Allt och ingenting och mycket mera samt sund tillrättavisning

Ja ha då sitter man här igen. Det är fredag imorgon och veckan har snart gått. Fasiken tiden går hehe. Tänkte försöka sammanfatta lite grejer man pysslar med och andra reflektioner och iaktagelser man gjort. Är ganska fullt upp ibland.

Helgen som var var intensiv men kul som fan. Började med att jobba som publikvärld på Rosvalla under landskampen i hockey mellan Sverige-Schweiz. Sverige förlorade med 5-2 och var vrålkassa men ja desto roligare att prova på publikvärdsjobbet. Att vara publikvärd innebär att man visar publik som inte vet var dem ska sitta till rätta platser samt plocka skräp efter match och hindra folk från att gå upp då det inte är avblåst under match. Men det var en kul erfarenhet och jag testar gärna det igen. Har ju nu jobbat under en landskamp. Inte många som gjort det he he. Efter det drog man till David och kollade filmen Blue Streak med han och Jonas innan man gick hem och var helt färdig.

Lördagen började med lite soft och trögare start än vad jag ville men det fick gå. Drog sen på vernisage i Ockle och kollade på tavlor och keramik av mina vänner Irem och Annica. De är väldigt duktiga och jag kan rekommendera att kolla in den utställningen på koordinaten i biblioteket på järntorget i Oxelösund. Efter det åkte jag ut till mina föräldrars hus och kollade till det lite eftersom de har varit i USA och var det då. Brandvarnaren hade börjat pipa med jämna mellanrum då batteriet hade blivit dåligt. När det var gjort var det bara att åka in till stan fixa käk och sedan dra till Rosvalla  för att kolla på fotboll. RIK-VSK slutade 2-0 och kändes rättvist med tanke på vilka som hade de hetaste målchanserna. Innan jag drog dit träffade jag dock Sebbe som nästat sin bil på parkeringen nedanför mig hela helgen och delvis hängde med en av mina grannar den dagen. Träffade också en oerhörd mängd bekanta på fotbollen vilket var roligt. Efter fotbollen var jag hemma och softade en stund innan det blev till att dra på 8-bitarskväll hos Tess och ett antal glada och härliga filurer. Det spelades många klassiska spel. Mycket suverän dag.

Söndagens stora grejer bestod av att fika på stan med ett härligt gäng i 2 timmar och vara ute och springa.

I veckan har jag hunnit med att träna, spela badminton, se på filmen April Fools Day (recension kommer) som hade en nice twist även fast den var halvt förutsägbar, spelat gitarr med Mattias och Tess i onsdags. Idag har man tränat, tvättat och varit på möte. Det händer saker hela tiden men jag klagar inte för det är ju kul.

Dissar för övrigt LCHF och alla andra former av dieter och anledningar till varför ni kör med dem. Anser att det är underkastelse och bara blir stressigt att följa då man hela tiden måste tänka på vad man stoppar i sin käft. Nej sunt förnuft vilket innebär träning och äta vettiga mängder av allt möjligt bör vara det bästa man kan göra om man vill gå ner i vikt. Kör du med LCHF bara för du får ont i magen av vissa saker så säger jag så här: "Det kanske är bra att du får det för just den kombinationen du då just åt kanske hjälpte magen att hitta något den behövde rensa ut. Behöver ju inte vara dåligt liksom."

Nej nog om detta. Full fart mot en ny helg.

Skål och tack gutår


PS Köp inte eller lyssna på skivorna Fake Idyll: Therapist  eller Killl: Killl för de är vedervidrigt kassa. DS

Thunder Cats till räddning


Trolljegeren; Trolljägaren; Troll Hunter (2010)Ett TV-team som är ett gäng ungdomar från en klass på jakt efter ett examensarbete. De börjar undersöka omständigheterna kring konstigt dräpta björnar och en mycket mystisk jägare, vid namn Hans (Otto Jespersen), som sätts i byn Volda och som alla misstänker skjutit björnarna. TV-teamet bestående av kamraterna Thomas (Glenn Erland Tosterud), Johanna (Johanna Mörck) och Kalle (Thomas Alf Larsen) blir varse om att det kanske inte är björn trots allt och då de får följa med och filma det han jagar, efter en dramatisk händelse i skogen då de följt efter honom, kan de inte tro sina ögon.

Denna film av André Övredal är filmad i direktkamera perspektiv så att det hela känns som det är på riktigt. Måste säga att det nog är den film som jag sätt där det här stuket funkat allra bäst. Det känns verkligen som man får vara med och ta del av att upptäcka dessa monster till troll. Det kan väll kännas billigt och futtigt ibland att man får se scener då det är filmat med mörker kamera så allt ser grönt ut men det är så få stunder så allt annat väger upp det med råge. Alla effekter är bra och trollen är otroligt snygga och ser utseende messigt sagotrogna ut fast säkert med en liten tvist här och där. Tycker hela historien om hur troll egentligen fungerar och vad de är för något har anpassats mycket verklighetstroget efter om det var så att de skulle finnas på riktigt. Man kan köpa det hela helt enkelt till och med myndigheternas inblandning. Skådisarna gör också bra insatser överlag och ingen känns heller medioker. Till och med Hans Morten Hansen som spelar myndigheternas man, Finn Haugen, gör en bra insats som en obekväm person som inte riktigt vet hur han vill hantera filmandet men tillslut slickar röv uppåt. En rolig scen är när de blandat in associationer till Bockarna Bruse samt när det ska köpas björn.

Denna film ska du mer än gärna se. Den har bra handling, är spännande och du känner spänningen stiga sporadiskt samt är snygg och har bra skådisar. Den inte blir hysterisk som andra filmer i detta stuk med “skräck tema” har en tendens att bli utan känns mer verklig på det sättet. Betyget blir: 4/5


Jag heter Rulle och jag är Full. (Full rulle)

Ja ha då har måndagen gått igen. Nu är det full fart mot helgen igen. Kanske bara är jag som tycker att när måndagen är gjord så går tiden så ofantligt fort?  Men så är det faktiskt. Helgen kommer fram med en kick och sedan knäpper man med fingrarna så är måndagen här igen. Ibland känns det inte som man hinner njuta av tiden man har. Man har ju så mycket saker att göra hela tiden att hälften vore nog. Fast varför klaga? Det är ju betydligt att göra en massa saker än att bara sitta still. Känns också som att ju mer jag har att göra desto mer hinner jag med att göra och den ekvationen får jag inte ihop själv. Det känns logiskt att det skulle kunna grunda sig i att man inte hinner känna att man är trött ordentligt när man väl är det. Det hela får mig att tänka på låten Be Quick or be dead av Iron Maiden. Kan ligga nått i det skulle jag tro. Nej fan nu ska jag hetsa lite mera. Fast nej då konstigt nog är jag inte ett dugg stressad.

Hetsa på gått folk i era små gäcktiga liv!!

Vilken Karusell?Detta är en rätt rolig hiphop-parodi som jag upptäckt av en slump. Ganska skön också

Imorgon ska det regna igen (Äntligen)


Who framed Roger Rabbit?; Vem satte dit Roger Rabbit? (1988)Tecknade figurer(Toons) och riktiga människor kan agera i varderas världar. Det är inget konstigt med det. Dessutom är det någon som vill sätta dit skådisen Roger Rabbit (Charles Fleischer röst) för mord. Detta också då det inte går helt spikrakt upp i karriären direkt. Den som ska utreda det hela är ingen mindre än detektiven Eddie Valiant (Bob Hoskins) vars bror blev dödad av en toon för länge sen vilket gjort att han i sin tur avskyr dessa varelser. En hel del frågor finns att besvara. Vad håller Rogers mystiska och attraktiva fru, Jessica Rabbit (Kathleen Turner röst), på med och ska Roger kunna undvika det omöjliga? Det vill säga att ställas inför Judge Doom (Christopher Lloyd) som håller lag och ordning bland alla Toons.
Denna spektakulära film regisserad av Robert Zemeckis höll inte på att bli av. Både Disney och Warner Bros fick pumpa in mera pengar till detta oerhört otroliga samarbete. Den är inte bara unik och spektakulär i detta anseende utan också med att den blandar verklig miljö och verkliga människor med tecknat respektive. Dessutom får dem det att fungera enastående tillsammans. De synkar som om de inte gjort annat än att levt tillsammans. Ett väldigt bra exempel på detta är scenen när Roger och Eddie sitter ihopfängslade i handklovar och rörelserna då synkar varandra perfekt. Att miljöerna känns väldigt noire och 40-tals deckare är ju inte heller fel dessutom är de snygga. Det finns många roliga scener bl.a. nämnda handfängselscen men värt att nämna i övrigt är dels piano duellen mellan Duffy Duck (Mel Blanc röst) och Kalle Anka (Tony Anselmo röst) samt då Doom upptäcker Roger i baren och scenen då Eddie ramlar ner för ett hus i toon-världen. Storyn fungerar också bra och synkar också med de tecknade figurerna och sammansvetsar filmen ännu mer då den känns trovärdiga att följa. Samtliga skådisinsatser är suveräna med tanke på att de i princip inte spelar mot någonting då de spelar in dem då det tecknade läggs på efter och vise versa. Helt suveränt med andra ord.
Det jag kan tycka är att filmen blir något överdriven i slutet men så är det ju med tecknat fast här tycker jag det funkar sämre och detta bidrar tyvärr att filmen sjunker en del i betyg så jag nöjer mig med betyget: 3,5/5


En gång alla fotbollslag i SverigeEn sak jag också hittade när jag gick igenom och städade och röjde var detta. Minns att någon gång på 90-talet så publicerade Aftonbladet en lista på alla fotbollslag i Sverige. Denna fick jag för mig att då sitta och skriva av. Fråga inte varför men jag tyckte väll det var kul? Antagligen. Senare i början av 2000-talet så började jag sitta och kolla med hjälp av bl.a. everysport att kolla hur många av dessa som fortfarande fanns och i vilken division de spelade i. Jag kom till bokstaven c med det. Med att skriva av lagen kom jag ända till bokstaven k. Vad gör man inte med all dö tid man har? Antingen gör man som nu bloggar helt enkelt och ja, när det inte gick så detta kanske?

RSS 2.0