Super Inframan; Zhong guo chao ren (1975)Vår fridfulla värld attackeras helt plötsligt av vad som till synes skulle kunna vara utomjordingar men det visar sig att dem verkar härstamma från jordens inre. Världen går inte säker alls då en hel del byar och kraftverk etc. attackeras av monster som har olika specialiteter bl.a. eld, växter och borrning. Denna uppsjö av monster som infinner sig i vad som ser ut som ett gigantisk skräcködledöskallegrotta styrs av självaste Princess Dragon-Mom (Terry Liu) som är mer än ond och ska ta över jorden. Det verkar inte finns något hopp men då har en professor (Hsieh Wang) ett hemligt vapen i ärmen nämligen Inframan (Danny Lee). Det är kraftstations arbetaren Rayma (Danny Lee) som får uppdraget att bli Inframan. Ska han som supersoldaten Inframan kunna rädda mänskligheten?
Denna film regisserad av Shan Hua och Producerad av Shaw Brothers är mer än värd att se. Kanske inte för att det är ett mästerverk vilket så klart det inte är men för att den ger en “en glimten i ögat film” och det utan desslikes. Här bjuds man inte bara på en hel del halvtaskigt skådespeleri (Dragon-Mom framför allt som är grymt överspelad), en hel del ickerealistisk men påkostad rekvisita, monster, störda explosions-effekter och störda effekter överlag vilket kryddar och bjuder till en oerhört rolig film. Glimten i ögat med andra ord. Kan t. ex. inte sluta gilla effekterna när Inframan rör sig och fjäderljuden man då får höra. En av hans specialattacker är också nått över det vanliga. Då han hoppar upp med fötterna framåt vilka det då börjar komma raketsprut ur och sedan så flyger han framåt vilket resulterar i en kraftfull attack. Det jag inte fattar är just hur han då flyger framåt men det är samtidigt det jag gillar med den. Att den inte har nån logik. Kan heller inte sluta gilla de små fotsoldaternas döskalle liknande hjälmar för att de ser störtskönt billiga ut men samtidigt små coola. Men den som jag gillar mest i filmen och som själ showen fullständigt är monstret med en borr på ena armen han är också den som är med mest i filmen. Sättet han går på nästan som om han diggar till musiken i filmen medans han går det ena, samt att han har ifrån sig ett roaar-ljud i parti och minut ett annat. Den som döljer sig under den dräkten måste haft mer än kul. Vet inte vem det är då det är omöjligt att lista ut det av rollistan jag har tillgång till. Faktum är att knappt något monster står helt still när dem får rada upp sig hos Dragon-Mom. Det är nästan som om de vore kissnödiga ungar som dem trampar och gungar. Scenen när dem slåss mot Tentakel-monstrets tentakler är också rätt komisk. Men sig vad som inte är komiskt i denna film?
De måste haft oerhört kul när dem spelade in den och jag har kul när jag tittar på den. Den är inte bra men den är gjord med mer än glimten i ögat och det är just därför den får betyget: 3/5

Tack moderaterna för att ni gör det åt en!!Detta tycker jag är så härligt. När politiker inte verkar tänka för fem öre då dem står och delar ut disktrasor på stan med sitt namn på (hände idag). Att sätta sitt namn med texten “När svart blir vitt med RUT” på en disktrasa ja då har man inte gått långt i tänkandet. Bara att det hela just är en disktrasa sänder vissa signaler. För det första att dem ska rensa upp allt smuts vilket ger kopplingar till ren fascism efter som fascismen sparkar på de som har det sämst i samhället. Alltså smutsen. Åh andra sidan kan man dra parallellen att det är på disktrasan som allt smutssamlas på faktum är att den är den största bakteriesamlaren som finns i ditt hem. Vilket säger att moderaterna är något man ska undvika. Rent dåligt smittoämne skulle man kunna säga. Texten hjälper ju inte heller till. Den ger ju signaler till näst intill rasism att vitt skulle vara bättre än svart. Gör om gör rätt! Men för oss andra blir det roligt.
Det är bara att undra vad vill moderaterna med världen eller Sverige egentligen?  Dem visar sitt sanna jag i alla fall. Till nästa gång undvik dem som du undviker alla andra då ingen gör rätt eller fel.

Till den jävla inbrottstjuven!

Jag skulle vilja sätta upp en lapp där det står att jag kommer att söka upp och spöa upp den som gör inbrott hos mig och det med råge. Men jag antar att en sådan lapp kan anses vara olaga hot. Fast jag kan tycka att en person som tänker göra olagliga handlingar hemma hos mig, sno grejer, röja och förstöra, redan innan mig har gjort saker man inte får och där med inte har rätt till och där med inte bör ha någon rätt till försvar. Dessutom har han blivit varnad och borde redan där vara smart nog att inte göra nått förhastat. Eftersom skylten inte är ämnad till någon speciell person förutom inbrottstjuven som är kriminell tycker jag inte att det kan anses som olaga hot. Kanske hets mot folkgrupp? Inbrottstjuvar vilken folkgrupp haha. Ärligt talat de borde bli av med rätten så fort de bryter sig in. Så fällor och dylikt borde vara tillåtet i hemmen. Istället är ju lagen så störd att om de krossar fönstret och skär sig på glaset så kan de stämma en men ja då kan man ju undra varför dem gjorde som de gjorde? Samhället är stört på ännu en punkt. Punkt slut.

“Dare to break in and I ripp your fucking heart out!”


Jorden gick under men jag lever?

Jorden gick under och jag lever. Fan jag missade faktiskt den nyheten helt och hållet. Det var tydligen nån jeppe som spådde jordens undergång och jag fattade det nog mest igår att det måste ha varit en nyhet. Många fyllde sina facebook-meddelanden med detta för att vara så unika som möjligt. Haha verkligen. Roligt att folk kan vara spontana då i alla fall. Kul att konstatera då att jag lever trots att jorden gått under och sitter och funderar lite på vart jag befinner mig nu då? Himlen? Hevetet? Inget av det? I nått sorts tomrum. Mja men man kan ju undra vad dessa idéer oftast kommer ifrån. I alla fall när dem kommer med dem på så kort devis vore annat om han gått runt och sagt det i flera år. Handlar nog endast om att få vara i rampljuset en liten stund. Men att bli ihågkommen som idioten som felaktigt förutspodde jordens undergång är väll inget att bli känd för? Nog om detta!

Vad har då hänt denna helg? Jo man var och såg en inte allt för bra fotbollsmatche där tyvärr RIK förlorade hemma mot Hällbybrunn med 3-1. Inget att hurra över direkt. Konstaterade också vad lätt det kan tas för att folk tror man fått barn bara för att man går en sväng med en av brorsans knoddar som man håller i handen. Hehe inte lätt för folk. Gårdagen ängnades åt att spela tv-spel då allergin var mer än lite ovänlig så jag tyckte det var bäst att hålla mig till större delen inne. Spelade Dead to Rights och Ultimate alliance. Idag har jag städat samt testat att löpträna för första gången efter skolan. Det var nog inte så idealiskt med tanke på att allergin är väldigt aktiv just ny så det känns som man har en förkylning med slem i halsen och tept näsa emellanåt. Då jag nått 4km ungefär gick det inte att andas som man ville genom näsan så det var bäst att avsluta. Synd då det kändes som jag hade mycket att ge. Men kan man inte andas ordentligt är det bäst att lyssna på sig själv. Man hjälper ju omedvetet till med att andas genom näsan när man springer och när det inte fungerar ja då är det bara att inse fakta. Det är ju inte värt att riskera att tuppa av bara för att man inte kan andas som man ska. Efter det var jag över till Irem och Annika en sväng och där blev det rödvin och singoallakex. Inte fel på en söndagseftermiddag. Vi diskuterade musik, böcker, grillning samt asociala människor.
Nej nu ska jag snart spela lite spel igen innan det är dags att skriva på lite annat.
Skönt att konstatera att man lever i alla fall och att man kan ju bara undra vart man är någonstans.

Vi lever för att svära och för att dricka tjära!

Fredagen den 13:de är som vilken dag som helst!

Varför denna oturs hysteri kring Fredagen den 13:de? Det är ju inget märkvärdigt kring den. Den är som vilken dag som helst. Oron kring denna dag ligger långt tillbaka då man övertolkat bibeln t.ex.. Det ansågs då att eftersom Jesus korsfästes på en fredag och att lärjungarna var 13 till antalet med den förrädiske Judas så vart det då att man kunde drabbas av otur på fredagen den 13:de om man inte gjorde vissa saker för att avvärja detta. Att oron ligger kvar för denna dag är att media håller den vid liv plus att vi har filmer som handlar om just denna dag och som inte har för allt bra utgångar. Dessutom är min iakttagelse att det är dem människor som verkligen oroar sig som verkligen får otur denna dag. Men enligt mig är den som vilken dag som helst så nästa gång den kommer uppmanar jag alla att bara slappna av. För otur kan du ha vilken dag som helst.Jesus och Judas

Keep it up!!

Det finns mycket som driver oss framåt sedan finns det steg som driver oss bakåt. Vart man ska gå är svårt att veta ibland. Då är det bäst att lyssna till det man tycker känns rätt för stunden. Men det är heller inte det lättaste ibland. Samhällets alla påtryckningar finns överallt. Många vill göra det dem tycker är roligast men kan inte. Andra är nöjda med det dem gör och har inte några egentliga intressen så dem bryr sig inte om nått annat. En del gör det dem tycker är roligast och bryr sig inte under tiden så länge dem vet att det dem gör kanske kommer att ge dem en betalning framöver. Svårt att veta det där. För egen del har man ju ett hobby schema som man följer hemma i princip hela tiden så vida inte nån vill hitta på något förstås. Har ju för mycket som jag tycker är kul att göra för mitt eget bästa där utav så behövs just ett schema. Önskar jag kunde fokusera mer på att göra en sak lite mer osv.. Men ibland är det svårt eftersom man också har ett jobb för pengar vill man ju tjäna så det är helt enkelt bara att bita i det sura äpplet och köra vidare. Hoppas kunna fixa mer saker så man får något gjort. Finns ju så mycket att få ut och ur mig.

FöretagarenDenna gång har turen kommit till denna “Företagstidning“? Hehe. Jodå det är en företags tidning och ja den heter nått så fantasifullt som Företagaren. Denna ska du läsa om du vill ha koll på vad som gäller i företagsbranschen då den tar upp nya tillkomna regler och annat dylikt som gäller. Den ger också tips och reportage om hur det är att vara egen företagare samt hur det kan vara att satsa på att bilda företag i andra länder. Kan ibland tycka med min insyn att vissa reportage och artiklar blir i det kortaste laget och inte går in så djupt på vad som gäller som man kanske skulle kunna önska. Tidningen har också i varje nummer en kort intervju med en kändis som har eget företag vid sidan av det den sysslar med även fast det kanske inte är en stor del i deras liv ibland. Antar att de ska agera som några slags förebilder och visa att det går om man bara vill. De två tidningar jag har läst har haft Peter Jihde och Leif GW Persson som kändisar och jag vill nog påstå att ingen av deras intervjuer gav något speciellt så jag finner denna del ganska onödig och efterbliven. Ren utfyllnad helt enkelt. Tråkigt är också att över halva tidningen är fylld med listor på olika seriösa firmor man kan skaffa sig som sammanbets partner. Denna del heter då marknaden. Dock kanske den är den viktigast delen i hela tidningen. Jag tycker dock man kunde samlat dem uppgifterna på mindre utrymme istället för att tjäna lite extra slantar på tidningen med mer papper. Men tidningen heter ju inte för intet Företagaren.
Vad kan man då säga? Test läs gärna tidningen och se vad du tycker. Det finns alltid nått som kan vara intressant och värt att veta även om det känns som det inte är mycket. Klart värt en glimt.

Sucker Punch (2011)När en styvfar till två döttrar upptäcker att mamman skänkt hela arvet till dem blir han rasande. Han förgriper sig då på dem men den äldre lyckas undkomma och tänker rädda sin syster men försent då hon dödats men hon lyckas nästan ändå skjuta styvfadern. Efter denna händelse får den kvarvarande dottern all skulden för det inträffade och sätts på mentalsjukhus för kvinnor. Väl där märker hon att det inte bara är ett mentalsjukhus utan också ett strip- och showdanshak som bedrivs av ägaren Blue Jones (Oscar Isaac). Tjejerna lär sig dansa av Dr. Vera Goski (Carla Gugino) och hon har inte sätt någon dansa som Baby Doll (Emily Browning). När hon väl dansar så tar fantasin vid och här smids en plan för att rymma och till sin hjälp för att full följa den får hon dem andra tjejerna Sweet Pea (Abbie Cornish), Rocket (Jena Malone), Blondie (Vanessa Hudgens) och Amber (Jamie Chung). Hur ska det gå?
Denna film är regisserad av Zack Snyder som bl.a. också givit oss Watchmen och 300. Faktum är också att han lyckas hålla samma goda kvalité som sina föregående filmer. Dels får han fantasi sekvenserna att flyta ihop med huvudhistorien på ett bra sätt och dessutom så är huvudhistorien mycket bra i sig och tar upp människans grymhet och det grövsta, och samtidigt frågar vad det egentligen är som driver oss eller vad som berättas om oss? Fantasierna i Baby Dolls drömmar bjuder på allt från monstersamuraier, nazizombiesoldater, orcher, drakar samt rymdfuturism det hela med en hel del action vilket inte är fel det heller och dessutom är det väldigt härliga att beskåda. Man får lite TV-spel känsla av dem. Tror för övrigt att just att dem symboliserar att hon måste kämpa för frihet om man vill nå den och få den. Det är nog tyvärr dessa sekvenser som säkert kommer avskräcka en hel del från att se filmen men att inte se den för det är ett generellt misstag. Man får här faktiskt se en rätt unik och udda film och det dessutom med bra skådespelar insatser. Tycker ingen sticker ut särskilt mer än någon annan men Emily Browning är kul att beskåda samt Abbie Cornish. Scott Glenns insatser som guide i drömmarna är ju också mer än sköna att se.
Det den här filmen har fått kritik för är just att många tycker det känns som om dem har haft en massa actionscener och inte vetat vad de ska göra med dem och då knåpat ihop en historia vart efter Även om så vore fallet har de missat symbolen med dem. Kan mycket väl tänka mig att om man hamnar felaktigt eller ja kanske till och med bara hamnar på mentalsjukhus att man gärna skulle vilja drömma sig bort för att klara vardagen där inne. Det finns ju även de som gör det i verkliga livet. Jag tycker den här filmen är mer än klart se värd men når inte topp betyg men väl: 4/5.

The Screaming Skull (1958)Efter två år så återvänder Eric Whitlock (John Hudson) med en ny fru Jenny Whitlock (Peggy Webber) till sitt hus där hans förra fru, Madeleine, dog under mystiska omständigheter. Huset har hållits i utmärkt skikt under Erics frånvaro av den tyste och blyge trädgårdsmästaren Mickey (Alex Nicol) som inte tycks vara allt för glad över att det kommit gäster till huset. Eric hälsas trevligt tillbaka av paret och grannarna Snow (Russ Conway och Tony Johnson) och blir snabbt förtjusta i hans nya fru. Då hennes familj lider av ärftlig sinnessjukdom så börjar hon snart se och höra mystiska saker där bland annat i form av en döskalle. Men är det verkligen bara sinnessjukdom?
Denna film som också är regisserad av Alex Nicol som spelar Mickey torde inte ens varit skrämmande då den kom 1958. För vem kan förvänta sig att dem då skulle bli rädda av en döskalle som rör sig. Den gör ju inte ens det ibland. Det gör det ännu roligare att då också höra det som sägs i början att man kommer dö av skräck av att se den. Kanske en omedveten eller medveten ironi från skaparen själv? Skådisarna gör inte någon dålig insatts dock är det ingen som sticker ut och gör något märkvärdigt heller. Men det som gör det hela så roligt dåligt är alla konstiga klipp och helt plötsliga ljusskiftningar. Det finns en väldigt slående scen då Jenny ska utforska ett fönster som slår och när hon precis är framme vid det så har dem klippt bort så man får se henne skrika och vara tillbaka i famnen på Eric som kommit vid dörren till rummet. Effekterna är ju annars också en grej som gör filmen så roligt. Att bara ha ett skelletthuvud röra lite lätt på sig och sedan lägga en stigande projektor bild som gör att det ska se ut som den rör sig mot en borde ju inte varit skrämmande heller ens 1958 och är det definitivt inte nu. Jag lovar dig sista 15 minuterarna är hysteriskt roliga just p.g.a. detta. En av de bättre sakerna med filmen är musiken som jag tycker är mycket bra och stämningsfull. Så tycker jag det är rätt ofta med äldre filmer att de ibland är mycket bra på skapa stämning med musiken. Den är mer än lyckad i den här filmen. Det är svårt att hitta motiv till en dels personers handlingar i filmen för det verkar nästan bara vara stört till en början men man listar ut det efter ett tag. Hur står sig då den här filmen?
Eftersom den inte är nått märkvärdigt och inte innehåller något märkvärdigt för sin tid. Med jätte dåliga filmklipp och ljussättningar men dock allt ok skådis insatser bra stämningsmusik men as dåliga skrämseleffekter som gör det hela hysteriskt roligt. Långt ifrån den sämsta filmen jag sätt. Filmen når därför betyget: 2/5

AkademikernOm du nån gång är trött på alla vanliga intryck du får från dagstidningarna eller tv nyheterna osv. så är detta för dig. Här kommer jag tipsa om alternativa tidsskrifter du bara måste ta chansen att läsa om det infinner sig. Denna gång i det första inlägget av det här slaget så står tidningen Akademikern på agendan. Den här tidningen riktar sig till akademiker och socionomer och man får intressant information om vad som händer för dem plus inblickar i deras arbete. Viss information blir som vanliga nyheter i annan synvinkel andra mer vägledande och inriktade på deras områden. Kan också rekommendera den i anseendet att man får veta lite mer om hur välfärden fungerar i andra länder osv.. Man kan också läsa om hur det blivit bättre för personer som farit illa och följa frivilligt arbete för välfärden. Repotagen håller bra standard men frågeställningarna kan ibland vara lite väl tråkiga. Ändock tycker jag att du absolut ska ta chansen att läsa i denna tidning nån gång om inte mest bara för studiens skull.

RSS 2.0