Midsommar klimatet 130620

Det har året blivit för midsommar,
Och vem kommer vakna upp med rumpan bar?
Handlar det inte om vem som är mest kar,
Och flest snapsar i ett svep tar?
Dansar gör man kring ett manligt kön,
Inte konstigt då att kvinnorna står först i kön.
Alla gillar vi denna tradition,
Lite som en årlig spritmission.
Visste du att din mathyckling,
Kan leda till att du äter hoplappad kyckling.
Uppgödda bara på någon månad,
Har du på kött och näring blivit rånad.
Fler vakter mot demonstranter blir det världen över,
Och om maktmissbruket ökar är det precis vad vi behöver.
Vem säger att det är rätt att lägga pengar,
I teknologi som gör att vi kan sätta dit alla drängar?
För dem har helt slutat lita på folk,
Då pålitligheten tagit skolk.
Tillslut står dem där med eller utan tolk,
Och för ingenting hugger dig i ryggen med en dolk.
För det fria och de lösa,
Ingen stia, inget slösa.


Sagornas värld!

Var är sommaren?
Den är nog snart här igen.
För när jag sitter ute i min stol,
Ja då kommer regn och inte sol.
Men att slå förra sommaren blir inte svårt,
För soliga dagar var då inte vårt.
Det blir populärare med inrednings- och snickeriprogram
Renoverar kungen får han hjälp av några miljoner folkliga gram.
Och när det är bröllopsjippo ska det sändas i TV,
Nåde den som gäspar där breve
För drömmarna om sagornas värld är stora,
Men kom igen, vakna upp och förlora.
Sträck istället på dig och satsa på att va cool,
Och ta chansen att lura försäkringskassan i rullstol.
Det hela borde egentligen belönas med medalj,
För trots den stora skammen krävs det att hålla sitt svalg
Bli inte rädda för all övervakning på nätet
För även om makt missbruk är lätet,
Så gör all nedkoppling att vi kommer förlora
Istället borde våra skrik bli stora
Och göra dem mycket osäkra,
För då kommer all överhet bli en räka


Upprop! - (m)ord och inga visor

Upprop! Hörde jag uppror?
Det liknar då man släppt ut kor,
Men tillskillnad från glädje,
Är det mer förargelse.
För är vi svikna av samhället,
Så vi inte har råd med uppehället,
Går man loss och eldar upp bilar,
Helt oberoende status stilar.
Vad hände egentligen med dialogen?
Den begravde ni i den finaste logen.
För köra över utan att lyssna är taktiken,
Då förstår jag att bränder och skadegörelse ökar i statistiken.
Men våld är ju egentligen aldrig försvarbart
Bättre kommunikation på all nivå borde vara uppenbart,
Och när nästan alla partier liknar varann,
Undrar jag vart identiteten försvann?
Arbetslösheten kommer ju alltid vara stor,
För de tar bort alla jobb där du bor.
Lägg istället ner det förlegade arbetsförmedlingen,
För lotsas jobb o kurs tramset gynnar ingen.
Ut i världen och ta för dig,
För är du aktiv gynnar det också mig.
Jag höjer mitt glas och säger skål,
För nu ska vi ge dem vad dem tål


"Att synas mest är svårt" o "Ghost, see right through you" - Jag vill stagediva del. 17

Ett av vårt samhälles absolut största problem är att det är så oerhört svårt att se alla människor. Deras värden, vad de är bra på, naturliga skills eller bara för vad dem är helt enkelt. Alla kan vara svåra att se på precis alla plan. Jag har missat folk som jag känner medans jag jobbat då jag gått precis bredvid dem. Det är dåligt. Vet med mig att jag till och med missat min syster då hon gått precis bredvid mig och sen när jag kom ut från affären så sa hon: “Hej bror! Du missade visst mig!” Vad då inne i arbetet liksom? Men det är inte riktigt den sortens missa att se människor utan det ska handla om folk generellt. Dem som kan falla undan för att de helt enkelt inte syns och på det sättet kan fara illa i utvecklingen för resten av livet och bara folk som en del människor inte tycker att de borde räknas och dem som dras över en kant för att de inte vet bättre. För i slut ändan då vi kommit till den dag då alla drar åt samma håll och vill ha ett fredligt samhälle där precis alla kan leva i fredlig harmoni. Ja då måste exakt varenda människa räknas.


Det blir allt tydligare att samhället strävar åt att du ska känna att du inte ska orka göra något motstånd för alla klyftor ökar och du ska vaggas in i en bekvämlighet som gör dig lat och inte orkar bry dig. Du ska hamna i en slacker tillvaro då du t.ex. fastnar i soffan och glor på tråkiga skitprogram på tv:n istället för att orka göra något kreativt. Dessutom då alla teknologi utvecklas så att du ska få det så bekvämt som möjligt och behöva göra mindre och mindre saker. Ett exempel på detta är bilar som kör dig automatiskt utan att du behöver köra den. Körkort blir onödigt Någon gång kommer det sluta med att vi sitter stilla i lägenheten i en stol med dropp in i kroppen och dator och tv styr du från huvudet. Det ända du gör är att sitter och blir fet och övermatad med info.
I skolorna ökar klasserna med antal elever och det blir svårare och se de elever som får det svårt. När det dessutom utbildas allt för få lärare så eleverna får stå ut med allt för inkompetenta lärare, ja, då är det inte så konstigt om betygen blir sämre och sämre och elever tvingas till sämre utbildningar. I längden gör det att vi till sist inte har något kompetent folk någonstans eller åtminstone betydligt mycket mindre än vad vi kunde ha haft annars. Det gör i sig att ännu fler människor kommer falla undan i systemet och tillslut kanske hamnar i skymundan och eventuellt blir uteliggare. När det mesta är baserat på bäst prestationer och yta så syns bara de som infaller i den kategorin mest. Många kanske tycker att det är var persons eget ansvar att ta sig i kragen för att komma någonstans det är delvis inte fel för man måste vilja själv också men så enkelt är det inte eftersom alla inte är skapta i samma gener och inte har samma grund att ta för sig på samma sätt. Vissa måste ha mer hjälp för att lära sig och andra har det mer naturligt. Får då inte dem som faller undan mer hjälp i början så kan det bli pannkaka av det hela. Det behöver dock inte betyda att deras liv blir dåliga för det. Men det jag fortfarande vill poängtera är att får alla människor vara med på exakt samma nivå och plan så mår alla bättre av det. Det är också då vi lättast kan sträva åt samma håll med ett samhälle utan vapen, krig, våld och pengar. Totalfred om du frågar mig. Dessvärre så är det så mycket som motarbetar detta som världen ser ut nu.


Det finns ju dem som vill räkna ut folk som inte röstar eller röstar blankt ur systemet. Men tänk då att du är en människa som vill ha totalfred. Ska man då räkna bort dem människor som ville räkna bort dem som inte röstar? Det vore ju att gå emot fredkonceptet. Att gå igenom livet utan dubbelmoral är svårt. Jag trillar säkert dit en massa för att många frågor samt vårt samhälle är alldeles för komplext för att det ska vara enkelt att förklara det mesta. Därför finns dubbelmoralen nästan överallt. Det går att radda upp hur många exempel där man ska se människor men kom ihåg att det viktigaste är att försöka låta alla människor vara med på samma villkor och se dem för vad dem är. Det är inte lät men vi måste försöka så gått det går.

Vi lever för att svära och att dricka tjära.


Herr Svenssons dotter - Jag vill stagediva del. 16

Det är intressant med fenomenen som dop och bröllop osv.. Att det fortfarande finns människor som tycker att man måste göra det och det dessutom i kyrkan. Antar att dem ser det som något traditionellt som man ska göra och för att respektera något arv som levt vidare i generationer. Själv tycker jag att det finns andra sätt att visa sin kärlek på än giftermål. Menar man kan väll lova att finnas för varandra för evigt ändå men antar att de som gifter sig inte känner att det är på riktigt förrän det är gjort. Det är väll ungefär samma anledning för dopet att om de inte döps så heter dem inte det på riktigt eller i alla fall så känns det inte på riktigt. Var på dop igår så därför dessa tankar snurrar lite i huvudet. Det som slår mig när man är i en kyrka är traditionerna och det anrika arv det har fört med sig. Man känner att man är en del av svensk historia när man vistas i den. Vad kristendomen har bidragit till är rätt fascinerande att folk kan vara så att de tror blint på något som några andra säger och på det reser en massa kyrkor land och rike runt bara för att man blir rädd för något man inte vet existerar egentligen. Undrar om det skulle gå nu? Ja det skulle säkert gå. Själv känner jag mig inte kristen och tror inte på någon gud. Men däremot inte sagt att jag inte tror på “onaturliga” saker man inte kan förklara. Jag tror att “onaturliga fenomen”, eller vad man ska kalla det, är mer naturliga än vad vi tror. De sker inte så ofta bara och därför upplever vi dem som onaturliga. Som ett exempel tänkte jag nämna spöken som jag verkligen tror finns för det finns för många historier om dem för att de inte skulle finnas. Tror dock mer på att det är någon form av energi som gör sig till känna så vi upplever det som ett tingest och då kallar det t.ex. ett spöke. Dessutom gällande religioner så behövs dem inte för att du kan hitta samma sorts slutsatser som de direkterar utan att behöva någon som sagt hur det ska vara. Du skapar också i sig din egen religion beroende på hur du lever och de riktlinjer, tankar, levnadssätt och idéer du skapar åt dig själv. När vi nu är inne på kyrkor, religion och de onaturliga så vill jag nämna när jag åkte runt en sommar till lite olika kyrkogårdar bara för att gå runt och titta och insupa stämningen och kolla på gravarna. Det finns något ro -och respektingivande med att gå bland de nedgrävda på en kyrkogård. Man tänker här vilar folk som redan har levt och haft sitt liv. Dessutom finns det alltid någon äldre grav med någon respektingiven kändis från tillbaka i tiden som då också levde på den här trakten. Det berättar en del om vår historia och arv och är mysigt. Man blir åter igen en del av historian.


Idag kändes det som det förövrigt blivit sommar på allvar. Med över 22 grader ute så råder inga tvivel på det. Man kan med lätthet gå runt i tunnare kläder och det är ju mycket skönt. Detta leder att man kan spana åt höger och vänster och glida lite på gator och torg och njuta rent allmänt åt det fina vädret samt alla glada intryck det ger åt alla människor. Det är alltid en fröjd. Dessutom leder det till sköna grillfester så väl på landet som på stan. Just i Sverige känns det som vi lever upp extra på sommaren. Det har säkert att göra att vi längtar så innerligt efter den eftersom vi har alla de fyra årstiderna och vi då längtat efter att det ska liva upp då vinterhalvåret är mycket mörkt. Man slappnar av och släpper loss mer generellt på sommaren för att man just blivit mycket gladare p.g.a. det jag nyss skrev. Sommaren är härlig helt enkelt.


Till förra inlägget vill jag tillägga att medias uppgift är att skrämma upp samt varna människor för virus och epidemier etc.. För stat, riksdag och de styrande i världen tjänar på att du går runt och är rädd. För eftersom det är de rika som styr världen så mår de gått av att du inte orkar göra något eller inte vågar göra något motstånd. De vill att du inte ska tänka själv. Jag vill!! ATT DU SKA TÄNKA SJÄLV!! Det tycker jag är en skyldighet som människa att ständigt säga vad man tycker och tänker så länge som man tänker själv. Glöm inte det.

Vi lever för att svära och för att svälja tjära.


RSS 2.0