Upplösning i helvetet!

Så skulle en del problem försvinna!

Livet är en drog i sig!

Har suttit och tittat på tre avsnitt av den brittiska komediserien Peep Show och har åter igen blivit påmind om hur svårt livet är med alla beslut man ska ta osv.. Gillar sådant som är verklighets anpassat och speglar vardagen med hur svårt saker och ting kan vara. Fram och tillbaka kan man grubbla hur man ska göra för att välja dem rätta besluten för att det eventuellt ska bli som man vill. Men en sak är helt säkert att jag har lärt mig att man ska inte ha några som helst förväntningar på något för då blir man allt som oftast besviken när det inte går som man vill. För vad som helst kan ju hända. Ändå så har man förväntningar på saker och ting just för att det är helt naturligt att ha det. Man är ju bara människa. Därför tycker jag att det allt som oftast är att göra det man tycker känns helt rätt för att kanalisera sina problem. Ibland kan det vara bra att konfrontera saker direkt särskilt om det finns en konflikt. I andra fall kanske man bör få saker att växa till sig för att det kanske ska bli resultat. But who knows? Livet är bra spännande men jobbigt ibland och då vill man bara att problemen skulle upplösas i intet...men men. Men just nu ser jag det inte som ett problem utan något som måste göras. Livet är underbart. "Vem behöver droger? När det är knark bara att leva!"

Fel Stigtomta pizzor!

Käkade pizza från Stigtomta pizzeria igår och jag måste säga att pizzan var god men att erfarenheten av att det ska vara en bra pizzeria faller lite på att både mor o far fick fel på sina pizzor. Mor fick en Quatro Stagoni utan musslor som det ska vara på. Far han fick en kebabpizza ja med kebabkött, en feferoni tomatsås och ost, utan sallad och tomat som det skulle vara på och i stället för kebebsås fick han bearnaisesås som han inte skulle ha. Så ja var det en tillfällighet eller inte? Man kan ju undra. Det känns ju slarvigt att man kan missa så uppenbara saker men bättre lycka nästa gång. Min Tigris innehöll ju allt den skulle så man kan ju leva på hoppet. Eller så är det jag som har god karma? Vem vet?

The Day After TomorrowMycket dålig film om en naturkatastrof i form av att allt fryser till en oerhört överdriven kall kylgrad, så allt blir is, som drabbar större delen av världen. Man får följa två olika människors upplevelser igenom denna katastrof. Givetvis är det far och son som är på olika ställen när katastrofen inträffar. Fadern är också väderforskare och ska försöka ta sig och rädda sonen som är på resa med sin skolas kunskapstävlingslag till New York. I och med att dem drabbas av en så oerhört kyla gör det konstiga senariot att det faktiskt finns folk som över lever detta och ja det kunde ju faktiskt ni lista ut utan att se den. Men jag tycker att alla borde dött beroende på hur kallt dem faktiskt säger att det blir och då hjälper inte de knepen de tar till. Dessutom verkar grabbens far vara värsta Ironmannen som lyckas ta sig hela vähen till NY i denna oerhörda kyla. Det ända jag gillar med slutet är typ det faktum man borde syssla med ändå och de karraktärer jag fattar mest tycke för är uteliggaren och dem som tar sig varsin sup i tidens värsta stunder. Klart roligast scen är den då en reporter flyger upp i en orkan mitt i bästa sändningstid och han som blir av med en halv skyskrapa helt plötsligt. Betyg: Knappt 2/5

Full midsommar fart!

Det finns två högtider jag gillar. Den ena är julen och den andra är dagens då då, MIDSOMMARAFTON! Jag gillar midsommar därför att det är en allmän stor folk fest och dessutom börjar halva Sveriges befolkning dricka mitt på dagen. Det finns någe unikt och kul i det. He he. Dessutom brukar det vara mycket trevligt oavsätt vad man gör i stort sätt. Snart dags att börja njuta av denna dag. Men först vill jag dela med mig av denna bannlysta IKEA-reklam som om jag minns rätt gick på tv en gång sedan försvann den. Undrar varför......? Härligt kul är den iallafall. Håll till godo.


Frustrations lättnad och nöjdhet (nytt ord ha ha)

Har fått uttrycka min frustration och åsikt idag om en väldigt orättvis behandling mot några personer. Sagt min mening och så för att försöka lösa konflikten och få ett slut på den förhoppningsvis. Vill förmedla att det allt känns oerhört skönt att få göra det. Väljer denna låt för en beskrivning för utlopp av frustration och den fungerar väldigt bra.

För oss som sliter som djur!

Vi jobbar, tränar kommer hem för att antingen hitta på någe kul om man nu orkar det eller göra nån förpliktelse så som tvätta, städa etc. etc. För att sedan börja om nästa dag igen. Vi som kämpar på golvet och jobbar stenhårt för de minimilöner vi har och bara nu längtar efter semestern. Detta tillägnar jag er.

Undvik tv:n idag!

Idag är en dag man inte bör titta på tv på överhuvudtaget. Då hela tablåerna fylls av det sliskiga royalistfjäsket av media. Man kräks, man spyr, man kräks. Glitter och glamour för ytliga människor. De ända som kan tänkas fira detta bröllop. Nej ska vi ha en kung då ska han ha makt. Just nu är Sverige en demonarki. Inte en monarki och inte en demokrati. Så bestäm er för vad vi ska ha. Jag vill inte lägga pengar på båda.

"Jag trivs så bra att leva i vår demokrati, Så jag vinkar när kungen far förbi"- Iguana Party

Rikena förfaller!


Clutch(y): Electric worry

Bara för att därför att så är det nu.............

men detta är ingenting mot att ha sätt dem live
Peace&love 2008

Stolt

Jag skiter i vad folk tycker om detta men mor och far ska faktiskt hyllas på deras bröllopsdag!

Det står "och då visste INGEN" visste försvinner pga ljuset.

De fick tre vinare (röda): Porcupine Ridge merlot, Roodeberg, El pedrosal

Man ska vara stolt över sina föräldrar om dem är stolta över dig. Iallafall så är det så i mitt fall.

Invasionen: Hela världen brinner


Detta har blivit en ny favorit skiva för mig när det gäller svensk klassisk Punk/rock a la Ebba Grön o Tysta Mari. Här känner jag att det hela görs med känsla och eftertryck. Man riktigt känner att musiken kommer direkt ut efter det tunga jobbet för att klappa än på sin axel och säga: "vi står på din sida". Att det sedan är Dennis Lyxzén som står vid rodret gör det inte sämre och det är kanske därför man får så starka drivande texter. Ta bara som exempel i låten "Får aldrig tro" "Jag är så less på den nya tiden/ Jag är så less på ett färglöst liv/Jag är så less på alla tvivel/För vi får aldrig tor på nått" eller bara som i Korrumperat med den enkla lilla refrängraden: "dem har korrumperat allt du tror på". Det finns flera mycket bra låtar så som Levande döda, Under gatan en strand, Hela världen brinne osv.. Jag tror jag nöjer mig så där och säger att du som gillar vanlig klassisk punkrock av bra svenska mått sätt lär inte bli ett dugg besviken. Låt skivan tala för sig själv helt enkelt. Betyg 7/10

Den härliga sommaren. Vätske tillförselns tider!

Fan vad skönt med sommar. den sprudlar och är härlig. Tror ingen sommar har varit lika efterlängtad som den vi har i år på länge. Motiverar det med den asjobbiga snön vi hade i massor i vintras. Man kunde ju inte tro att det var sant. Så mycket snö hade vi ju inte haft sen mycket långt tillbaka. Nu hoppas jag bara att värmen kan hålla i sig och ja lite varmare kan det ju också få bli. Det har jag inget emot. Man vill ju inget mer än ut och aktivera sig nästan varje dag. Det är bara för härligt. Glöm bara inte att dricka en massa vatten. Vätska är viktigt när det är som varmast.

Några kalla öl är heller inte fel.

SEE YOU OUT THERE!!

Vart tog stämningen på arenorna vägen?

Har tittat en del på fotbolls-VM nu och jag kan inte låta bli att undra är det en massa lastbilschaffisar som tutar med sina lastbilstuter. Nej! Så är inte fallet! Det oregelbundna tutandet kommer från Vuvuschelan detta kultur-instrumment från Afrika som de envisas att använda på fotboll. Jag skulle inte ha något emot det om de tutade i takt eller nått men detta ständigt oregelbundna tutandet förstör hela stämningen från arenan. Inga ramsor hörs, inga klapp, ingenting. Bara ett jävla tutande. Vart är Sverker när man behöver honom? Man börjar ju tro att alla nere på VM är tondöva. Baah. Tillbaka till heja ramsor osv.. Det var bättre. Annars kan vi ju lägga värdensstörsta lastbilsparker intill arenorna så kan dem vara med och tuta dem med.

Ung & Arg

Det är så roligt att vara på festival osv.. Men det ger också i smak att diskutera musiks äkthet med mera vilket är lite tråkigt ibland. För det finns så många som är så trångsynta. De menar att punk inte kan vara äkta om den inte är arg nog. Visst den kan vara arg enligt min mening men då ska det kännas äkta. Dessutom anser jag att man kan vara arg utan att musiken är arg överhuvudtaget. Det hela handlar om hur äkta det känns. Hur mycket man går in för det man gör. Menar man det man gör? Det är det som är avgörande för känslan och äktheten i musken och utförandet. För jag menar man kan säga något utan att vara arg i framförandet bara man menar det och man känner att dem gör det. Detta var min mening och alla är ju olika men jag menar det. Skärp er!

78 mil illegal punk! Sommaren är räddad! (Munkedal 2010)Denna bild är från förra året men den får symbolisera all galenskap och övriga saker en festival kan bjuda på. Men detta handlar om Punk Illegal som var från den 11:e juni till den 12:e med avslut mitt i natten. Först lite om denna bild. Det roliga med den är att jag dels hjälpte upp han från golvet framme nere vid scen efter att han ramlat och sedan fick han trumpinnen av mig som slängdes ut i publiken. Kommer dock inte ihåg vilket band som spelade....? Sedan går man helt fredligt bort mot bilen för att hämta kröka dagen efter och vem stöter jag på då....? Jo denna lirare och ja han proppsar på kort och ja det blir ett härligt kul kort. Lagom små galet.
Årets festival då. Proppat med suveräna band och större styrka i vårt gäng är vi väl förberedda på plats. Vad som helst kunde hända och ja det gjorde ju nästan det också. Allt från att vädret var som rinnande piss (men vad passar punkare bättre?), partytält flyger iväg, folk sover ute runtomkring än, vi träffar Onkel (bajsmannen orginalet-"så sargad människa"), mycket trevliga band upplevelser. Tack för ny bekantskap E.A.T.E.R., Baboon Show, Doom, Sonic Ritual, Contorture och Kansalaistottelemattomuus. Utöver detta bör sägas att man var chaufför för vårt lilla sällskap och körde 78 mil på tredagar. Det gör bara en sann arbetare för att man ska få skoj!

Övrigt: Chrille hur mycket drack han egentligen?

Kom ihåg acceptera inte allt i din tillvaro!

Gunshy


Journalisten Jake Bridges får sparken från sin tidning och hittar samma dag sin fru i sängen med en annan snubbe. Han åker därefter till Atlantic City för att dränka sina sorger i drickandet. Väl på en bar hamnar han i slagsmål med en snubbe och har ingen chans alls men han blir räddad av pengaindrivaren Frank. Frank tar Jake hem för att ta hand om hans sår. Där möter Jake Franks tjej Melissa som han genast blir förtjust i. Frank har inga vänner så han ser en chans i Jake att få en vän och där till också hjälpa honom att skaffa ett jobb via sin chef gangstern Mr Lange. Det hela blir en intrig av vänskap, kärlek och samhällets svåra sidor. Situationen sätts på sin spetts då Frank och jake tvingas delta i en superstöt.
Tycker detta var en mycket bra film för att den visar hur svårt samhället kan vara i många aspekter. Bara för att man först har ett bra liv behöver livet inte vara en dans på rosor och bara för att man är en brottsling behöver inte betyda att man är allt igenomelak. Den visar också hur vänskap ska behandlas och kan vara samtidigt som den visar hur svår kärleken kan vara och kompliserat livet verkligen kan vara. Tycker skådisarna är utmärkt också William Peterson och Michael Wincott är utmärkta och trovärdiga i sina roller samt Diane Lane är förtjusande. Den ända jag tycker är lite tveksam är han som spelar Lange vars namn jag inte kommer på. Som helhet är filmen mycket bra och jag ger den 4/5.
Livet är hårt och kompliserat så är det bara.

Chicago vann!

Ja ha då vann alltså Chicago Blackhawks Stanley-Cup och man kan väl inte säga annat en grattis. Det är ett ungt lag med många tallanger som har spelat hem det här åt Chicago. Dessutom kommer nog inte alla dessa spela tillsammans nästa år eftersom det kan vara svårt att få behålla så många tallanger. Jonathan Toews(22), Dustin Byfuglien(25), Patrick Kane(21), Kris Veersteg(24), Troy Brouwer(24), Andrew Ladd(24) o några till och för att inte glömma våran svenske back Niklas Hjalmarsson (23). Ett stort grattis till er och lycka till i framtiden. Chicago har spelat en härligt frejdig anfalls-hockey hela säsongen och det är då därför inget undantag att dem står med Stanley Cup bucklan här idag. Detta visar att ungdomen är hungrig och att det är inte säkert alls att rutin och erfarenhet segrar. Sedan tippade ju jag fel också men det är en annan sak.

Like a poison Ivy

Det är vatten tider. Alltså dags att dricka en jädra massa vatten. Det är för ditt eget bästa så att du inte tuppar av- Svimmar och blir liggandes. Det vore oerhört drastiskt i denna hetta som kommer emellanåt. Har du inte druckit en massa vatten ja. Då kanske du får skylla dig själv. Det var ju bara ett ben hårt tips. I övrigt så måste ju tuppa av vara när man nackar tuppar!

Håll mig uppdaterad! Det vankas ju ett giftigt mål...nej gift i min måltid....nej griftermål...nej ja juste Giftemål..svårt att hänga med. Medierna är ju inte så heta på detta som de kunde vara.

Musik livets elixir!

Musik är ett måste för mig i mitt liv. Den hjälper mig i många situationer med olika känslor osv. när man känner sig nere och uppåt och vise värsa. Finns säkert många fler som tycker som jag här.  Det finns ju så mycket musik också. Jag tillhör dem som tycker om att leta ny musik hela tiden. Det kan jag inte få nog av. men jag behåller dock mina favoriter som jag får. De slutar aldrig bli dåliga helt enkelt. Dessutom vill jag påpeka att vill man hitta den bästa musiken ja då bör man inte bara nöja sig med den allt för mer pretentiösa dåliga dynga den komersiella radion kväder ur sig. För det finns långt mer bättre musik än det. Men tyvärr är det ju kontrollerande och manupulerande av människor kommerialism sysslar med så ja visst gör som ni tror att ni tycker men skyll inte på mig. Men jag kan ju försvara kommersialismen med att vem vill inte tjäna pengar på det den gör. Men tyvärr får för mycket pretentiöst skit förtur utan att ens vara säskilt bra. Ta det i biacktning. Om några dagar ska man då också få se live musik igen. Det brukar slå det mesta. Musik är livets elixir!

Troja (gammal recension)


Är lite lat så jag använder mig av en gammal recension jag gjort på en annan sida.
Troja! Mnja ganska tröttande matcho tjosan och krig och grejer. Det ända av behållning av de historiska aspekterna annars är det mest krig en del intriger och ja taskigt skådespeleri. Den mest under hållande scenen är den stördaste ungefär. Då hector har besegrats och binds fast i hästdroskan och släpas till grekernas läger. Men det är väll bara jag som kan se det komiska i en så störd och helt onödigt störd handling..fattar inte varför liksom.(var väl nån makt demonstartion eller nått?)..räckte det inte med att han dog? Den får knappt 2/5

Ordo ad Chao! För att få ordning på det.

Börjar få ordning på om möbleringen i lägenheten. Känns så jävla skönt. Ibland måste man bara göra om för sin egen skull, för rörans skull, för ordningens skull och för alla andras skull (synens skull). Men det har blivit mycket trevligare här. Alltid något. Skönast är att det bleb en massa ordning på allt. Ordo ad Chao.

Missbruk i att göra om

Ibland gör man om för lite och är därför i omgörningstagande här hemma. Databord/hylla ner i förrådet. Skivställ och bokhyllor in. Det är på tiden vill jag lova. Men det finns ställen då det görs om alldeles för mycket för att topp chefer och högastyrelser ska få mer pengar. Allt ska bli effektivare och mer ska göras på mindre folk hela tiden. Girigheten blir ett missbruk av företagstopparna. Varför kan de inte vara nöjda med de miljoner dem har? Uppmaning: SLUTA GÖR OM SÅ FÖRBANNAT! För min egen del här hemma ser jag framemot det nya. Kontraster som heter duga. Huga!

Hårdare än dig!

Bara för att.... därför att det är så ....där för att

RSS 2.0