Halloween 4: The Return of Michael Mayers (1988)Efter att man trodde att Michael Mayers brunnit upp i tvåan så har han förvarats inlåst i koma. Då det gått tio år sedan han brann får dem för sig att flytta Michael i närheten av Halloween. När en i ambulans personalen kläcker ur sig att Michael har en systerdotter, Jamie Lloyd (Danielle Harris), så är det tillräckligt för att han ska vakna till liv och bege sig till Haddonfield och samtidigt döda allt som kommer i hans väg. Jamie som tycks ha nån skum förbindelse med Michael bor hos Rachel Carruthers (Ellie Cornell) då Llori Strode fortfarande är på sjukhus.
Halloween 4 är regisserad av Dwight H. Little och känns som en helt okej uppföljare till 2:an om man bort ser från vissa övernaturliga faktorer men det är ju trots allt film. Dr. Sam Loomis (Donald Pleasence) är också tillbaka och när han vet att Michael har rymt så ska han givetvis göra allt för att stoppa honom. Tycker dock inte han är lika klockren som i de tidigare två filmerna. (Två? Ja den tredje handlade ju om något annat).  Men jag tror att det har med åldern att göra. Han levererar ändå sköna repliker. Tycker skådespelar insatserna i övrigt är rätt hyfsade men sticker ut lite gör allt Ellie Cornell samt Carmen Filpi som galne pastor Jackson P. Sayer som Loomis får lifta med när hans bil sprängts. Körande och Whiskey drickande pastor det kan aldrig gå fel. Handlingen känns också föregångarna trogen då lokalbefolkningen börjar hjälpa polisen att få tag på Michael. Tycker också att variationen i hur Michael dödar sina offer i denna film fungerar bättre än i tvåan då han i denna inte har något tillhygge från början i tvåan börjar han ju helt plötsligt variera sig även fast det första han får tag på där är en kniv och att den direkt följer ettan från punkt ett. Slutet i denna film är också bra förutom en scen som kommer lite innan som känns oerhört fjantig. Finns också några scener som känns onödiga. Annars vill jag nog påstå att denna nog är snyggast filmad i serien vilket inte är så tokigt.
Betyg då? Ja då den helt klart håller klassen med de andra två och är dessa filmer trogen fast den vinner på andra saker jämte dem så kan betyget inte annat än bli jämbördigt. Nämligen: 3,5/5


Halloween III: Season of the witch; Alla helgons blodiga natt 3 (1982)En uppjagad, förskräckt och skadad man kommer till en bensinmack i en liten stad i USA. Förd till sjukhus och väl inlagd där blir han mördad av en mystisk person som direkt efter detta tänder eld på sig själv i en bil. Nyskilde doktorn Daniel Challis (Tom Atkins) kan knappt tro det han just sätt. Då han blir uppsökt av den döde mannens dotter Ellie Grimbridge (Stacey Nelkin) som berättar att hennes far bara skulle hämta en ny beställning Halloweenmasker vid Silver Shamrocks huvudfabrik. Maskerna som är det nya storsäljande maskerna i hela landet tack vare en super lyckosam reklam. När de väl bestämt sig för att ta sig dit för att undersöka saken upptäcker dem att i Shamrock verkar allt annat än att stå rätt till. Vem är egentligen den mystiske företags ägaren Conal Cochran (Dan O´Herlihy)? Och vad döljer Halloween maskerna för hemlighet?
Denna film regisserad av Tommy Lee Wallace skiljer sig rejält från de två första filmerna. Det är också med flit för att dessa filmer var från början tänkta att ha olika handlingar men sedan vart filmerna förknippade med Michael Mayers i och med ettan och tvåan så denna film vart oerhört förvånande för många. Det är också därför många inte gillar denna film för att det inte är en uppföljare till den serien. Kan förstå också om många blir lurade på innehållet i filmen då det finns en version som har Michael Mayers på omslaget. Varför har dem då det? Ja kanske för att det är de filmerna som går på tv-apparaterna då inte reklamfilmen visas i filmen? Reklamfilmen som är i filmen älskar jag. Väldigt bra inpräntande för att få barn att sätta sig framför tv:n. “Two more days to Halloween, Halloween, Halloween. Two more days to Halloween, Silver Shamrock”.  Tycker de människor som hatar den p.g.a. att Michael Mayers inte är med i den gör det på grund av fel anledning. Faktum är att om man bortser från det så är det en helt okej film. Inget mästerverk och heller ingen genom syrad dålig film. Den har ok skådespeleri från samtliga skådespelare. Från bensinmack ägaren till Dan O´Herlihy vars nervösa skratt och ibland halv disträ och frånvarande berättande är underbara och ger honom en läskig framtoning. Tom Atkins är helt okej som nyfiken men samtidigt halvhjärtad doktor men ändå beredd att göra det rätta i situationer då det krävs även fast det ibland ser ut som han knappt bryr sig. Det finns några grymma scener och en del konstiga scener som t.ex. tecknad film uppsmygningen med att dra en vagn framför sig eller sexscenen då Daniel söker sig till att suga på bröstet det första han gör. Varför visa just det? Det finns en sak till som är rätt skum och det sker väldigt nära slutet. Jag undrar bara över varför det blir så stelt i Ellies rörelser från att röra sig så smidigt i nått moment innan? Känns som det inte var genom tänkt där. Annars gillar jag slutet mycket.
Dags för betyg då. Filmen bjuder på en hel del underhållning och en del kusliga moment. Men är långt ifrån genom läskig och skådespelarna är bara okej men tycker storyn är bra. Miljöerna är det inte heller något fel på. Men det är bara en medel film varken bra eller dålig. Betyg blir då 2,5/5.
Det riktiga omslaget

Halloween II; Alla helgons blodiga natt 2 (1981)Denna film tar vid exakt där den första slutar. Laurie Strode (Jamie Lee Curtis) förs till sjukhus efter attacken av Michael Mayers som åter är spårlöst försvunnen men ändock fortfarande på jakt efter att döda Lauri på 15 års dagen efter att han dödade sin syster och ingen får stå i hans väg. Samtidigt forsätter Sam Loomis (Donald Pleasence) sin jakt i att få tag på Michael och sätta stopp för den rena ondskan.
Denna film började regisseras av Rick Rosenthal och regissören till den första, John Carpenter, fick nöja sig med att skriva men först då han kallades in att hjälpa till för han ville först inte göra en tvåa. Men samarbetet verkade gå bra då denna film är precis lika bra som den första. Spänningen från första filmen ligger kvar som en hinna även fast den har vissa nya utsvävningar i denna så funkar dem mycket bra. Skådisarna insatser är liknande de i den första och de nya som Lance Guest (Jimmy) och Leo Rossi (Budd) gör mycket okej jobb i sina rollförvaltningar. Åter igen så som i första filmen är det Donald Pleasence som snor showen som Sam Loomis som med sin besatthet och skarpa repliker blir mer en härlig att beskåda. Det är klockrent när han svarar en förälder som säger: ”How long is this going on I´ve been Trick or treat to death” med “You don´t know what death is”. Min favorit scen i filmen är helt klart den fantastiskt konstiga då en 17 åring är på väg hem från en Halloween-fest utklädd i overall och exakt samma sorts mask som Michael Mayers. Då poliserna ber honom stanna fortsätter han att gå och går ut i gatan där det kommer en polisbil i full karriär och kör på honom och rätt in i en skåpbil och brinner där av upp. Oerhört tragikomiskt. Scenen är också sjuk i den aspekten att om hann inte hade gått där så hade polisbilen kört in i skåpbilen i hög fart ändå och då återstår bara att undra varför? Annars finns det två saker jag stör mig en aning på. En är att Michaels mask helt plötsligt är ljusare vit än i den första filmen. Nästan som om han hunnit stanna någonstans och tvätta masken direkt efter att han fallit ner för huset. Den andra saken att han varierar sätten han dödar sina offer på. Jag hade hellre sätt att han fortsatte att bara använda kniven som i första filmen. Han ska liksom vara lite manisk och är man det så tänker man inte så mycket på hur man gör. Annars så skapas det fortfarande bra stämning och att känna sig jagad i trånga sjukhus miljöer ger en höjning av detta. Gillar också att man får se Michael röra sig fritt bland utklätt folk vilket ger rysningar att en mördare kan faktiskt gå runt bland alla människor.
Betyg då? Ja som jag skrev om den första så är ju inte slasher den bästa av genrer men då detta är bland de bästa i genren och har väldigt bra spänningsvärde så står båda filmerna som sagt på: 4/5. Ensam får denna liksom den första betyget: 3,5/5.Halloween; Alla helgons blodiga natt (1978)Den 6 årige pojken Michael Mayers (flera) mördar sin syster på Halloween och efter detta sätts han på mentalsjukhus på obestämd tid. Inget tycks gå att få ut i förståelse till hans handlingar då hans blick är så tom och elak. 15 år efter mordet på sin syster lyckas han rymma då det är Halloween igen. Dr. Sam Loomis (Donald Pleasence) ser det som sin uppgift att fånga in Michael då det dels var han som analyserade honom på psyket och dels för att han befarar det värsta att han mördar igen. Samtidigt gör några tonåringar på High-School i Haddonsfield sig redo för att dels vara barnvakter och andra ska parta på Halloween natten. Där får vi möta Laurie Strode (Jamie Lee Curtis) och hennes kompiskrets som förbereder sig inför kvällen. Mycket otrevliga saker börja hända när Michael har tagit sig hem till Haddonsfield. Men vad är han egentligen ute efter?
Denna film banade vägen för slasher-filmerna då den var som magnifikt enkel gjord. Men där många missar idag lyckas denna film betydligt mycket bättre och det är nämligen att bygga upp stämning. Det görs i denna film inte bara av Sam Loomis perfekt levererade repliker som beskriver Michael på ett utmärkt sätt utan även också utav kameravinkels valen så som musiken och att man får se Michaels blotta närvaro utan att karaktärerna vet vad som komma skall fast man själv bara väntar på att få hoppa till lite härnäst. Musiken ska ha väldigt stor beröm då det är samma oroande och inpräntade slinga som sätter sig som en ilning som säger: “att snart tar det fart och händer någonting ha bara tålamod men det är inte behagligt medans du väntar därför är jag igång hela tiden“. Dessutom finns det irrationella ljud ibland som talar om att något är i närheten men man vet inte riktigt var. Den är också mycket snyggt enkelt filmad vilket ger den ännu mera äkthet och ännu ett bidrag i närvaro känsla. En annan bidragande sak till stämningen är att Michael aldrig ger upp och ser så iskallt oberörd i sin mask över allt som händer även om det känns oerhört overkligt emellanåt. Skådespelarna lämnar väll en hel del att önska förutom Donald Pleasence som själ hela showen i filmen med alla de bästa replikerna så som “the dark evil eyes, The devil eyes” t.ex.. Dessutom klockren som besatt jagande psykolog. Jamie Lee Curtis är väll rätt hyfsad men inte genom bra heller. Charles Cyphers som den cyniske sheriffen Leigh Brackett gör också sin roll med bravur och är mer än trovärdig.
Då har vi så kommit till betygsättar stadiet. Detta är ju inte helt lätt då denna typ av filmer inte tillhör mina favoritfilmer men då denna dock är oerhört bra för att vara en sådan. Dessutom även fast den är bra på att bygga uppstämning osv. så är mina krav på skräcken oerhört stor. Det är ju trots allt det den ska frambringa. Där brister den ändå men mest för att mina krav är så stora. Ihop med tvåan får de två ihop en solklar 4/5. Själv står den med 3,5/5. Fast enbart för att mina krav är så stora på sådana här filmer.  Den är ju ändock i en klass för sig i sin genre.


Saker på gång!!

Så var det avklarat. Det mesta med designen är fixat. Känns skönt för då kan man fokusera på riktiga inlägg igen. Då jag har en del saker på gång så känns det extra kul och fräscht med en ny design. Får åter igen tacka David W För ett utmärkt arbete. De sista justeringarna kunde jag dock fixa själv men hans hjälp var ovärdelig till en början. Tack så mycket!

Som sagt har en del på gång och jag hoppas det kommer att vara till godo så småningom.

Ha det göttigast där ute för man vet aldrig vad som finns där ute!

En bråkdel av problem.

Problemen med å, ä, och ö tycks nu vara löst. Vad annars nytt?

Jo man aer rubiker om dansbandssångerska som blivit bunden och våldtagen. Mer än hemskt. Världen blir bara större och större på problem och dåliga saker. Företag ruttnar och är snikna ju mer pengar de vill tjäna utan att med arbetarna får känna sig behövda. Förtrycken fortsätter. Sparka neråt som tycks vara samhällets slogan iallafall när man komme in på den högre hierrarkien i samhället. Uppskata och berömma de på botten som verkligen förtjänar det det existerar inte alls hos en bra del av företags- och politiker topparna som finns. detta är ju dock en bråkdel av dem problem som finns. Hur ska man gå till väga med dem om ingen vågar fast dem bryr sig? Framtiden får utvisa det.

Fruktan kommer ur frukt eller ja i räddslan av att få den kastad på sig då man misslyckats.

Ny härlig design!

Fick hjälp med designen av den bäste Dayweed men vad hände egentligen med åååå, ääää och ööööö? Ja men det ska väll förbättras så småningom.

Ha det nice och se upp för fågelbajs!

Det är fan sjukt och fantastiskt på samma gång.

Man sitter ner lugnt. Eller lugnt är det ju inte för man tittar på Sverige-Holland och så gör dem den där störda måste matchen och vinner med 3-2 dessutom vänder i matchen ett 1-2 underläge till 3-2. Klara för EM2012 och man drömmer om vad som kan hända. Det är fan sjukt och fantastiskt på samma gång och fotboll när den är som bäst.
Annars så känner man sig själv i form då man lyckats få ner den lätta förkylningen så att den är knapp. Man tränar och börjar känna mig piggare i höstmörkret. Det är udda men förbaskat bra! Detta i tider då de är ekonomisk kris eller ja kris är det inte men känner mig fattigare än vanligt. Bilreparationer är kul! Not! Grekland har inga pengar. Finanskrisen forsätter sätta sina spår. Håkan Ljugholk fuskar och härjar. Men det gör väll alla politiker, eller? Regler går jub att hålla reda på skärpning!! Eller har ni bälten? Hö hö hö. Djurrättsaktivister jämförs med MC-gäng och jag bara undrar vilka djur dem försöker rädda. Då medlemmarna själva ibland har så mycket hår på huvudet så kanske de räddar sig själva då de ser ut som Big-fots eller halv björn-murveldjur. Eller räddar dem "djuret" brottsling?

Intressant är att världen fortsätter att vara intakt med att vara minst lika sjuk som alltid. Ska komma snabbare uppdateringar i fortsättningen. "Jag lovar!"

Alla dessa dagar. (Jag får spader dagen)

Vad är egentligen vitsen med en sådan dag som Kanelbullensdag? (Det var igår jag vet). Förutom att det är små trevligt att få en bulle så kan man inte undvika att tycka att det är ett onödigt till tag i vår vardag för att t.ex. inte glömma bort kanelbullen. Vem skulle egentligen göra det? En annan sak man inte kan komma ifrån är att det är ett finansiellt jippo för bullen för att tjäna extra pengar på att sälja en oerhörd massa bullar. Betydligt mer än normalt. Egentligen skulle man kunna göra en dag för allt men här kommer en lista på dagar jag tycker borde införas. Om ni vill ta det seriösst det är helt upp till er.

Kanderadeäpple dagen
gipsdagen
korvdagen
knulldagen
tuggummidagen
förkylningsdagen
streakdagen
nakendagen
baklängesdagen
tjuvdagen
polisdagen
pyromandagen
"in i dimman"dagen
sju varv i rondellen dagen
livsmedelsdagen
elschocksdagen
byta namn dagen
upploppsdagen

det var bara lite!
Håll till godo!

Vi lever för att svära och att dricka tjära.

RSS 2.0