Monkey Shines; Ett experiment i skräck (1988)Allan Mann (Jason Beghe) är en helt vanlig ung man som har ett fantastiskt studie liv och en fantastisk flickvän  Linda Aikman (Janine Turner) men detta ändras snabbt efter att Allan ger sig ut på en jogging tur och blir påkörd av en lastbil. Allan blir förlamad i princip hela kroppen förutom huvudet. Livet känns nu väldigt hopplöst. Allans bästa vän forskaren Geoffrey Fisher (John Pankow) som sysslar med experiment som går ut på att göra apor smartare plus aptränaren Melanie Parker (Kate McNeil) kommer på att en apa skulle kunna hjälpa honom oerhört mycket. Detta verkar bli en oerhörd succé vilket gör hans tidigare skötare Maryanne Hodges (Christine Forrest) mycket svartsjuk. Då apan som kommer från Geoffreys labb matad med kemiska medel börjar få ett mystiskt mentalt vänskapsband med Allan börjar Ella (Boo) ge sig ut på farliga upptåg. Farliga för alla andra som utmanar Allans känslor.
Denna George A. Romero film är faktiskt ganska bra trots konceptet som kan kännas rätt konstigt och kanske halvlarvigt. Storyn berättas bra och flyter på och blir aldrig seg och aldrig så att det är för mycket full fart. Skådespelarna levererar bra och bäst är faktiskt John Pakow i sin roll som framgångs törstande, naiv men också en väldigt känslosam kompis till Allan. Jason Beghe gör också ett bra jobb som den oerhört schizofrent humör svängande Allan vars helt plötsligt as vulgärt elaka uttalanden är bland de största höjdpunkterna i filmen. De och Ellas tidiga stordådsutflykter får mig att småle emellanåt. Romansen mellan Allan och Melanie Parker som bildas känns också rätt naturlig då Kate McNeil också gör den rollen bra. En film gjord med smarta effekter för att illustrera det som sker. Bäst i filmen är dock apan (Ja, det är en riktig apa i stortsätt hela tiden) som gör ett fantastiskt jobb. Den skådis som levererar sämst är Joyce van Patten som bara känns överspelad och ansträng i rollen som Allans mor. Eftersom det här ska vara en skräckfilm, fast jag vill klassa den mer som en thriller, så blir den inte så spännande eller läskig som jag kräver. Dessutom när den blir mer kul än det andra emellanåt så blir betyget: 3,5/5

Plikt för rättvisa!!

Vad är egentligen på gång nu då. Jo jag ska göra det ända rätta och sätta upp en protestlista mot att avsätta våran städerska på jobbet som dessutom ska tvingas ut i trappruset i en ålder av nästan 60. Då hon nu städat i över 20 år känns detta mer än stört måste jag säga. Att man ens kan komma på idén är absurt. Men som vanligt så tänker man bara på pengar och det är så långt från medmänsklighet som man kan komma som alltid i denna värld. På protestlistan finns mitt frdagstal från förra veckan som handlade just om denna grej vad gör man inte om sin plikt för rättvisa.

Kvalitéts helger!

Ja ha ja! Tiden går och det är något som pågår. Fy fan vad vitsig jag är ibland. Man blir ju mörkrädd. Men det är väll bra för vad gjorde man om tiden stod stilla. Ja just det då stod man också stilla. Lite uppdateringar då.
Man har bara haft saker att göra varje helg sedan semestern började och när den slutade fortsatte det bara. Kanske finns någon då jag inte gjorde något särskilt på men det minns jag inte. Känns som jag bara gjort saker på helgerna och det är ju inget fel med det för det är ju betydligt roligare än att inte göra något alls. Eller rättare sagt:"än att vara hemma". Även fast jag inte har problem med att roa mig hemma för jag har ju så många hobbies man kan syssla med hemma. Men det är ju betydligt roligare att umgås och träffa folk samtidigt som man hittar på nått. De senaste helgerna inget undantag även fast jag lyckades vila lite igår på lördagen. Då jag inte gjorde något särskilt iallafall inte på kvällen. För då kollade jag bara på speedway på tv och sen en massa videoblogg med Cinema Snob. Vill fan se alla filmer han har sätt bara för att. Lördagskvällen avslutades med en av världens bästa komediserier vid namn Red Dwarf. Tidigare på dagen hade jag kollat på fotboll men det gick piss för RIK. 1-5 förlust. Otur att man lyckas få med sig min bror på den semsta matchen för säsongen.

Fredagen förgyldes av partandes med kolleger. Det var trevligt men jag måste fan börja lära mig att behärska drickandet ibland när man festar med jobbet. Drack nio öl och det innan det var dags för folket att röra sig mot krogen. det var då jag rörda mig hemåt. Men jag hade redan bestämt innan att jag inte skulle på krogen men ändå. Vaknade vid 06.16 på morgonen med kläderna på mig ovanför sängen. Bad bad bad. Tror jag får dricka fin öl på de festerna istället. Då tar man det nog något lugnare skulle jag tro.

Förra helgen spänderades uppe i Rättvik hos syster och hennes kille som har hus där fast dem bor här i Nypan än så länge. Det var asnice och dem har fantastisk utsikt där dem bor vilket inte alls är särskilt långt ifrån Vidablick. Det grillades på fredagen när man kommit upp. På lördagen soldes en minihusbuss till ett lustigt White-thrash par. Det var en syn att skåda. Sedan röjdes trän och sly i 4 timmar. Man fick testa motorsåg för första gången! Tjoho! Det var coolt.  På kvällen vart det ett litet grillparty med en del folk som syrranskille kände. Bobo och Fabio var två brassar som var med varav den ena aldrig hade smakat sprit så han blev ju lite skogtokig och sprang runt och hoppade i poolen. På söndagen hade jag med mig syrranskilles två döttrar med mih hem eftersom de längtade hem till Nypan.

Nu är vi här och idag har jag städat, sprungit, ätit tacos och kollat på fotboll så man har ju hunnit med en hel del.

Någon sa att hur bra bloggare man är räknas på hur många blogginlägg man har på en dag. Jag undrar hur det blir med kvalitén då?


Sly och träröjarna


Mycket blev det.

Fink! (2005)När Joey (Andrew Caryofyllis) kontaktar sin kompis till lika väl partnern och datahackern Rohan (Selwyn Pretorious) så har han en idiotsäker plan om hur man via två dataskivor ska kunna injicera två program på en bank som gör att det successivt förs in flera miljoner pengar på deras egna konton. Ifall det är möjligt för Rohan att göra dem och bara någon kan fixa in dem på banken så är saken biff. Lika självsäker han är på att planen ska gå som på räls är han att han lätt ska kunna vinna en massa pengar på poker men det går inte riktigt som han tänkt sig. Så nu måste verkligen datadiskarna fungera så han kan betala tillbaka Fink i tid.  Samtidigt är ett gäng superslackers ledda av Brad (Brian Cobb) på jakt efter att återigen snuva staten på pengar men blir tvingade att gå och ta städjobbet dem blir erbjudna vilket inte råkar bli som dem tänkt sig. Jesse Bouncer (John Boxer) ser äntligen fram emot att kunna börja jobba som prisjägare och städare igen då Rohan hjälpt till med att rensa hans identitet och tillsammans har han den livsfarliga bruden Alex (Tamara Cook). Precis alla verkar ha något med maffia bossen Terrence Fink (David Wheeler) att göra på gott och ont och medans allt blir rörigare drar Flinks hejdukar, Able (Sam Worthington) och Willing (Steve Bastoni),  runt och tror att dem uträttar uppdrag åt Flink.
Denna australienska actionkomedi regisserad av Tim Boyle följer väldigt mycket i spåren av filmer som “Lockstock and two smoking barrels” samt Snatch. Då den inte kommer upp riktigt i deras standard så duger den här mycket väl ändå. Den är tillräckligt rolig och allas storys fyller upp det väl ändå. Ingens skådespelarinsats är varken utmärkande eller dålig. De oerhört korkade hejdukarna Willing och Able är helt klart bäst då de tror de tar hand om rätt folk hela tiden men så inte är fallet. Slackersarna är också sköna då de hamnar i situationer som dem aldrig är vana vid hela tiden och att få se dem hantera dem är mycket underhållande. Den är också smart enkelt filmad för det mesta och det är också ett plus enligt mig. Vad är det då som inte ger denna film ett toppbetyg då? Jo det är nog att den dels är för kort. Allt ska gå förbi lite för fort ibland och att sedan ingen utmärker sig särskilt i skådespelar insatserna. Detta gör att jag nöjer mig med att ge den betyget: 3,5/5

Super Sheriffen Slår till; The Sheriff and the Satellite Kid (1979)I den lilla staden Newnan samlas invånarna vid sjön då dem sätt något som måste vara tecken på något som liknat ett stort UFO. Väl där med militären inkallad får de syn på en mystisk man gå omkring i rymddräkts liknande kläder. Fast det visar sig bara vara Sheriff Hall (Bud Spencer) som går omkring och pysslar med sin biodling. Ganska snart kommer en väldigt underligg unge till staden och han tas om hand av Hall. Ungens namn visar sig vara H7-25 (Cary Guffey) och komma från en annan planet. Då det visar sig att ungen har en manick som man kan göra i princip vad som helst med så vill snart militärkapten Briggs (Raimund Harmstorf) lägga beslag på den då han inser att man kan ta över världen med den. En jakt och spel börjar om att ha kontroll över manicken.
Denna Bud Spencer film regisserad av Michele Lupo känns faktiskt rätt ansträngd. Det är synd då jag vanligtvis gillar Bud Spencer filmer och hans insats i filmen är det inget större fel på. Inte heller Raimund Harmstorfs insats är dålig. Det är faktiskt ungen Cary som förstör filmen totalt och att storyn i sig är väldigt tunn. Cary är bara självklart störig och allmänt jobbig och känns mest ansträngd. Slagsmålsscenerna då han sitter och gör så att dem går fram och tillbaka är inte roliga alls utan gör så att filmen bara känns längre. Bud Spencer myser som vanligt in sig i varje roll och är som han alltid är nämligen skarp och kontrollerad. De roligaste scenerna är just den omtalade i början med biodlardräkten och sedan dem då Halls accistent Allen (Luigi Bonos) får piller av ungen och då inte känner någon som helst smärta och blir super spenstig och det är en fröjd att se honom spinna loss. Inget av detta hjälper dock  filmen att nå något vidare värst nämnvärt betyg. Det hela känns som en film man bara tittar igenom och inget speciellt. Varken bra eller dålig så den får betyget: 2,5/5

Till er "vuxna"!

Denna ger jag till er som tror att ni är så jävla vuxna hela tiden och gör speciella saker som ni tror att man måste göra när man är vuxen osv.. Ni som dissar andra för att dem tillåter sig vara lite mer barn fast egentligen bara är mer vuxna än ni själva. Det som är vuxet kommer sig naturligt i olika situationer hela tiden så sluta leta eller tro att ni agerar mer vuxet. För det är bara sjukt.Denna dag har väll heller inte kommit ännu?

NÄÄÄ NÄ NÄ NÄÄÄ NÄÄÄ-dag (bara skit)

Det är inte ofta jag har hel kassa dagar men denna kan nog klassas som en. Här kommer dessa saker indelade i nummer som ja förkastade det mesta idag!

1. Det börjar redan på morgonen då jag vaknar. Vill påstå att jag hade en dröm jag verkligen ville veta fortsättningen på då det hela började bli mycket intressant. Drömde nämligeb om att jag var på mitt livskonsert med Slipknot och fick sedan tillfälle att parta samt snacka med samtliga i bandet. De skulle så när till att börja avslöja kommande planer och andra hemligheter då jag vaknar med ett ryck. "Vad fan är nu detta? Ska jag inte få veta fortsättningen? Förbannade skit att man måste upp nu. Trötthet från helgen samt det abrupta slutet på min dröm triggade dagen.

2. På jobbet har vi ett alkotest för att få ut nycklar. Men det har "tydligen" börjat bli lite si och så med att alla blåser i det för att en del hämtar nycklar när någon annan står där och öppnar. Idag när jag blåst och öppnat för mig kommer en person som gjorde likadant förra veckan när jag öppnade sa: "Nej" när jag skulle stänga och tog sedan sin nyckel han skulle ha. Denna gång lyckades jag trycka igen skåpet med en smäll när han drog i det. Det mest sjuka är att det är just denna personen som tummar i en så viktig fråga då han oftast är väldigt petig och strikt och etisk i en rad mindre fråga och det nästan till den löjliga gränsen. Fan så irriterad jag blir! Inte för att jag tror att han är onykter. Det är bara det att just han gör så som stör mig.

3. Glömde andra saker när jag skulle ut och köra på jobbet men det fixade sig dock snabbt.

4. Fick köpa nytt hänglås till gymmet. För mitt som jag hade hade nog ramlat ut ur väskan. Såg det nog i tisdags förra veckan men då visste jag inte att det var mitt lås.

5. Mitt gym har börjat med autogirobetalning per månad och eftersom jag inte kan mina kontonr i huvudet exakt så fick jag ju pallra mig hem för att återkomma imorgon så jag har uppgifterna. Men alltså ska det verkligen gå att ha autogiro överallt? Tänk om man hade det på precis allt. Ja då skulle man ha dålig koll på vad som dras från ens konton. Mnja en inte allt för bra modernisering av samhället alla gånger.

6. Vart jag skulle sätta cykellåset någonstans när jag skulle handla var inte heller så självklart så man fick håll på med det ett tag.

Men matlagningen gick bra. Njöt av att det gick bra att spela tv-spel. Spelar Ultimate Alliance och där finns superhjälten baserad på åskguden Tor och när man är i Asgard och ställer frågor om sig själv till andra gudar i Asgard när man spelar som honom så blir det väldigt kul när dem snackar om honom för honom. Min humor på hörnivå (fast jag har väldigt bred humor och oftast störd men  det vet ju alla).

Andra saker som roat mig idag är att Tempel Riddar Orden här i Nypan var tvungen att uttala sig om att det dem sysslar med inte är av ondskantingest och långt ifrån terrormassmördaren från Norge eftersom han tillhörde något högerextremt kristetsällskap. Men ja jag har mina misstankar mot ordnar ändå. Tycker det är skumt med saker där man sitter och berömmer varandra och får konstiga medljer och man inte riktigt vet vad dem pysslar med.
Roades också åt att NTF tror att det är brist i kunskap om vad som händer i olyckor som gör att folk kör för fort. Att utbildningen dessutom är bristfällig på den punkten. Men ja Var enda jävel vet väll vad som kan hända i olyckor. För att folk ska köra mindre fort bör man försöka få bort viljan att köra för for. Men det är för svårt hos dem som vill.

Men nu hoppas jag att jag verkligen har haft min superkassa dag för ett tag. En riktig: NÄÄÄ NÄ NÄ NÄÄÄ NÄÄÄ-dag

Efter regn kommer solsken!

RSS 2.0