Det är bara början!

Ja ha vad har man då gjort på veckan man var ledig på då. Förutom starta den med att vara uppe i Västerås på helgen och sedan haft två filmkvällar med högkvalité hos David på måndagen och tisdagen. På onsdagen träffades en gammal arbetskollega för fika och sedan åkte man ut för att lämna tillbaka filmer till Matte samt bjuda på snutfika. Ja ni hajar munkar så klart. På tordagen hade syster yster och jag dålig filmdag. Hon hade bakat en superb kaka men minns inte vad den hette men farligt god var den. Chips förtärdes också. Vi han tyvärr bara se två filmer men bra jobbat ändå. Skulle ju upp till Hufudstaden. The Screaming Skull samt Leuprechaun 1 han vi se.
Väl i STHLM mötte man upp denne man:


För att värma upp inför min intensiva konsert och festival sommar. Det började med Rotten Sound och The Kandidate på Debaser vid slussen

Rotten Sound

Fredagen drog man vidare till Uppsala för att se Macabre och Birdflesh på Ungdomens hus med dessa personer:Macabre. De var förövrigt bättre än vad jag minns att dem var för 7 år sedan.

Det hela var en superb start på uppvärmningen inför min sommar som innehåller West Coast Riot, Metaltown, Punk Illegal, Iron Maiden, The Big 4 och till sist men inte minst Sonisphere. Det blir grejer det.

För övrigt var det påsk och man åt alldeles för mycket. Hualigen att man aldrig lär sig.

Keep on rocking. Vi lever för att svära och för att dricka tjära!

Thriller - en grym film; Thriller - They call her One Eye (1974)Madeleine (Christina Lindberg) bor på en gård med sina föräldrar men efter att ha blivit våldtagen av en gammalgubbe som ungflicka blir hon stum. Hennes föräldrar (Per-Axel Arosenius, Gunnel Wadner)lägger där efter alla sina pengar på extra språklektioner och talterapi för att hon förhoppningsvis ska kunna prata någon gång igen. Men en dag då hon missar bussen så blir hon erbjuden lift in till stan av den mystiske men charmige Tony (Heinz Hopf). Väl i stan bjuder han henne på mat och hem till sig. Väl när hon har tuppat av gör han henne dels beroende av heroin och sedan till sexslav för diverse perveterade personer. Men att åter igen bli utnyttjad av folk gror i Madeleines huvud. Skall rättvisa skipas?
Denna exploatation film regisserad av Bo-Arne Vibenius är välgjord och har fungerat som inspiration för bl.a. Quentin Tarantino. Det är nog då actionscenerna som är mycket bra för sin tid och att det är kontroversiellt i och med att det är en tjej som tar hämnd på de elaka och att det är en massa blod som spelar in. Just actionscenerna är coola med sina slowmotion rörelser och ibland gjorda i stillbilder är suveräna och blodet förstärker effekten dock lite överdrivet emellanåt men inget som stör eftersom det är tänkt att det ska vara så. Tycker dock att biljakten är rätt störd då hon verkligen prejar ut random bilar till höger och vänster som lätt skulle kunnat undvikas men det är underhållande. Skådespelarna gör inte dem heller några direkt dåliga insatser utan sköter sina jobb bra. Kan tycka att dialogen emellanåt blir rätt komisk då den är gjord på 70-talet och meningar och språk formulerades lite annorlunda då. Vad sägs om: “Säg skulle du kunna komma på ett argument att inte följa med mig till stan en sväng” eller “Varför springer du hela tiden? Vad är det med dig” eller de som blir skjutnas gälla ljusa skrik låter malplacerade. Konstigt är dock att Christina Lindberg inte säger ett enda ord i filmen och det inte heller i slutet men hennes roll fungerar ju helt utmärkt utan dialog då för mycket sådan nog skulle förstöra rollen. Man klarar sig bra ändå eftersom man får se hur vacker hon är och det dessutom naken. Men det måste blivit något fel med film kontraktet då filmen innehåller knullscener  då man klart och tydligt ser att det är inklippt någon annan vilket ser lite efterblivet ut men eftersom det är långt ifrån filmens viktigaste scener så spelar det ju ingen roll. Förövrigt innehåller filmen en del sköna karaktärer så som “Den militära vapennörden” samt grabbarna som spöar upp varandra frivilligt vilka är härliga att skåda. Hur håller säg då filmen? Jo den är mycket underhållande och det bjuder ju även dialogen på vilket har att göra när den är gjord. Det är också det som gör att den är bra och definitivt för att den är svensk och därmed oerhört kontroversiell för sin tid. Men oavsett det så blir det inte bland det absolut bästa jag sätt utan nöjer mig med att det är bra. Betyg: 3,5/5

Skatteparadis! (myglarnas paradis)

Har lite de senaste dagarna kollat på Uppdrag Granskningsvtplay. Suveränt program om man frågar mig men man blir nästan alltid lika förbannad när man kollar på det. I och med ett av dessa program som behandlade IKEA och att pengar förvaltades i skatteparadis så kommer det jag skulle reflekter utöver och tänkt lite på en tid nämligen: skatteparadis!
Anledningen till att det finns sådana där skatteparadis som t.ex.  Monaco och Liechtenstein måste ju bero på att nånstans i demokratin så ska det vara tillåtet att fuska med pengar och skatter etc.. Alltså delvis lagligt att mygla till sig en massa pengar. Därför är demokrati på ett sätt ännu mer den rikes poltiska system som mest gynnar dem som vill fuska till sig pengar. Demokratin har gjort det lagligt med en huns massa regler och paragrafer så att det går för dem som har en massa pengar att skaffa sig ännu mer av den varan. Dock om en på marken som inte har så mycket skulle man säkert åka dit direkt. Vill däremot inte klanka ner på demokratin i hel het för det borde vara det bästa politiska systemet om det gjordes på rätt sätt. Om folk hade mer suntförnuft det vill säga.

Nej dags att åka till Caribien och leta efter ett riktigt skattparadis men måste bara först ha en skattkarta.

PS. Jag skulle spara exakt varje kvitto jämt om det gick att dra av all momsskatt på deklarationen. Fatta man skulle bli skaplikt rik i några månader. DS

Fasiken tiden går!

Oj då har jag haft så mycket att göra? Nej tror fan inte det men tiden rinner iväg på annat ibland och man fattar inte vart den tar vägen. Men nu är man här och har minisemester och det känns oerhört skönt. Nu kan man koppla av lite och göra vad fan man vill. Slippa vara bland plikten för pengar.

Hade för övrigt en nice helg. Först var man hos arbetskollegan Peter på fredagen. Syrran och hennes kille var bjudna så jag björ in mig själv två veckor innan. Hehe vad gör man inte ibland. Taco, tårta, kaffe, öl, whisky och rödvin bjöds det på aldrig fel. Hehe somnade på soffan hemma sen. Vaknade vid fem la mig i sängen gick upp kl.8.30 för att ladda. man skulle ju ta sig till Västerås och hälsa på Danne och Jenna. Var ju ett tag sen man var där så det var dags igen. Där bjöds det på öl, grillning trevligt umgänge och utgång. Aldrig fel. Allt blandas med att man lyssnar på härlig döds och snackar hockey osv..

Söndagen bjöd på hemresa och pizza i stan med en massa finnar (E-tuna). Lyckades välja det lokala alkishaket och fick stå ut med alkisar som tjafsade om menlösa tingest. Det var förövrigt nästan halvstopp på E-20 då något jävla tivolifölje åkte så när det bara blev ett körfält kunde man bara åka i 30. Bastards. Punkterade däck borde dem få. Det är ju knappt någon som litar på sådana längre eller?

Denna dag bjöd på onödigt nödvändigt hämtande av packet som går i boxen nedanför. Idioter. För att få hem nya skivor som det alltid är roligt att sätta tänderna i. Fick hem; The Haunted: Unseen, Amon Amarth: Surtur Rising, Ghost: Opus eponymous och Stench: In Putrescence. Sedan var man över på filmkväll hos Dayweed och det var mycket soft. Nej nu blir det ett avsnitt Arkiv-X innan morgondagen.

Stay cool Bird Boy!

Can´t wait for crapy times!

Så vad ska man reflektera över denna gång. Kanske inte finns mycket kanske finns lite. Egentligen har jag hur mycket som helst att reflektera över men ibland vill inte alla intryck infinna sig. Hjälper inte om man börjar bli trött heller.

Vart en härlig lördag iallafall Med utgång och diverse öl och socialism. Kvällen kan sammanfattas med "heavy metal humor" och ett spår av ironi.

Tur var att man överlevde maten hos farmor på söndagen då man inte riktigt vet vad det är för kvalité på maten längre nuförtiden. Dock kunde man ägna större delen av att läsa ut Dean Koontz bok Viskningar. Dessutom börjar man på en ny direkt efter den Stalin - den röde tsaren och hans hov av simon Sibag Montefiore.

Beställde i övrigt 4 skit filmer till nästa vecka då syrran och jag ska ha "Dålig film"-dag. Vara en massa dålig film ska det kollas på. Det krävs nått extra för att komma på nått sådant.

Detta ska vi se: Infra man, Laserblast, The lost skelleton of Cadavra och the screaming scull plus lite Leprechaun filmer och om det hinns med lite Troll.

Nej nu ska jag förbättra världpolitiken

"Rakt fram mot avgrunden"

Big Brother älskare jag erbjuder er Knark Kartellen!

Hur kan man titta på så hjärndöd tv som Big Brother? Jo jag har min teori om att dem som tittar på det gör det för att dem känner smarta när dem tittar på det för är det nått man gör så är det att man genast känner sig minst 100 gånger smartare än dem som är med i programmet. Fast jag blir samtidigt rädd eller frustrerad över att sån skit kan visas i tv och folk tittar. Antar att det då är tröttheten som spelar in. Trött efter jobbet ja då kan man titta på vilken skit som helst. Det är därför jag nu tänkte presentera min program idé. Jag ger er: “Knark Kartellen!” Den går till på följande sätt: Man samlar ett 20 tal knarkare i en inhägnad eller ja nått ställe som är tillräckligt stort för att dem ska kunna röra sig anständigt ungefär som i Big Brother. Dessa knarkare blir matade med en viss mängd droger i veckan under ja säg tre till fyra månaders tid. Knarket minskar och minskar per vecka samtidigt som den som knarkat minst försvinner efter varje vecka. Det hela går ut på att den som knarkat mest och överlevt längst alltså till sista programmet vinner och priset är 100000 kronor plus en 1 års Rehab. Inga som inte är knarkare från början får söka eller jo men då på egen risk. Allt för att inte någon ska hamna i för djupt missbruk. Jag lovar att i detta program kommer det finnas betydligt vettigare och mer utvecklade utflippade samtal än i Big Brother. Så min uppmaning nu är: “Alla TV kanaler överväg att köpa idén och jag vill bara ha 2 mille för den.” Tips som programledare är Harald Treutiger för han tycks ju gå på lugnande så han skulle passa utmärkt.

Det jag menar är egentligen är att kan man visa Big Brothers i TV kan man visa vad fan som helst för folk tittar ju ändå!

Vart tog kvalitén vägen?

Hällefornäs där tristessen och depressionen bor!

Man tar sig en sväng med bilen på lördagen och Lager 157 i Hälleforsnäs ska undersökas lite närmare. Man var ju depserat i behov av jeans så det hela var väl halvt förstårligt. Tur för ett sådant äventyr är att man har en ny bilstereo annars kan ju tristessen bli alldeles för stor. Menar att åka till ett ställe där jag lovar att jag skulle bli djupt deprimerad om jag bodde och inte ha musik i bilen skulle ju vara nog för att vända halvvägs. Vad fan gör man om man bor där förresten? Man dricker väl upp den HB:n man har och går till lokalpizzan, äter, går till grannen och dricker upp hans sprit och sedan repitition. Nej men allvarligt ickenärvaron till saker och ting man kunde göra skulle slå en i ansiktet gång på gång.

Sammanfattning om Hälleforsnäs. 1. Lager 157: Inget märkvärdigt och så mycket hade dem inte heller. Besvikelse. Enorm om man är pessimist men jag hade inga förväntningar. Jag kunde då inte begripa att dem hade slagit upp ett sådant ställe där. Eller slagit upp? Det ligger ju i en gammal fabrik. De hade dock böcker på rea och det blev det 4 st.  1. Politiska mord - det yttersta argumentet av Göran Rystad. 2. Hannibal - Karthagos stålthet av David Anthony Durham. 3. Tankens Pilgrimmer - Europeisk Idéhistoria (Medeltiden) av Ronny Ambjörnsson. 4. Mörkret i Människan - Europeisk idéhistoria (1492-1918) av Sverker Sörlin. Mumma säger jag bara.
2. En liknande livsmedelsbutik, ett café, en pizzeria och lager 157 med restaurang plus ett glasbruk och trollstigen på villovägar. Allt detta mitt i ingenstans är som bäddat för ångest och missär!

Eftersom syftet med resan var att få tag på jeans så kändes ju detta pyrt så resan fortsatte mot Vingåker med resa via Bie på en alldeles för guppig väg fast med fina landskap runt omkring. Vid Bie försökte jag leta efter en direkt väg till Vingåker men fick åka till Katrineholm istället. Väl där höll jag på att ångra mig och åka hem men bestämde mig att forsätta för annars skulle ju allt vara förkastat. Vart imponerad av utkanten av Katrineholm för jag konstaterade att dem slagit upp lite större affärer i utkanten av denna tråkighetensstad. Dock med mångfald. Såg på mina två genomåkningar minst 7 med asiatiskt påbrå.

Vingåkers Factory Outlet bjöd på två par jeans som jag vart nöjd med. Dock inga jag allra helst ville ha men för att få dem så tycks jag få vänta i all evighet. Men skam den som ger sig.

Vädret för denna utflykt kunde ju dock vart bättre. Grått och trist och småregn lurandes i luften är inte alls min melodi. Bra då att det finns musik som är bra att ha under sådana här färder.

Musik som avverkades var: 1. Mörk Gryning: Maelstorm Chaos 2. Order of Ennead: An Examination of Being 3. Origin: Echoes of Decimation 4. Stick to your guns: For what it´s worth och 5. Coca Carola: Läckert

se upp där ute!

Vi lever för att svära och drika tjära! (det var felstavat förra gången jag vet)

RSS 2.0