Kom som du är och bara älska - Jag vill stagediva! del. 38

Detta ingick i en present jag gav några vänner som gifte sig för nästan en månad sig. Nu skriver jag så här istället. Ni som har svårt för kärlek bör läsa detta för ni kanske får en helt annan inställning till det hela. Vem vet? 
 

Nu när ni har gått igenom den första skivan hoppas jag att den har varit till belåtenhet. Det en kan undra nu är ju om det finns stoff för en skiva till? Det beror ju på om jag kan orera mer om kärlek. Finns det mer att ta på? Klart det finns för att kärlek kan en aldrig få nog utav. Det en bör tänka på dock är att inget överträffar verkligheten.

 

1.      Ultimate - Gogol Bordello: En ska älska och njuta utav livet och bara köra på. Tänk vad mycket en kommer att ångra om en inte gjorde dem grejerna som en missade. Dock är det mänskligt att ångra även fast det inte går eftersom det hade haft andra utgångar och konsekvenser som kunde ha lätt till att en varit död. Att älska livet kan dock vara svårt beroende på vad en gör. En sak är ju säker och det är ju att egentligen behöver en inte knarka och ta droger eftersom livet samt kärleken är droger som bjuder på upp och ned gångar som en riktig berg- och dalbana. Ändå berusar vi oss emellanåt för att stå ut, slappna av samt njuta. Det är ibland bra märkligt.

 

2.      Att älska kärleken - Köttgrottorna: Visst älskar vi alla kärleken? Den finns djupt inne i oss alla någonstans och bara väntar på att släppas ut. Vissa har lättare att släppa ut den till flera och en stor mängd har svårare att göra det. Det är inte lätt ibland då det finns en massa nidbilder och stereotyper som förväntas utav oss. Du ska vara så här eller så där. Gå inte utanför ramen är du snäll för tavlan blir så mycket fulare då. Konstigt att många inte vill sätta färgklickar på vardagen istället för att hålla sig innanför tavlan. En enkel värld som vi förstår oss på. Det finns ju dem som väntar på kärleken och tror att hitta den rätta är just det. Oftast bygger en då upp någon slags kräsen bild utav vad det ska vara och hur den andre ska vara. Men inget händer om en bara väntar.

 

3.      Liebe ist für alle da - Rammstein: Kärlek är för alla. Det vore bättre för hela vår värld om alla kunde vara mer öppna och möta fler än en tror man kan med kärlek. Som jag skrivit tidigare så gör världen det inte lätt för oss. Det finns så mycket som förstör det hela för oss. Mycket ligger i det samhälle som skapar konstiga beteenden i oss människor som vi bara gör för att vi inte förstår oss på eller inte vet hur vi ska hantera den värld vi lever i. Då är det viktigare att komma närmre varandra och ge varandra kärlek istället för att bygga allt på förutfattade meningar. Just det. Kärlek är för alla.

 

4.      Evidence - Katatonia: När ens älskade dör så är det lätt så att en själv inte vill leva. Det är betydligt vanligare att det är så när en kommit upp i en betydligt äldre ålder eftersom en då har levt sitt liv och att ens käresta är den som hållit en vid liv. Känslan är dock så i vilken ålder en är i. Om inte så borde den vara så. Annars är nog kärleken inte på riktigt? Kärleken är ju den där medicinen som gör en hel eller giftet en inte kan vara utan. En kraft som kan lyfta berg. Om en inte vill dö när sin käresta dör så får en hitta ett sätt att leva vidare och då är det kärleken till andra saker som spelar roll. Vänner, bekanta, andra människor och livet. Vad som helst som får din gnista samt hjärta att klappa vidare.

 

5.      Sköna Skor - Just D: Njut av livet och av dem härliga stunderna. Det kan alltid vara sista dagen. Njuta kan just vara det att bara gå runt i ett par härliga skor och lyssna på musik eller sitta och dricka kaffe alternativt en öl och snacka med sköna och härliga vänner. Ekorrhjulet är något som ofta sätter stopp för den riktiga njutningen av livet. Det är svårt att komma ur det i dagens samhälle eftersom det är uppbyggt som det är att vi i princip inte kan göra så mycket utan att tjäna våra slantar. Därför blir det viktigare att njuta när en väl kan. Så passa på att ha skoj när det väl blir tillfälle. Om inte annat så kan kärleken till dem i din närhet hjälpa dig till det.

 

6.      Ett piller mot ondska - Greta Kassler: Tänk om man kunde sudda ut alla ondska bara genom att medicinera alla med ett piller. Nu är ju ondska något svävande och någonstans så tror ju alla människor att dem agerar rätt efter sina livsöden och bakgrunder, uppfostran osv.. Men en kan ju undra då det finns så mycket som en klassificerar som elaka och onda handlingar. Det tar ju så mycket på en att vara arg och förbannad men säkerligen så upplever dem sig säkert inte som sura och arga jämt. Allt är ju komplexare än vad en tror. En annan kan ju vara sur eller arg fast positiv och glad samtidigt. Eller negativ fast glad. Men en kan väl få önska ibland?

 

7.      We`re in this together - Nine Inch Nails: I ett förhållande är det mycket man gör gemensamt. Då tar vi oss igenom våra liv tillsammans även fast vi ändå har separata liv. En är ändå i det tillsamman och tar sig på resan framåt och det förhoppningsvis så länge som möjligt. Det är ju också det som är så häftigt och härligt att man delar minnen och upplevelser tillsammans som en väldigt speciell enhet. Varje kombination eller ensemble är unik och alla upplevelser blir speciella helt beroende på vilka som är med etc. Det är en oerhört härlig grej med livet i sig och vem kan inte älska det?

 

8.      En dansk kärlekshistoria - Köttgrottorna: Det finns gott om kärlekshistorier där ute. Dock är det få som överträffar verkligheten. Vissa får oss att drömma om att det ska vara så på riktigt vare sig vi tagit del utav dem i en film, serie, bok eller att någon berättat det för oss. Våra föreställningar bygger upp bilder om hur det ska vara eller hur det ska gå till när vi blir kära i någon. Det är något som kan hindra oss och göra att så fort det inte blir som vi vill eller tror det ska vara så blir vi frustrerade och backar då och tror att vi då gör fel. Fast det finns ju inga rätt eller fel sätt utan det är bara våra föreställningar som förstör det hela. Kör på bara.

 

9.      The Industrialist - Fear Factory: Skulle kärlek kunna vara en industri? Till viss mån så skulle det kunna vara det men det beror på hur en ser det. Alla kärleksfilmer eller inte bara dem utan något som innehåller kärlek som vi tjänar pengar på är ju någon form utav industri. Kärleksfilmer är ju dock ett bra exempel eftersom dem bjuder på föreställningar om hur det ska vara. Behövs dem då? Ja det gör dem. Allt vi inte får utlopp för emellanåt behöver någonstans ventileras och kanaliseras och då är allt i kulturell väg bra saker att ha tillgång till. Vi behöver någonstans att drömma i väg för att kunna hantera vardagen alternativ kanalisera den. Ett annat bra exempel är musiken och delvis är anledningen till denna skiva just det. Men framför allt görs den ju till er.

 

10.  Kärlekspop - Dennis & Dom Blå Apelsinerna: Det kommer en tid för alla då vi hittar kärleken. Åtminstone finns den någon där ute för alla. Tills en hittar denne kan en bara hålla på och leta. Inget händer om en inget gör. Ibland tar det längre tid ibland inte. Mest förbryllad blir jag över dem som just haft ett förhållande och sedan bara några månader efter det har dem skaffat sig en ny bara för att dem inte klarar av att vara ensamma ett tag även fast dem sagt att det är det dem har tänkt att vara. Det kan ju vara så att dem på något vis har hittat den rätta och då törs chansa igen men jag tvivlar på att det är så i många av dem fallen. Men vi ska inte måla fan på väggen utan vi vinkar och hoppas på det bästa för vem vet det kan ju vara kärleken och vår kärlek till dem blir att vi önskar dem all lycka som dem kan få.

 

11.  Poison - Alice Cooper: Kärleken är som det beroende framkallande giftet som får dig att bli berusad eller medicinen du behöver för att bli hel. Vi är i vilket fall som helst mycket beroende av att få känna kärlek av våra nära och kära och gillar det ännu mer när någon i vår närhet fattat extra mycket tycke för en själv. När vi är separerade från varandra så längtar vi efter varandra som kaffet på morgonen eller den härliga fredagsölen. Berusningen av varandra är det som gör att när vi blir arga på varandra slänger ur oss betydligt elakare saker än vi menar men det är också det som gör giftet så härlig. Laddningen och insatsen är större och försoningen gör giftet till den härliga spänning vi behöver. I giftets namn skaffa oss medicinen vi behöver i form utav kärleken.

 

12.  Hello - Dirty Little Rabbits: Varje tillfälle en längtar efter att se sin kärestas ansikte, leende och kropp. Varenda sekund en vill påminnas av det som gör att en älskar den andre. Vart eviga behov och utlopp för ens drömmar. Bara för att hålla allt vid liv. Någon älskar en faktiskt för den man är. Det betyder mer än vi tror. Det ger ett hopp för lycka i det gråa. Se upp för att ta varandra för givet och att allt blir slentrian. Det är inte ett bra tecken.

 

13.  Verklighet - Coca Carola: I våra hjärtan finns precis allt. Jag ser kärlek som grunden till alla andra känslor. Då dem flesta andra känslor är tillfälliga består kärleken. Den eviga kärleken till allt. Många kanske har svårt att se hatet som en del utav kärleken men jag tänker och tycker att det är en känsla som snabbt går över eftersom det är oerhört jobbigt att gå runt och vara hatisk hela tiden. Dock undrar jag egentligen hur det är med alla andra då hatet tycks växa runt om i världen och bland människor. Det har nog med att göra att det är svårt att förstå sig på världen och många ser bara till sig själva och sitt perspektiv. Trots det försöker många av oss andra släppa in dem i våra hjärtan och omfamna dem men det blir svårare att komma in i våra hjärtan även fast det borde vara så enkelt.

 

14.  Där värmen tar vid - De Lyckliga Kompisarna: Kram kram kram kram kram Kram kram kram kram kram Kram kram kram kram kram Kram kram kram kram kram Kram kram kram kram kram Kram kram kram kram kram Kram kram kram kram kram Kram kram kram kram kram Kram kram kram kram kram Kram kram kram kram kram Kram kram kram kram kram Kram kram kram kram kram Kram kram kram kram kram Kram kram kram kram kram Kram kram kram kram kram och så vill jag krama om dig. När värmen tar vid och du är kall.

 

15.  Nocturnal Flare - Satyricon: Det finns något romantiskt över en stormig natt. Mörkret som väller mysigt in och en står och blir kall i blåsten men en värmer sig ändå för att en dels blir varm utav stunden och sen kanske vi har någon att stå bredvid och hålla om. Vi njuter av det dunkla, det vi egentligen inte vet någonting om. Vi bara står och fascineras av mörkret och blåsten. Vad betyder det? Finns det någon mening?

 

16.  Jag vill bli gammal med dig - De lyckliga Kompisarna: Det är så här jag tänker när jag hör giftermål. Det jag tänker är att man kan lova varandra evig kärlek ändå. Alla gör dock som dem vill och jag säger att inget är mer rätt än det andra. Jag gläds lika mycket för det. Bara en tycker att en visar sin kärlek på rätt sätt så duger det för mig. Det är ju trots allt något häftigt och spännande med bröllop och att samtidigt få ta del utav det är ju en härlig upplevelse i sig. Kör hårt!

 

17.  Electric Worry - Clutch: Denna låt fångar den där oerhört elektrifierade känslan som kärleken bringar. Det där pirriga drivet och lusten det bjuder på. Gör det härligt att leva och vilja ta del av varenda stund en stöter på. Vad händer runt hörnet? Ge dig ut på resan.

 

18.  Left Unfinished - Machine Head: Tänker på det där med att råka ut för sexuellt utnyttjande som barn och sedan bli lämnad för adoption då ens föräldrar inte är kapabla att vara föräldrar. Det kan fan inte vara lätt på många sätt. Lämnad oklar och osäker i en värld där en från början råkat ut för ren ondska. Oönskad av dem som skulle ge en kärlek. Då får en leta efter det ännu mer och söka kärleken på annat vis. Hitta en styrka att hålla sig fast vid. Säkert lättare sagt en gjort men jag kan tänka mig det oerhörda ruset av lycka när man väl gör det. Säkerligen obeskrivbar som så mycket är fast man ändå försöker.

 

19.  The same person - Bad Religion: I ett förhållande bör man älska den andre för den som den är istället för att försöka ändra på denne. Annars är en inte vettig. För det brukar ge med sig att man kan lära av varandra ändå. Det brukar i vettiga fall ge med sig ändå. Sen är vissa saker svårare än andra men en kan ju alltid försöka. Vidare måste en ju alltid vara beredd på att den andre utvecklas och vise versa. Då måste en göra nya värderingar om en fortfarande älskar personen i fråga. Möjligen en av de komplexaste frågeställningar vi har att ta del utav då den innehåller rätt mycket stoff.

 

20.  Det är någon som stör - OHS.Pro. Cover okänd tjej: När vi väl dör så tror jag att om det är någon som stör så är det den som håller en mest kär. Det är ju inget fel i det eftersom det då blir som något slags kärleksfullt adjö. Ett sista möte med sin älskade. Förhoppningsvis kan en ju hoppas att en möts igen i nästa liv men det får bara den som dör verkligen veta. Kanske det inte ens märks. Den som lever livet ut får veta.

 

 

Hoppas ni fått lite perspektiv på kärlek där ute. All we need is love!


Blommorna jag får - Jag vill stagediva! del. 37

Denna gång handlar det om kärlek. Det kommer det även göra nästa gång. Hoppa över det ni som är rädda för det eller inte förstår bättre.
 
Detta är den ena texten i en present till ett par vänners bröllop vars fest jag var med och anordnade. I nästa inlägg kommer den andra delen utav texten. Håll till godo.
 

  Det är underligt vart vägar tar i livet. Vilka man umgås med helt plötsligt och vad man har för sysselsättning osv. Men någonstans söker vi oss dit vi vill för annars skulle vi inte hamna på dem platserna som vi är på i livet. Det är därför vi är just här och nu dessutom. Kaffe är ett sorts gift och kärlek en annan. Kanske är kärleken till kaffe störst? Ett dubbel-gift som tar ut varandra varje morgon. Nej, inte riktigt. Enligt mig är ett av dem största giften kärleken för i den ryms allt annat. Vi försöker att inte dela upp den men ändå gör vi människor det helt omedvetet eller medvetet. Tror att det är något mänskligt där vårt medvetande förstör det hela men den har också en del i att vi faktiskt kan ge kärlek till människor. Därför borde alla försöka ge lika mycket grundkärlek till alla och sedan blir det beroende utav hur mycket man älskar vilka individer för vilka dem är. Det blir baserat på hur bra man kan ge kärlek. Den evinnerliga kärleken till allt eller det mesta (tror också man kan lära sig det). Vi gör det också svårt att succesivt försöka älska allt i en värld där det finns mycket som motarbetar det hela tiden. Det ska vi dock inte fokusera på här. Nu är det kärlek och giftermål som gäller. Kaffe och Kärlek är olika sorters gift och likväl är även musik i alla dess former ett sorts gift. Beroendeframkallande saker vi inte kan vara utan. Därför ska vi nu föra oss framåt i musikens värld. Hoppas den musikaliska resan blir trevlig.

 

1.      Little Baby - Clawfinger: Vi börjar med en av dem mörkaste sidorna av mänskligheten som väldigt många av oss har svårt att förstå sig på. Hur kan man bli så att man sexuellt attraheras utav barn? Någonstans måste det vara något medfött i den individens DNA men det kan inte vara hela historien. En del hävdar ju att en sexualitet är något planterat i oss människor eller att vi planterar den åt oss själva med åren. Det som får mig att tvivla på det är just det här med pedofili eftersom det står stjärnstopp ifrån vad sex är för en själv då responsen av det på den andra individen borde vara inget under det hela och sen men för livet när man så väl växer upp. Det kan handla om en kicksökning dvs. att individen tröttnat på allt annat och då blir detta resultatet. Troligast är att det är en kombination av det mesta och det är med stor sannolikhet olika från fall till fall och beroende på individen. Helt klart är dock att vi har svårt att älska dessa personer. Det måste jag säga är väldigt förståeligt. Frågan är vad man gör med dem eftersom sexualitet är bland det svåraste att ändra?

 

2.      The Aurora - Mörk Gryning: Får mig alltid att tänka på Prinsessan Aurora i Starzinger. Undrar om det kan ha varit min första kärlek? Kan i alla fall ha varit möjligt då alla hennes beskyddare i den animeserien är kära i henne och när man lekte Starzinger så kan jag bara gissa att det kan ha varit med. Annars är Aurora namnet på morgonrodnadens gudinna i den romerska mytologin. Hon måste ha varit oerhört kärleks full också eftersom hon hade många barn enligt sägen. Eller så gillade hon bara att ha sex?  Rodnar gör en ju ibland men oftast mer förr då man tyckte att saker var mer pinsamma. Nuförtiden fäller en tårar och blir rörd istället. Kan tänka mig att det är ett utvecklat stadie av rodnad fast en står för det istället för att skämmas.

 

3.      Ace of Spades - Motörhead: Ett annat beroende eller gift är ju att spela i alla dess former. Något som triggar belöningssystemet i hjärnan. Mest om det går bra men det triggar också om man misslyckas eftersom en då vill prova igen och ser om en kan lyckas nästa gång. Egentligen handlar det hela nog att det mesta som triggar belöningssystemet kan röra sig om kärlek vilket gör att en gillar det. Vidare handlar det nog om en ska ge efter för det eller inte allt beroende om det känns bra eller dåligt. Det kan ju vara en oerhörd kick att till slut få en Royal Straight Flush alternativt bara en Straight Flush.

 

4.      You`ll be Sorry - Monster: Att saga förlåt kan vara något av det svåraste som finns. Det blir något visst att erkänna att man har fel särskilt om det är en stor grej. Det finns också tillfällen då man kommer att ångra och vara ledsen över vissa saker en gjorde och det kanske hade varit bättre att stanna kvar där en kunde ha varit. Fast egentligen går det ju inte även om det är ett mänskligt beteende eftersom en rent teoretiskt skulle kunna vara död om en gjort ett annat val. Det är sådana saker vi tampas med här i livet i relationer till andra osv. Jag tror att det är viktigt för oss människor att även vädra dem stora frågorna för det kommer troligtvis att föra oss framåt. Vi mår inte bra om det är för mycket otalt som ligger och gror i luften. Det är något som dem flesta människor i alla fall har gemensamt.

 

5.      Ghost - Mnemic: Livet är inte lätt och en del av kärleken till det samt alla människor ligger i att se dem och dessutom i det hela se dem för det dem är. Tyvärr är vi rätt bra på att se förbi dem eller rakt igenom dem. Vi tänker inte på att alla har sina bakgrunder och erfarenheter som spelar in när vi pratar och diskuterar om allt möjligt. Det vi då måste förhålla oss till är att acceptera alla för dem vi är och tänka att alla är just människor oavsett vad vi har för åsikter även fast vi inte håller med dem. Det viktigaste är att försöka älska varandra för vad vi är men ett motkrav kan vara det samma. Det är dock lättare sagt än gjort då en del har väldigt vidriga åsikter som inte bygger på kärlek till oss människor. I ett äktenskap är det viktigare än någonsin att en inte börjar ta allt för givet och att vardagen inte blir slentrian för då är det lättare att man ser igenom varandra och då också blivit som ett spöke.

 

6.      Balladen om Lilla Elsa - Strebers: Här har vi åter igen en mörk sida av mänskligheten. Näcken eller Pan som lockar flickor med sin musik och lurar dem i fördärvet genom att spela på nyfikenhet och lust. Lusten är också det ett litet gift och en drivkraft som leder oss in i det stora giftet kärleken. Jag skulle kunna jämföra kärlek som en lust som aldrig går över i alla fall inte om den prickar rätt och den blir evig samtidigt som gensvaret också förenas i samma evighet. En ständig lycka i så väl med- och motgång. Skulle den förstöras så kanske det är Pan som varit framme och förstört det hela. Vem vet?

 

7.      Klappar ditt hjärta - Peter Malmström: Ja det är ju klart att ens hjärta klappar och det för så väl vänner som resten av dem flesta människorna. Hur kan man inte älska denna person? En person som har så många egenheter och fobier som hindrat honom länge från att släppa en skiva men så tillslut efter fyllda 50 så gör han det. Den ända person jag vet som får dansbandslåtar att låta som om han menar varenda rad som sjungs. Det är inte illa eftersom dansband annars låter väldigt plastigt och ytligt så får denna person det att låta levande. En stor ovation för ”Den sjungande brevbäraren” som hittar ett djup i det som man inte trodde hade ett. Det är inte illa.

 

8.      Nymphetamine (Overdose) - Cradle of Filth: När en inte vill att köttetslustar ska ta slut för att det är så härligt att vara just där så kunde en önska att det fanns en drog som tog en dit. Då skulle Nymphetamine kunna vara den drogen. Bara att ta den gemensamt med någon i sin ensamhet och sedan leder det en underbar symbios som varar i många timmar framöver. Nu handlar ju inte kärlek enbart om sex men det är ju en del utav det som allt annat förhållanden erbjuder. En oerhört härlig acceptans och respekt i en bomb av intimitet som leder till lustar. Möjligt att Nymphetamine då inte skulle behövas men för alla ensamma där ute så skulle det kunna vara ett alternativ.

 

9.      Hallå i huvet - Coca Carola: Ibland är det inte lätt att förklara varför en älskar någon eller vad det är som gör att en gillar just det en gillar. En del i det kan ha att göra med att den det handlar om aldrig riktigt har analyserat frågan då det säkert är betydligt många fler saker än vad den personen tror som spelar in. Det kan också vara en sak som inte är jätte lätt att svara på direkt och kräver en del fundering. Huvudet är ju inte med en alltid och en får tänka till. Därför kan det då för stunden bli att man svarar något enkelt och kort istället för en hel analys utav situationen. När det kommer till kritan är nog det viktiga ett en älskar någon annan för vad den är och inte försöker ändra på den.

 

10.  Baby - Serj Tankian: I många förhållanden kallar man sin älskade för saker. Ett ord kan vara baby och en annan ”gullsnutten” men listan kan ju göras lång. Oftast så saknar en ju dem som en älskar men en vet först att en saknar något när det inte finns närvarande. Det är då en får begrepp om någons eller en saks betydelse för en. Längtan efter sin älskade kan vara jobbig men när denne kommer tillbaka då förstår en också att det är värt det. Det bör det vara annars ska man inte tära på något som inte fungerar.

 

11.  American Wedding - Gogol Bordello: Tänker mest på kontraster utav bröllop och eftersom denna present är tillägnad bröllopsparet så tänkte jag att den här låten kunde passa. Det är ju något visst med att ett par lovar att älska varandra i nöd och lust. I resten utav livet med andra ord. Dock är jag av åsikten att man kan göra det på annat sätt men gillar ändå att människor gifter sig då det är en romantisk grej att göra. Skulle säkert gifta mig om den andra vill göra det. Tror denna bröllopsfest hamnar i något slags mellanting av ett amerikanskt, svenskt och allt dem sjunger om att dem saknar på det amerikanska bröllopet. Kör hårt in i kaklet.

 

12.  Lovercall - Danko Jones: Visst är den härlig den där känslan när en märker att det börjar hända något mellan en själv och någon annan? Det där pirret i magen och längtan efter att ses men en vet inte riktigt hur det är (en kan ju inte riktigt veta förrän båda har bestämt att det är så). En väntar samtal och sms osv. för att få det där härliga att det finns någon som vill ha med en att göra på lite mer än bara kompisbasis. När vi sedan träffas så väntar en med iver på att det ska hända något som en kan ta små initiativ till för att det ska hända något och när det väl gör det så känns det oftast toppen. En har nått ett delmål i det som kan bli något större. Ett exempel på det är ju ett giftermål.

 

13.  Lick a Shot - Cypress Hill: När man väl är ihop så tar en ju del av allt det intima och vad lusten erbjuder en. Allt av det som en kärleksakt går ut på byggs på kärlekslusten till den andre. Även just det denna låt handlar om och då också beroende på om den andre vill göra det. Förutsättningen är ju givetvis om den ene är en man annars kan den texten få en helt annan dimension. Nog för att den säkerligen är en trevlig variant för den som gillar det men ni förstår principen. Bara det man gör är i kärlekens namn så är det väl helt ok?

 

14.  Frühling in Paris - Rammstein: En människa kan ju faktiskt ha en kärlek i eller från ett annat land och eftersom kontaktnätet blivit betydligt enklare med åren så blir det allt vanligare. Det är ju en oerhört bra sak och för mänskligheten närmare varandra. Dessvärre blir det då obegripligare att det fortfarande finns dem som är rädda för främmande kulturer och människor som har en annan färg och ursprung än sig själva. Jag tycker ju att det borde vara tvärtom. Men det är väl många som inte orkar ta reda på hur det faktiskt är utan bygger saker på sina egna teser och glömmer att vi alla är människor. Sorgliga människor som vi försöker att älska men ibland känns det tungt.

 

15.  Passionsfrukt - Magnus Uggla: Passionsfrukt är en läsk som förvisso är rätt god men det är ju knappast det denna låt handlar om (kärleken till en läsk). Kärleken till det man gör byggs på passion och intresse. Passionen i ett förhållande byggs på intresset för den andre som bygger upp kärleken där emellan. Den passionerade kärleken vars frukt är kärnan i en stark relation. Börjar förhållandet tära och vi glider isär varandra får en börja leta upp kärnan och försöka få elden att brinna igen. Det kan vara lättare sagt en gjort.

 

16.  Fury Whip - High on Fire: Ilska kan ofta försonas utav kärlek. Är en arg så kan det ofta leda till försoning i form utav myspys på kvällen eller när en tycker det passar. Det beror helt på hur en försonas med den andre. Långt ifrån många klarar av att gå runt och vara arga på varandra alldeles för länge eftersom det kräver alldeles för mycket energi. Det är heller inte ett roligt stadium att vara i. När dem älskade försonas efter ett bråk så kan ju det leda till att det blir riktigt hett i sängkammaren och vem vet då vad som kan hända? Kanske det tas till lite extra saker och då kan man ju kalla det för vad som passar bäst. Det hela kan ju resultera i ett roligt namn som ett skämt.

 

17.  Paranoid - Black Sabbath: Om du är oerhört svartsjuk i ett förhållande så är det så att du är drabbad utav någon slags paranoia. Denna åkomma är oftast inte charmig eftersom den skapar en viss oro hos den andre som då tror att en inte litar på denne. Nog för att det finns dem som tycker att det kan finnas en viss charm i svartsjuka men kan en inte bygga ett förhållande på tillit så kan det lätt skapa ett slags oros beteende som gör att en gör väldigt dumma grejer eftersom det nästan förväntas av den andre. Svartsjuka ska en därför passa sig för och försöka träna bort så fort en kan om en lider utav det.

 

18.  Demoner - Greta Kassler: Här handlar det åter igen om att se alla människor och möta dem med kärlek. Jag stör mig ofantligt på att pundare och att andra människor som mår oerhört dåligt bara ska smutskastas och ses som ett problem. Istället för att en verkligen vill hjälpa dem på riktigt. Ganska ofta handlar det om att det här stör allmänhetens bild av att en ska sköta sig som människa och att en ska vara som alla andra. Är en inte som alla andra är en sämre och det är många som inte förstår sig på det och väljer att göra det enkla. Det är många som glömmer att vi helt enkelt kan hamna där själva eftersom vi alla är människor. Börjar dock tro att det finns en massa elitmänniskor där ute som tror att dem är så mycket bättre än alla andra fast dem är oerhört långt ifrån det.

 

19.  Simon - Dirty Little Rabbits: Visst är det tragiskt att det finns människor som ser kärleken till pengar och saker större än vad dem borde göra till människor? Pengar och prylar gör en definitivt inte lyckligare utan det underlättaren en bara i vissa situationer. Dock kan vi ju inte klandra dem till en viss del eftersom många växer upp i ett samhälle där vi tar detta förgivet. En annan till en viss del också. Men för det behöver en ju inte sätta det värdet före människor. Jag blir trött när jag hör att det saknas pengar på viktiga områden i samhället när en vet att det finns få personer som sitter på mycket pengar och det går till att bara se till att dem själva har det bra. Ska vi inte hjälpas åt i samhället? Men vi blir nog tillslut räddade av ”den otrolige” Simon som ställer allt till rätta.

 

20.  Tra la - Coca Carola: Det är intressant det där när man sitter på låtar som passar ett visst tillfälle i livet. Extra kul är när man råkar ha papper med sig så det går att spela den. Denna låt spelade jag efter vår båtincident i Norrland och för tillfället satt vi vid brasan och eldade. Den blev extra relevant då den dessutom innehåller ett namn på en person som var närvarande. Ibland tror jag att vissa saker bara ska ske så att vi får snacka om dem sen. Här får ni originalversionen av denna låt och det beror på min kärlek till mina vänner som givit oss detta minne.

 
 
 

Bilder från Tallinn

 
Fönsterbild från hytten innan avfärd.
 

Buffémat
 

Marginalerna på sjön är mycket större. Man kan framföra en båt hur sakta man vill.
 

Seriöst? Undrar om dem tänkte på att när dem gjorde denna skylt så fick dem springande personerna i pilarna nästan formen utav hakkors? Sedan undrar jag över personerna i mitten. är det meningen att man ska bli av med huvudena?
 

Ser ut som om dem vita ringarna ligger ovanför mattan fast dem egentligen är en del utav mattan.
 

Rosa limmo
 

Bygge
 

Fimpar i trädet
 

Mupptour
 

Nice!
 

Häxeri?
 

Jag gillar dessa torntoppar.
 

Det gäller att förklara vad som gäller. Här döljer dem inte med vad dem är och vilka som får stå där

Norrlands bilder

Här bodde vi. Några mil utanför Hassela.
 
En annan fin stuga i Norrland.

Här badade jag några gånger.
 

I ån precis nedanför stugan doppade jag mig en gång. Notera Guds ljus från himmeln ;)
 

Ölkarusellen.
 

Testa surströmming gjorde jag också.
 

En mystisk nedlagd lek- och badplats som låg vid en strand som vi åkte båt till på sjön som låg vid ån nedanför stugan.
 

Gåendes mot stranden vid havet en bit utanför Hudik.
 

Det mystiska korset på en kulle strax utanför Hassela
 

Elda!
 

En del utav Urkult
 

Skräckbrevlåda i Näsåker
 
 
Bättre bild från sjön där jag badade.

RSS 2.0