Välj dina föräldrar och Evidence - Jag vill stagediva del. 21

Det finns en röd tråd i allt ibland även om man inte tror det riktigt och ibland vet man inte riktigt varför man är insnöad på vissa tankar utan man bara är. Här kommer kontentan av det för tillfället. Reserverar redan här för att det första jag funderar kring finns det säkert betydligt fler som kan mer om än vad jag kan. Här kommer det ändå.


Har funderat kring det här med föräldraledighet och att männen tar ut mer av sin på sommaren enbart för att förlänga semestern och det tycks vara huvudorsaken. Men är det inte så att om det är en ypperlig tid att spendera tiden med barnen så är det på sommaren? Menar per automatik är min känsla att man njuter mer på sommaren och livar upp mer så för mig känns det inte konstigt att man vill vara mer “ledig” på sommaren. I övrigt handlar väl all den föräldraledighet av vad man kommer överens om i hemmet och valet om vem som tjänar mest jobbar borde väll falla mest naturligt oavsett kön. Att det då är så att det är fler män som jobbar mer hör att göra med att samhället skapat den störda fördelningen att män har lättare för karriär i dagens samhälle. Men att säga att männen är mest karriärsbundna är att generalisera för det finns också oerhört karriärsbundna kvinnor men då har de säkert hindrats från att skaffa barn och där åter igen på grund utav att samhället är stört och hindrar humana och mänskliga val p.g.a. att det alltid ska handla om att tjäna så mycket pengar som möjligt. Men när det kommer till föräldraledigheten så handlar den fortfarande om vad man kommer överens om i hemmet och inget annat. Alla fall är enskilda.


Här kommer en grej som kanske handlar om mer nonsens än vad det någonsin gjort tidigare. Nej då, så farligt är det inte. Det handlar om varför jag tycker det är lika roligt att diskutera nonsens så som allvarliga saker. Det grundar sig i att jag egentligen tycker att allt är allvarligt och för en inspiration sökare som jag är det i nonsens man kan hitta mycket som stimulerar fantasin. Detta kan jag sedan använda för att tänka i udda banor och sedan komma fram till en bra lösning och intressant vinkling i verkligheten. För det är ju så att i nonsens finns alltid en liten form eller ja en sorts variant av allvar. För inget är allvarsfritt. Tänk dig den som skrivit en bok eller gjort en film du inte förstår och du avfärdar den som nonsens. För den personen kan det ju vara på fullaste allvar. Däremot finns det för många saker som en del tar alldeles för allvarligt. Många har också svårt att skilja på allvar och icke-allvar. Det är ett spel man får lära sig att läsa av. Inte alltid lätt men man lär sig att bli bättre och bättre.


Just nu stör jag mig på en del idioter som bara går runt och tjatar om samma saker hela tiden. “Det var bättre för” Det var bättre för”. Visserligen förstår jag vad dem menar med det och förstår väll att dem känner sig svikna av en nutid som skiter i det som varit och gör deras arbetsplatser betydligt sämre i vissa anseenden och det kan jag verkligen hålla med om. Särskilt när allt bara ska handla om pengar hela tiden. Men allt var inte bättre för. Jag tycker t.ex. att all ny och modern kommunikation är skit bra. Att det kan gå så fort att nå alla sina vänner och går det inte ringa eller ses så kan man skriva en grej på några sekunder. Det gillar jag men man får definitivt inte glömma bort att ses i skuggan av denna teknologi för vissa stänger in sig och blir enbart digitala och det är ju inte bra alls. Vi alla människor mår ju bra av att vara sociala. Vare sig du vill tro det eller ej så är det sant.

Vi lever för att svära och att dricka tjära.


Nu är det din tur att bli en seriefigur (Pang Pang) - Jag vill stagediva del. 20

Kan inte sluta gripas av de senaste dagarna eller de senaste veckorna eller bara den senaste dagen. Känns som man är inne i ett stim där det både händer hur mycket som helst samt att man känner hur mycket som helst och får hur mycket intryck som helst. Mycket att bolla med på en och samma gång. Jag väljer ändå bara de senaste dagarna och det är små saker som gäller nu. Inga stora perspektiv eller ja stort får ju var och en för sig välja hur den ska tolka det hela. Nå väl.


Börjar med tisdagen då jag lyssnade på en intervju i Värvet med Jonas Inde. För dem som inte vet är Värvet en podcast av och med Kristoffer Triumf där han intervjuar olika personer och i den senaste så intervjuade han Jonas Inde som var en del av humorgruppen Killing-gänget. Det var bra för att jag har undrat ett tag vad exakt han gör nu förtiden. Vet att han slutade i Killing-gänget på trista grunder och att han mått dåligt. Visste dock inte att han hade mått så dåligt att han hade försökt ta sitt liv och sedan också blivit alkoholist. Det var riktiga nyheter för mig. Sedan hörde man på honom hur sargad han verkligen var som person och all skit han varit med om så blev man bara ledsen. Detta är ju en person man verkligen saknat i killing-gänget och ja saknat i allmänhet också. Kul att han börjat resa sig men att han fortfarande verkar bräcklig och skör märkte man tydligt men dock inte hämmad vilket var tur. Han våga säga vad han tycker osv. och det är ju bra. Han hade till och med en replik grej på Robert Gustafssons trams med Rolandz som heter Pang Pang. I den hör man också hans lidande

.
Det var också en tant i tisdags som blev helt paralyserad av att 50-öringarna inte användes längre. För mig blev det lite som att åka med tidsmaskin. Undrade lätt vad tanten pysslade med? Hon lyckades stoppa kassan ett tag. Förstörde också växlingsmaskinen då hon stoppat i en 50-öring på direkten. Det var som om hon skulle ha legat och sovit i några år och helt plötsligt vaknat upp till en annan värld. Men det verkliga skälet var att hon inte varit i Sverige på några år. Hur många undrar jag verkligen? Sedan lyckas ha med sig 50-öringar att betala med. Den är intressantare den kalkylen. För hur händer det egentligen? Troligast är att hon hittat några som hon hade någonstans och då fått för sig att de fungerar. Men någonstans tycker jag ändå att hon borde fått reda på det. Nå väl.

 

I onsdags snackades det om att frisörsalonger håller sig till ordvitsar när de ska välja namn så som "klippt & skuret" o Heddwigg men jag höll inte riktigt med snarare vill dem låta flashiga med namn som Cloud Style eller Lyx Ida osv. Men mina förslag för att bidraga till galenskapen är Director's Cut eller "Bort klippt" personligen gillade jag "Extra material" bäst för då skulle de bli lite nervösa över vad det handlade om. I övrigt har det snackats om att Sthlm-are tycker det är för fint att rensa fisk så att de biter bara huvudet rakt av dem. Allt i teorin efter ramsan. I övrigt borde fiken i Göteborg heta Fiskrens och "Det heter sill inte strömming" kom in och ta en sillsmörgås vet jag. För att inte glömma frisör Gubbnamnen "Karlssons klipperi" eller "Agaton Sax". Sälja fiskrens till telefonförsäljare är också ett ämne vi varit inne på. Ja och vi är insnöade på Göteborg 

 

I torsdags testade jag att baka ett nytt bakverk inför sista spelningen med två kompisar. Nästa gång så ersätts hon av en annan. Denna häng och spela sektion har varit fantastisk tid med mycket kul snack som skulle passa i en väldigt rolig och trevlig podcast (internet radio). På tal om podcast så är jag med i en med två fantastiska vänner vid namn Dick Lundberg och Andres Larsson och den har jag länkat till här på sidan. Vi finns på I-Tunes, Facebook och twitter. Men för att få återkomma tillbaka till bakverket så blev den inte helt perfekt utan skulle varit i ugnen en liten stund till men gott var det ändå. Så går det när man tror man är en seriefigur och tidsoptimist.
I går var det Typ en festival och det är det idag med. Gå dit vet jag. Det är nyktert och gratis så passa på. Idag spelar Asta Kask. Bara en sådan grej.

Besök podcasten “Som vi säger det”, Beppe Grillos blogg och Mamman Sandras blogg (min super-hjältinna i vardagen varje dag).

Glöm heller inte att vi lever för att svära och att dricka tjära!


RSS 2.0