det har de alla projekt de haft med för det enda målet. Kul att se att Deadpool är med i en animerad serie och detsamma gäller Omega Red men han har jag sätt i nått avsnitt av det animerade X-men storyn.Det blir en hel del kamp i denna story och action är ju vad vi vill se när det gäller Wolverine så ja det bjuds vi på i sin hel het. Blodigt och rått är det också vilket visar att det inte är inriktat till en skara barn. Det gillar jag. Det hela känns som en lite halft introduktion till en serie. Men vart kan man se den i sådant fall? Och för vem handlar den om i sådant fall? Men verkar vara en väldigt schysst sådan och detta avsnitt får 3,5/5
Det andra avsnittet har Thor och Hulken som huvudkaraktärer och ja gissa det är en rad mycket action här med. Detta avsnitt handlar om att Oden går inför sin 7 dagars sömn och då utsätts Asgaard för en rad attacker från jätter och andra rader av krigare som vill ta över det hela. Det vill också Loke som är Thors bror och slug och elak. Nu har han också kommit på ett sätt att vinna Asgaard och för att göra det också då besegra Thor. Han kallar nämligen hit Bruce Banner från Midgård som blir Hulken och separerar dem båda och tar i sin tur kontrollen över Hulken. Det hela är en väldigt slug plan eftersom Hulken nästan besgrat thor en gång. Mycket, mycket action väntar. Detta avsnitt får också 3,5/5.  Men jag undrar fortfarande var kan man se dessa serier och av vilka är de utgivna i sådant fall för jag fick helt klart mersmak och vill se mera. Finns det tre serier? En med Hulk, en med Thor och en med Wolverine. I sådant fall vill jag ha!
Hel hetsbetyget på DVD:n bli dock 3/5. Jo och det är enbart för att DVD:n borde hetat HULK istället eftersom han är med i båda avsnitten. I övrigt tycker jag att det är väldigt snyggt animerat och kan inte vänta av att se mera av detta. var det nu går att göra det som sagt?

Fjärde guldet hemma!

SM-GULD, SM-GULD, SM-GULD! Äntligen guld för HV igen. Men det har varit en fantastisk final serie. Ta bara matchen i Jönköping i torsdags. Helt makalös. Dagens match tände till första i tredje perioden och bjöd på riktig kampvilja då. Trodde HV skulle stå emot och då kvitterar Djurgården pga av ett slarv av Niinimaa att hämta klubban. Ja ja nu betyder ju det inte så mycket bara att vi åter igen fick förlängning och där avgör ju den skrinnande mästaren Laine. Djurgården ska ha all heder som bjudit på en fantastisk finalserie. Men delar av djurgårds publiken bör skämmas och det det grövsta. Kasta stolar och grejer och mynt det hör inte hemma. Visst kan man visa känslor men går det så långt ja då är man bara dum i huvudet. Det samma gäller den som stod och skrek "Jävla hora" så att det hördes i TV när Johan Davidsson blev intervjuad i studion efter matchen. Det hör inte hit helt enkelt.


Tack så mycket HV för ett nytt SM-Guld och tack Djurgården för megastor god match! Bättre finalserie får man leta efter!

Den stora nörden nördar om att nörda!

Vi alla är ju mer eller mindre nördar på någevis. Man har alltid något man är helt enkelt är mer såld på än något annat osv.. Jag tror jag har för många intressen ibland för mitt eget bästa. Men det är kul. Jag är nästan lika mycket intresserad av sport som jag är av musik som är mitt nummer ett. Då det är sport är det mest hockey (framför allt), fotboll och speedway som står mest i fokus men även annan sport kan finnas med i kalkylen. He he. Film, serier, böcker är också ett allmänt intresse. Gillar också att fota men behöver definitivt en bättre kamera för det ända målet. Eftersom det inte nämndes innan så gäller även att spela musik inom musik intresset. Sedan är också att spåna och filosofera ett oerhört kall. Fast det gör jag mer automatiskt än att jag behöver konsentrera mig nämvärt på det. Skriva är också ett intresse jag värderar högt. I och med att jag nämner detta är att det då kommer att dyka upp ytterligare kategorier här så småningom. Detta är under väntansfull utveckling. Jag har säkert glömt något eller några intressen för tillfället men det kommer nog märkas så småningom.

Ta nu fram din egen lilla nörd och ha så kul som möjligt. det mår man bra utav

Game over man!

Het, hetare, hetast. En bit av skymd sikt i askanstider.

Har ni varit på Island? Det är hett där vill jag lova. Iallafall hetare än någonsin. Har aldrig varit där men ja ska ju vara en hetpartystad Reykjaavik också. Så det kommer att bli hett om öronen. Nej nu får det vara nog om hetlevrade heta skämt om ett hett helvete. Eller vad ska man kalla det hela? Vulkan på Island vars aska i luften orsakar trafik kaos i Europa och aldra helst här i Skandinavien och ja då Sverige. Har faktiskt en bror med familj som skulle kommit hem den 16 april men som nu inte fick något tidigare flyg hem förrän den 4:e maj. Kul värre eller inte. Har en polare också som inte fick tidigare än den 14:e maj men han är optimist och hoppas komma hem tidigare. Om ja nu inte Kattla vaknar också om det skalvar lite mera kanske den sätter igång. Inte särskilt kul att vara islänning och bo där bland allt detta. Undrar egentligen hur mycket vulkanisk aktivitet det kan finnas under Island? det kanske är så att hela landet och ja ön kan smälta ner i havet. Fan vad otäkt. Skulle det hända så kan vi ju fylla en stad i Sverige (Malmö) med lite vettigt folk iallafall. Inge ont om Malmö egentligen men har inte träffat många vettiga där ifrån. Men tänkte på islänningarna kanske har sig själva att skylla. Dels så har de juvaljakten och sedan var de med i början av finnanskrisen och spädde på den. Plus alla gamla sagor som fyller landet. Vulkanerna kanske inte är något annat än ett näste för drakar och nu har skalven väkt dem plus att de ångar på och tänt eld på dessa gamla avfall som folket har dumpat i vulkanerna. Nej nu spånar jag ut lite väl i fanatsins värld blandat mer realism. Men vem vet varför detta händer. Ingen har någon aning alls.  Ja ja det löser sig nog snart iallafall. man kan nog snart flyga igen och islänningarna kan leva vidare sina lugna liv.

Tillbaka nu till någe minst lika hett. Final spelet melan HV-och Odjuren. Nu är det sudden

Simma lugnt.

Tilltänkt däckad mupp i framtiden!

Tänkte dela med mig om vad som hände när jag gick till jobbet idag mellan 7.30 och 8.00. Jo då hände nämligen som så att det kom en person vinglades mitt på storgatan. Mina första tankar var att han måste vara packad eller drogad eller någe liknande. Iallafall i och med att personen vinglade så tittade man lite extra på den här personen vilket är helt naturligt att man gör. Detta gör i resultat att man får ett sluddrigt "Vad glor du på" ropandes åt än och när jag passerat honom vrider jag på huvudet för att kolla igen. Då kollar han med och då får man höra " jävla Mupp". Hehe jag tänker undrar vem det är som är mupp här egentligen? Borde vara han som är packad på en måndag kväll enda fram till tisdag morgon och sedan bestämmer sig för att gå hem mitt igenom stan under den tid som många börjar röra sig till skolan och jobbet. Ja mer än pucko får man leta efter. Men ja är man påverkad så tänker man ju inte som folk generellt men ändå. Eftersom han ändå var full elle drogad så kunde han ju bara däckat där han var istället.


I övrigt så är min fasta telefoni inte fixad fast den skulle vart det. Ni stackare som trotts allt som jag skulle ringa tarottlinjen så torde det vara det största tjaffs man kan lura folk på pengar med.

Ta ta!

Vi vill inte prata med dig!! (Allt är inspelat)

Felanmälde min fasta telefoni här om dagen. Döm av min förvåning då jag aldrig fick prata med någon om problemet. Men ja det är väl så här det ska fungera i dagens samhälle. Noll info och disinformation ska vara a och o. I vilket fall som helst fick man höra en röst från någe inspelat tjafs och man fick knappa 1,2 o 3 emellanåt beroende på vad man ville. Det knäppaste var när man skulle prata in sitt fel. Kändes oerhört dumt och bäddat för att det ska bli missförstånd osv.. Men ja nu är det hela gjort och inom 7 dagar skulle det vara åtgärdat så ja då får man se om de åstadkommit något. I övrigt skulle det vara intressant och veta vem som får detta jobb att vara rösten i telefontjänsten för telefonbolaget. Den som är tevligast borde ju kanske vara vettigast eller dem som törs stå för sin röst. Ja någon som vet?
Skulle vara trevligt att träffa denna person över en fika....eller? Nej JAG vill INTE prata med DIG! För du är ju inspelad så det går helt enkelt inte.

Nu ska jag vänta tills telefonin fungerar igen. Sedan ska jag ringa tarottlinjen om det framtida penga läget.
Tata!

Slut. Spels. Skägg.#2

Slut: 4-3 till HV slutade matchen! Jubel och glädje förstås

Spels: Emellanåt var inte spelet så lysande särskilt i power play då det var riktigt uselt. Men i början och i förlängningen var det inget snack om saken. Men Djurgården stör HV:s spel bra.

Skägg: Bara kul att konstatera att en del inte har så mycket bättre slutspelsskägg som jag. En del knappt något alls. Tror det var Tedenby som knappt hade något plus några till. Värst är nog Djurgårdens Mike Zigomanis med en riktigt mörkt tjockt skägg. Ser farlig ut. Ledin i HV har sin sedvanliga asfula Krans.


Här har vi lånat från HVTV HV71hockeyligan.se  Teemu Laine i sitt slutspelsskägg

Slutspelsskägg#1


Slutspel i ishockey är igång för länge sedan och  eftersom mitt lag är med fortfarande så har jag fortfarande inte rakat mig. Så här ser jag ut i mitt så kallade skägg eller vad det är? Idag gör HV i sin finalserie mot gården med alla djur liksom Pittsburgh gjorde i natt. Utjämnar till 1-1 i matcher och där med basta!!

Sover i Framtiden (uppläst på jobbet)

Alla har ju drömmar,
ibland är dem korta
och vips är dem borta,
för så är det när vi alla far runt i strömmar

Drömmar kan lätt förstöras
Det är bara att kolla dagens samhälle
Det är käppar i hjulet på fel ställe
För för många ska drömmar förgöras

När ska drömmen om freden bli sann?
När vi bara allting förtär
och vi åt nyheter, jobb och varann svär
Ja man tappar ständigt hopp för människanI övrigt så tror jag det var vulkanaska som föll ner från himlen imorse men det utreds fortfarande...

Fenomen - Über mega stress (fallskärm)

Nog för att vi redan är onödigt över stressade i dagens samhälle så finns det ett fenomen som slår detta Det är när vi sätter oss i en bil. Ja då har ta mig fan alla bråttom. Det hela har med vetskapen i att vi är i en sak som kan nta sig fram fort. Därför vill vi komma fram fort. Helt i onödan egentligen. Det är också detta som leder till en massa onödiga olyckor osv.. Jag känner dessutom själv igen mig i detta. Sitter jag i bilen då ska det gå snabbt. det får inte komma nån på övergångsstället. Det får inte vara nån sölig bilist framför mig på vägen eller i korset. Ja fram ska man ta mig fan helt enkelt. "Jag har bråttom men jag har inget tid att passa" . Eller "Jag har bråttom jag ska fram nu". Satt och funderade hur detta skulle se ut om vi alla hade varsit flygande fordon istället. Så du kunde flyga precis vart du ville. Snaka om luft tornadokaos det skulle vara. Likt en hel galen svärm av getingar eller bin.

I övrigt om man krockar i luften då är man mer än lite kass. Fallskärm nästa.

Ta da!

Att starta något eller få en bra start!

Vad gör något värt något? Att man får en bra start på något eller att man tycker det är värt att syssla med oavsätt hur det går. Ibland brinner man för något och ibland inte. Men bra starter vill dem flesta ha och det är förstårligt. Allt kan gå så mycket lättare om man får en bra start i 10-kampen eller fotbollmatchen (för att ge ett koppel och exempel till idrotten) vilket gör att allt bara flyter. Man är som i en eufori full med energi. Men allt behöver inte vara bra med en bra start. Tänk dig att du föds in i en familj där du får allt precis hela tiden. Föräldrarna ger dig precis allt du vill ha. Du kan plugga där du vill för att föräldrarna pröjsar allt åt dig. Man får allt serverad på ett fat. Vad blir man för människa då om man bara får och får och får. Ja det beror ju helt på hur mycket du tänkt själv under den här tiden och ja vad du fått för lärdom under din uppväxt, plus hur du har fått lära och se. Men att bara få, få och få kan inte vara ett dugg bra i längden. Så rent åt helvete så lär det nog inte gå så bra med den här starten. Så kan man egentligen kalla det en bra start.

Men vi vet ju alla att vi gillar bra starter. Ett första mål för ditt favorit lag känns ju ofta skönt. En serie som i första avsnittet börjar magnefikt och får dig att bara vilja se mer och mer. Fester dig helt och hållet. Ibland kan ju bara intromelodin till nån serie göra att du är fast. Fast den behöver ju inte göra att serien är bra. Men finns ju tre tecknade serier där bara intromelodin fick mig att bli helt såld. Dessutom så var ju dessa tre serier bra överlag så. De tre serierna var:

Starzinger

Thunder Cats

Defenders of the Earth

Jag skulle kunna skriva mer om dessa men väljer då ett annat tillfälle. Vi kan då konstatera att vi nog alla definitivt gillar en bra start men det behöver definivt inte betyda att det blir bra. Tror det är den som kämpar på bra och tar en bra lärdom av det den gör och handlar med sunt förnuft som vinner i slut änden. Om nu detta var en bra star för mig det återstår att se men ja det kan ju gå hur som helst. För jag:

KOMMER ATT SKRIVA OM VAD FASIKEN JAG FÅR LUST

Tjola hopp på er!

RSS 2.0