On wings of pestilence - Jag vill stagediva! del. 53

Om människan inte får bestämma över sig själv och sin kropp kan man ju likaväl sälja sig själv till staten. Frihet är bland annat att vara så fri som möjligt från statligt inflytande och om det är något som borde vara heligt så är det vad man gör med sig själv om det så väl handlar om vaccin, dryck, medicin etcetera. Ger man efter för staten så kommer de bara vilja kontrollera mer och mer utav ens liv och det utöver vad de redan gör. Det är långt ifrån att det enbart leder till bra grejer när staten ska bestämma. Som vaccinerad kan man ju också resonera som så här att man just är vaccinerad. De få som inte är vaccinerade kanske antingen får covid och dör (något bisarrt men ändå) eller så får de det och överlever samt får lite naturligt motstånd till det hela i sitt immunförsvar. Vidare så är man ju själv vaccinerad så risken att bli smittad utav de som inte är det är ju betydligt mindre. I alla fall och oavsett vad så lär smittan gå ned på sikt men dock aldrig försvinna helt från samhället. Men så är det ju med alla former utav pandemier, influenser etcetera. Vidare så har väl var människa rätten att vara skeptisk till vaccin i sig. Det finns ju fall då det gått rätt så dåligt och om det gör människor oroliga eller rädda så får det väl vara så? Men andras rädsla får man bara bestämma om åt rätt håll och inte när det gäller fel människor.

 

  En annan sak som gör detta till en oskön mänsklig fråga är att Sverige är ett kollektivistiskt land. I ett sådant land måste alla göra likadant (även fast invånarna inte kanske tänker på det) och när människor blir osäkra på sin egen position i kollektivet så måste de prompt visa hur bra de är när de gjort som alla andra. Detta i sig gör att de också visar att de tycker att de är så mycket bättre än andra som i detta fall inte vaccinerat sig. Det ännu mera störda med denna positionering är att de känner att de måste visa och stoltsera med det utan att någon människa ens har frågat om det. Detta visar sig särskilt i form utav att människor i tid och otid på sociala medier prompt måste sätta någon font på sin profilbild eller skriva en nedlåtande status om de andra som inte vaccinerat sig för att tala om vart dem står. Det är som om de skulle gå runt och tro att det är det människor går runt och funderar på angående sig själva. I stället för att bara göra det och skita i vad andra gör för det är ingen annans ensak och definitivt inte statens. Detta tycker jag dessutom trots det faktum att jag vaccinerat mig.

 

  En del vill påvisa vad pandemin har kostat i och med lockdowns och företag som fått lägga ned sin verksamhet eller stänga igen. Resonemanget är då att det skulle vara solidariskt för dem att vaccinera sig så att de då kan starta upp igen. Detta tycker jag åter igen är ett konstigt resonemang. För det är inte vi folket som har bestämt att det ska vara lockdowns och restriktioner. Det är det klandervärda politiker som har gjort. Visst det går att prata om den korrekta pandemistrategin i evigheter men som jag ser det så skulle Sverige ha kört strategin som de började med och skydda alla äldre samt övriga riskgrupper och bantat ned fysiskaktivitet och publik på evenemang samt infört in- och utrese förbud etcetera Det blev sedan fel när man började alldeles för tidigt att öppna upp redan vid sommaren 2020 och efter det höll på och bytte strategi hela tiden som i någon slags fars visa att man brydde sig men inte hade en enda aning om vad man gjorde. Nej man skulle ha kört som man gjorde från början och låta det pågått fram till jul. Nå väl så är vi nu här och vaccineringarna har kommit långt och en stor majoritet verkar vaccinera sig utav olika anledningar och många säkerligen utav att de bara litar blint på staten utan att ha några egna stora resonemang kring det. Med även det i tanken att det kommer att vara en sjukt stor rådande majoritet som har vaccinerat sig så finns det inte någonstans på kartan en anledning att behöva visa för de som inte har det hur jävla bättre man är. För om det är samhällslinjen så finns det en jävla massa fonter jag tycker man borde skryta med men nej. Jag är inte sådan och ingen borde vara.


RSS 2.0