Piss Virus - Jag vill stagediva del. 15

Om jag vetat att det jag skrev om för bara några dagar sedan skulle bli så påtagligt bara en dag efter det publicerades, ja, då kanske man skulle börja tro på ordets makt i det andliga spektret eller bara i luften. Det blev oense ordväxling om ett fönster som öppnas för att få in luft på jobbet då ventilationen är trasig. Så våra lokaler blir tokvarma då det blir varmare ute. Hon som ville att fönstret skulle öppnas helt, då jag stängt det halvt för jag får stå i oerhört kallt drag direkt på en, öppnade fönstret helt. På det frågade jag vad hon gjorde. Hon ansåg att det skulle öppnas mer då hon blir så jävla varm där hon står. Jag sa att jag stängt det en del för att jag får stå i drag och att det just den dagen blev väldigt kallt. “Ska vi stänga då så jag blir genom svett? “ frågade hon. “Nej, tänkte vi kunde kompromissa lite” sa jag. Då gick hon iväg tjurig. Där kan man snacka om att bara se sig själv. Det är sådana människor som är bäst och bara ser sig själv och att det bara är dem själva som gäller som ger en avsmak plus vetskap om att man förstår varför det t.ex. inte är fred på gjorden. Vill också påpeka att det bara var hon som klagade.

Det finns också dem som med enbart attityden är de som tror att de är så jävla bra. Detta påvisar dem genom att använda en viss attityd och tillvägagångssätt som är att ställa sig bredvid en och titta ner eller skratta lite och sedan säga något spydigt och sedan bara gå vidare. Givetvis har man kommentarer på det hela som ignoreras och efter detta så konstaterar man att personen ifråga är “helt slut” och saknar någon brist på intelligens. Dessutom går denne person runt och tjatar om att det var bättre förr och det ända arbete vederbörande gör är sitt eget utan att hjälpa andra när vederbörande är klar. Ingen positivitet alls. Säkerligen känner han sig sviken av jobbet och orkar inte bry sig men att gå ner sig och inte tänka positivt löser ingenting. Detta var bara ytterligare ett exempel och inget jag egentligen orkar bry mig om. Tycker egentligen bara det är synd att man inte kan ha en positivare och gladare inställning.

Nu till något annat. Nya smittor och virus kommer och går och vissa finns kvar. Det skapas vaccin som fungerar, prövas och är livsfarliga. Sars och svininfluensan är två av de senaste omgångarna. Nu har det kommit ett till. Corona-viruset? Coronavirus. Smaka på den (trumvirvel). Ärligt talat är inte det bara alkoholister som druckit för mycket av den blaskiga och tunna ölen Corona? Den är dessutom så blaskig att man måste ha i en citronskiva i flaskan så att man kan dricka den. Nej så är det förstås inte men jag funderar lite på det här med virus och epidemier, smittor osv.. Dels så kan de nog börja naturligt bland djur osv. dels eftersom jorden innehåller liv så är planeten fullt levande och eftersom vi håller på och förstör den så använder den sitt immunsystem för att rensa bort oss eftersom vi då gör detta och att vi dels börjar bli för många. En annan sak är att många smittor eller virus och sjukdomar säkert planteras av olika regeringar delvis p.g.a. att tjäna pengar på läkemedel men också p.g.a. att vi börjar bli för många på jorden och med sinande resurser så räcker allt inte till alla. Ett sätt för kapitalismen att rensa upp på ett relativt obemärkt sätt. Det kan förklara varför det hastas med vaccin som inte fungerar osv.. Finns mycket vi inte har koll på och mer än vad vi kan ana så omöjligt är det definitivt inte. Det finns åtminstone en person i Nyköping som jag är övertygad på att han används för att testa olika mediciner på. Han är gammal knarkare som säkert varit jätte nära överdos och sedan fick något fel. Men det finns få dagar han är särskilt uppåt. Han verkar ständigt halv dålig, nere och halvt borta samt seg. Därför tror jag att man kommit på att han är hopplöst fall och matas med olika mediciner för att se vad dem har för effekt och jag tror att den enda rätta medicinen för en sådan person är att bara få vara med i så många sociala sammanhang som möjligt utan några mediciner. För det är grunden till mycket. Känner man att man får vara med socialt och känner att man får vara med så mår man bättre i huvudet och mår man bättre i huvudet så mår man så småningom bättre i övrigt med. Det är trots allt i huvudet viljan till det mesta existerar.

Andra virus är rasister, nazister och SD:are som sprider sig i landet. Men de är ju mycket likt med idén att flytta in orientering inomhus. Hur ska det fungera. Springa flera varv åt höger och vänster i en gymnastiksal. En kontroll under en plint och en annan i ribbstolen. Mnja känns ologiskt och ogenomtänkt. Men ja springer man vilse inomhus ja då kanske man har potential att bli anhängare i ovanstående. Man är naiv om man tycker att mångfald är något dåligt. Vill man stänga in sig och inte lära av andra? När det kommer till kritan vill nog inte så många det. Men folk orkar ju inte. Det är det som är det största problemet. Lätt att skylla på något och bara gå med. För det är ju jobbigt att tänka till och hitta egne lösningar. Vilsna i skogen och vilsna själar.

Vi lever för att svära och att dricka tjära!


The Biggest and the Best - Jag vill stagediva del. 14

Det är tur att det finns så många experter och människor som är så jävla bra hela tiden. Då slipper ju en annan känna den pressen att behöva vara det hela tiden och kan på ett sätt slappna av helt i tillvaron. I och för sej finns det ju “förstå sig påare” som säkert kan vända på det och säga att detta är ett forum för den sakens skull. Så ser dock inte jag på saken. Detta är dels ett forum för att jag har så mycket i huvudet ibland och för att jag ska känna att det är behandlat för tillfället så måste det ut på något sätt och då är just detta en oerhört bra lösning. Vill folk sen också läsa det så blir ju jag bara glad för det.


Åsikter blandas och ges och vem säger att en annan har rätt egentligen? När allt kommer till kritan så finns inga rätt och fel. Finns bara saker som är mer eller mindre rimligt. Dock finns det allt för många som envisas med att det de tycker är rätt och har oerhört svårt att ta in andras åsikter. I alla fall ge dem en chans att få blandas i deras system. Sen om man då tycker som man tycker att den tycker mindre rimligt så är det ju antingen för att den tror att det är så och att den också troligtvis fått tagit del av mindre kunskap eller erfarenhet inom området och då därför troligtvis resonerar så.


Vad är man själv så jävla bra på egentligen? Det är något man tåls att fundera på i all evighet. Kanske är det att tappa sin mobil utan att den går sönder eller så är det att köra för fort utan att få fortkörningsböter. Nja tror de sakerna kanske tillhör kategorin “Vad man ska ha tur med”. Vad är man då bra på? Jag är nog bra på att låta väldigt mycket människor vara med och se dem för vad dem är. Det innebär i sig att jag har stort tålamod med människor. Det var några. Gillar inte att prata om mig själv för det känns så diffust och ja bortkommet. Vet inte om det är det ordet jag söker. Det är bättre andra får bedöma hur jag är. Glöm aldrig bort att din beskrivning är just din unika beskrivning och uppfattning om mig. Jag har ju bara den bilden av hur jag upplever mig. Jag har fått höra att jag är snäll. Så det var en till och det får räcka.


Glöm dock inte att det ända kravet man kan ställa på en människa är att den sattsar på att bli den bästa av just den individen du är. Det vill säga att du försöker bli så bra som möjligt som dig själv. Så finns det något du är dålig på så utmana dig själv i att bli bättre på det. Det är med utmaning man utvecklas. Glöm inte det.

Vi lever för att svära och dricka tjära!


War Pigs - Jag vill stagediva del. 13

Vissa dagar har inte det där alltså. Den rätta känslan eller tutchen så att man känner något för den. Vad exakt det beror på vet jag inte. Men kanske kan det ha att göra med att morgon rutinerna blev ruckade då jag vaknade 48 minuter senare än normalt. Hade ett bra minne av att jag ställde klockan men tydligen så var inte fallet. Detta gör inte så mycket egentligen då jag går upp så mycket tidigare än jag börjar jobba. Detta gör jag för att vakna ordentligt så att jag känner mig pigg och fräsch på jobbet. Hatar att bara dra till jobbet och vara en zombie. Jag fungerar inte alls då. Men jag tror att den där snuvade morgon tiden som jag har med läs rutiner och lite annat gjorde att hela känslan försvann. En annan anledning kan ju ha varit att vädret var allmänt deppigt och folk verkade allmänt griniga. Det som livade upp allt var väll en bil som åkte på en trottoar och gångväg samt en snubbe som kom med en skum väska som han levererade fel. Men när jag hjälpte honom blev han så glad.
Det där med att få vissa rutiner eller hitta sina sätt att fungera på är rätt skapligt intressanta saker. Alla har nog sina små knep. Vissa hittar dem aldrig och vissa är väl medvetna om hur de hittar dem. Mina har jag hittat för ett bra tag sen. Jag klarar mig på rätt lite sömn, ungefär 6 timmar och ibland någon extra, men jag behöver ungefär 2 timmars vakna tid för att hinna komma igång. Därför går jag upp så mycket tidigare plus lite till innan jag börjar jobbet bara för att känna mig pigg och fräsch. För jag är en social person och vill känna mig så på jobbet och att jag då orkar vara det. Kaffet på morgonen är också en del av detta. Måste vara två och den hjälper än att varpa till piggt läge. Får man inte detta kommer jag nor säkerligen inte känna något för dagen samt vara trött och grinig. Finns i alla fall en mycket större risk för det. Därför kände jag nog inte något för denna dag.
Jag tjatar på om detta samtidigt som en av de mest oroande och störda grejer händer i STHLM. Där bränns det bilar och förstörs rent allmänt i en massa förorter. Detta sker för att folk, politiker inte lyssnar på dem. Frustrationen förstår jag i och med hur samhället ser ut med arbetslöshet och alldeles för många saker att gå in på just nu. Den konstigaste anledningen hörde jag nog igår på nyheterna då en grabb sa: “Nu talar jag inte om alla poliser men många. Dem åker runt och trakasserar och så…”. Vad ska jag säga det finns säkert dem som gör det även fast dem inte ser något hända. För innerstinne finns det många som blivit poliser för de gillar makten att kunna bestämma och få auktoritet. Men det är långt ifrån alla. Dessutom om de ser något som ser stökigt ut så måste dem ju kolla vad det handlar om. Bara deras uppgift liksom. Dessutom säger de att polisen får göra vad dem vill. Men det får dem inte. De kan inte helt sonika gå och skjuta en snubbe om de känner för det. Men oavsett detta så är det inte själ till att börja tända eld på bilar och krossa fönster etc.. Finns faktiskt mycket lite som motiverar det. Det finns många saker man kan göra istället. Demonstrera, propagera, skriva insändare, ställa sig utanför och framför allt aldrig sluta tjata. För frustrationen förstår jag och dessvärre kommer bara samhällsklyftorna öka så länge vi har moderater som styr eller så länge pengar styr allt. Det är tyvärr ett faktum. Tänk på att det finns alltid något ni kan göra åt situationen som inte inkluderar våld etc. det gäller bara att ta sig för. Lättare sagt än gjort. Men gör det vet ja!!

Vi lever för att svära och att dricka kära.


Up yours!! (No job) - Jag vill stagediva del. 12

Samhället är bra underligt. Vi lever under ideal vi skapar etc. om hur man ska se ut eller bete sig. Men vad skapar vi egentligen för i grund och botten ska vi väll kunna leva under samma premisser. Eller har jag fel där? Undrar ständigt var människan glömde de mänskliga värdena i den värld vi skapat. De tycks allt som oftast vara bortblåsta när man ska slåss för dem då det är lättare att sätta sig i soffan och slappa än att göra något. För då måste man ju röra sig. Stå, råka och verbalt bråka om konflikter och allt annat dylikt smått och gott. Vart vill ja då komma med detta? Jo när strejker eller hot om strejk breder ut sig i detta land så verkar de vara över innan de ens börjat eller så hinner dem inte ens börja och då undrar jag om kraven dem ställer är för låga eller är man nöjda med det lilla man kan få igenom för att då har man fått något ändå. Själv tycker jag att det känns som om de krävt för lite för hur kan det annars vara över så snabbt? Jag tycker man ska slåss rejält för sina villkor och det särskilt på den arbetsmarknad som det är idag då allt går ut på att effektivisera, minska kvalité, varsla folk, färre människor ska göra mer osv.. Allt som oftast leder en effektivisering till en bristande kvalité för att kontrollen av varan, produkten eller tjänsten blir sämre efter som processen ska gå fortare. Det hela känns som det enbart är för att företaget alltid ska tjäna mer pengar än föregående år i en tävling mot något påhittat. Den luddiga marknaden. För det räcker ju inte med att t.ex. tjäna 200 miljarder per år utan nästa år ska det bli ännu mera och det inte bara mot företag inom samma område utan även mot företag i andra branscher. Allt för att så få personer ska få så mycket pengar som möjligt.
Transports strejk var ju ett intressant faktum på en strejk som var över på väldigt kort tid. Han den ens pågå i en timme? Men i och med det känns det som om kraven är för låga. Så snabbt ska det inte få gå. Man måste ta i rejält om man ska kunna få det bästa villkoren man vill ha. Det samma gäller kommunals medlemmar vars strejk var över innan den ens började. Samma sak där att det känns som de varit alldeles för klena. Sluta vara nöjd med det lilla. Vi har egentligen inget att förlora. En annan sak som är intressant gällande det här med att strejka. Vissa branscher och yrken får inte strejka då det anses vara samhällsfarligt men trots detta har de ändå en strejkkassa. Det om något är konstigt eller tycker ni det är självklart? Dem pengarna kunde ju gå ut i lönerna istället. För får man inte strejka så är ju den kassan helt meningslös. Då kunde den ju gå till något vättigt istället och vad är inte vättigare än till de anställdas löner. Tillhör själv ett jobb som har strejkkassa men inte får strejka och vi har långt ifrån välställt eller bra villkor.
En stor del i dramat om de korta strejkerna som blivit på sistone är att fackföreningarna sitter till stor del i knät på arbetsgivarna och ska vara någon slags egen tam vinstdrivande förening. De som sitter i dem ska tjäna sina egna slantar osv.. Vart tog de fackföreningar som en gång fanns där för en och hade ideal som de stod för. Finns säkert dem som tror att de fortfarande har det men jag är skeptisk. Man önskar att de fortfarande kunde stå upp för något men det verkar som sagt klent på den punkten. Rädda för sina egna skinn och att skära sig.
En annan sak som är konstigt gällande företags effektivisering är att det görs i all hast och sedan vet dem inte riktigt hur dem ska lösa det så dem nödlöser det hela tiden genom att ta in pensionärer som ska hjälpa dem hela tiden. Istället för att anställa arbetslösa ungdomar som uppenbarligen skulle täcka upp svinnet men svinnet ska ju inte finnas på papper för man ska ju inte se att de egentligen behöver anställa folk. Allt för att effektiviseringen ska vara synbar och att pengarna ska hamna i rätt ficka.

Ja man kan hålla på i all evighet och väsnas om detta. Men det bästa vi kan göra är att tjata om det.

Glöm inte att vi lever för att svära och att dricka tjära!!


RSS 2.0