Entra inte in den efter följande helige!

Det finns många bra låtar från denna platta med Soilwork och här är en av dem bästa!Och sedan bara för jag fick hem skivan Furor arma ministart idag så kommer denna låt också!

Isolerad kommuikations brist i ett för med beroende samhälle!

Idag har jag varit och fixat så att mobilen fungerar igen. Det var sim-kortet som var paj. Men det är skönt att det är fixat och jag behövde inte pröjsa något för det heller så det känns hur bra som helst. Man är ju rätt lätt isolerad utan mobil särskilt om man tagit bort sin fasta telefoni också. Tyckte det var helt meningslöst att ha fast telefoni då dem flesta jag ringer till ringer jag med mobilen och att dem flesta som ringer mig ringer på mobilen. Men usch vad det då känns jobbigt att vara utan telefon i nästan 4 hela dagar. Man bara undrar hela tiden vem som kan tänkas att ha hört av sig? Men man försökte intala sig att det var skönt en stund och då kändes det bättre iallafall i några timmar. Men man blir påmind av hur beroende man är av kommunikation i det här samhället vi lever i. Hur gjorde dem för liksom? Hur klarade dem sig utan telefoni? Mycket bättre än vad vi klarar oss nu emellanåt kan jag tycka. De slapp iallafall vara med om mycket onödigt och bara behövde koncentrera sig på det dem behövde och hade framför sig. Så är det ju inte riktigt nu för tiden. Man ska vara med över allt osv.. Missar du något så missar du allt i princip. Så är det för en del iallafall. Men inget blir egentligen bättre av det. Man kan inte vara med överallt. Nöj dig med vad du gör istället och njut ibland av att koppla av.

Njiet, torsk på Tallin och ingen Eda eller Roland Järverup!

Tjola hoppsan sa! Ja vad har då skätt. Jo man har varit på kryssning till Tallin och tillbaka med familjen för att mor har fyllt 50-år. Dessutom vart man bjuden på kabbalaiset så det var inte alls helt fel vill jag säga. Mycket gått att äta och dricka även fast jag tycker att det kan bli rätt snuskigt med buffé ibland. Beror på hur många som äter och så där. Det var oerhört trevligt att åka iväg så här med familjen för några dagar för det var ett bra tag sen vi gjorde något sådant. Tallin var en oerhört nice stad. Iallafall i den gamla delen. Det fanns många pubbar med medeltids-tema osv. man kan nog säga att det är en medeltidsstad. Annars kändes Tallin väldigt öststataktigt. Man kunde inte låta bli att små le när det kom nått kompisgäng åkande i en gammal bil och alla såg så där sunkigt halv ryska ut fast dem är estländare. Dessutom var alla som jobbade på båten klippta i öststatsrysk-frilla(man fick nog inte jobba på båten annars). En ganska kul grej var att vi gick in i en litet antikvariat eller vad man ska kalla det. Där kunde man köpa en Nazi-gestapo overall för 3000 estniska kronor. Ganska stört. Man kunde också köpa en nazistflagga, gasmasker, en värja och en oerhörd mängd estniska och ryska böcker. Men som bekant så kom ju nazisterna fram dit under andra världskriget så det är inte så konstigt. Undrar bara vem som skulle vilja köpa dem grejerna?
Trist dock att Roland och Eda lyst med sin frånvaro. Men mest synd är att min mobils sim-kort vart det något fel på direkt efter jag försökte ringa med mobilen vid frukost buffén när vi kommit in i Estland. Trodde det skulle börja funka igen när man kom in i Sverige igen men det är tydligen helt uppenbart att min mobil inte hittar mitt Sim-kort längre. Har testat med andras sim-kort och då funkar mobilen så man är mäktigt irriterad på det. Det ska ju vara så att även om abonnemanget inte fungerar utomlands så ska inte sim-kortet sluta fungera för det så nu blir dem skylldiga mig ett nytt sim-kort gratis. Mer rätt borde det inte vara.

Annars: Kultaja Rock´n´Roll

Trim the sails and room the sea!!


Escape from Sobibor; Flykten från Sobibor (1987)Detta är en verklighetstrogen skildring av den största rymningen från ett av de största koncentrations läger i historien. Under andra världskriget givetvis. Regisserat av Jack Gold.  Året är 1943 och ett av Nazi-Tysklands hämligaste koncentrationsläger i Sobibor i Polen, har kantats av ett antal små flykt försök då man helt naturligt i en sådan här absurd situation inget annat hellre skulle vilja göra än att fly. Det kommer sporadiskt tåg med judar till Sobibor och att jobba är enda sättet att undkomma en säker direkt död. Dessa anslutningar gör att Sobibor växer till ett av de största lägren i hela Tyskland.
Filmen tar sin start då vi får se ett tåg komma med en massa judar och de som tar emot dem rekommenderar dem att säga att de kan jobba med vad som helst även fast dem inte är kvalificerade inom dem yrkena. Som sagt det enda sättet att undkomma en säker direkt död. En av dessa som tar emot dem är Leon Feldhendler (Alan Arkin) en av dem som är en större drivande kraft i att få till en rymning bland fångarna. Dessutom också skomakare. I denna början av filmen får han viktiga nya rekryter i plan verksamheten i form av Shlomo(Simon Gregor) som snabbt blir populär bland några av SS-officerarna med sitt yrke som guldsmed och detta kan givetvis utnyttjas. Många av de nya unga kan komma att få betydande roller i planen och drömmen om att bli fria där ibland Toivi (Jason Norman) som vill komma att bli något av en spring pojke åt så väl nazister som fångar. Många rymnings försöksidéer bollas i luften och diskuteras mycket i en grupp av fångar med Leon som hjärnan bakom det hela. Under deras vistelse här gör dem allt som krävs för att liva upp stämning så gott det går med att spela musik etc. då de inte tvingas arbeta. Varenda litet flykt försök maktdemonstreras av nazisterna. Genom helt sjukt bisarra avrättningar. Bland annat en då några som försökt rymma tvingas välja en de vill dö med. Hua o fy.  Det är dock inte förrän det kommer ett gäng ryska krigsfångar till lägret förrän en mycket utmärkt plan kan börja träda fram. Hämliga möten hålls med den ryska militärgruppsledaren Alexander ”Shasha” Peshersky(Rutger Hauer) i och med att dem skaffat honom en ”flickvän” Luka (Joanna Pacula).
Filmen är skapligt bra skildrad. Mycket intressant uppbyggt läger osv.. Fint filmat. Man får en intressant The Shining känsla när Toivi går till Disinfektionscentret. Det är inte dåligt. Skådespeleriet är överlag bra men själv tycker jag det är knäppt att en holländare får spela en rysk soldat. Rutger Hauer låter lite smått ointresserad ibland men det kanske är så ryssar ska vara? Tycker också det är knäppt att tyskarna inte börjar misstänka något. Där i att fångarna har avskilda möten när de diskuterar planerna osv.. Man tycker ju att de borde ha misstänkt något i alla fall. Men det var väl så här det gick till och då ska de ju inte bli upptäckta? Men då kommer man till ännu än punkt då jag finner att det hela blir lite ospännande och det oavsett hur arg man blir på nazisterna när de straffar och avrättar fångar osv.. Sån tur är får man se nazister bli dödade i slutet och det är fan inte helt fel. Som helhet nöjer jag mig att säga att den här filmen är bra men inte mer. Den får betyget: 3/5.

Bara för att det är stört ibland (18 stycken på 6 dagar)Ja så här kan det gå när man beställer lite skivor och en del billiga sådana. Plus att man hittar billiga skivor i Stockholm. Att man dessutom helt plötsligt får hem skivor som är restnoterade gör ju saken ännu bättre. 18 stycken skivor på 6 dagar. Det är iallafall rekord för mig. Men det kanske är i underkant om man jämför med andra men ändå. Galet värre. Här kommer en genom gång av vad det är för några.
Iron Maiden: The final frontier
At the Gates: Slaughter of the soul
Trevolt: I all hast
Imperial State Electric: S/T
Locators: S/T
Integrity: The Blackest Curse
Raised Fist: Fuel
Keep of Kalessin: Kolossus
V/A: Grind Your Mind
Keep of Kalessin: Through times of war
Slayer: Seasons in the abyss
Aktiv Dödshjälp: Men allting har ett slut
Alice Cooper: Schools out, Constrictor, Raise your fist and yell, Thrash
Splitter: Avskräckande exemplar
Queens of the Stone Age: Lullabies to paralyze

Hoppas du också skaffar dessa skivor snarast. Det vore en världstjänst göring!
Tata!

Jason and the argonauts; Gyllene skinnet (1963)Pelias mördar Jasons far för att bli kung över Thessaly men i samma veva får han en förbannelse över sig att en dag kommer Jason (Todd Armstrong) tillbaka och ska hämnas sin fars död och bli den rättmätiga kungen över Thessaly. Väl tjugo år efter detta kommer Jason tillbaka till Thessaly för att utkräva hämnd på sin far. Men eftersom han inte minns hur hans fars mördare Pelias (Douglas Wilmer) ser ut så går han i god tro ovetandes till Pelias själv. Han får i uppdrag att finna det Gyllene Skinnet som har helande krafter och sedan ska Pelias hjälpa honom med sin revange och få tronen som tillhör honom. Eftersom det på resan kommer att finnas många faror som gudinnan Hera (Honor Blackman), som också hjälper honom på resans gång, varnat för samlar Jason ihop flera av greklands bästa krigare. Där bland dem Hercules (Nigel Green) men också Pelias sluge son Argos (Laurence Naismith) som definitivt kommer att bli ett problem. På resan ställs dem mot faror så som en bronsjätte, ett omöjligt vatten passage, en sjuhövdad Hydra och en del annat. Det Gyllene Skinnet finns i ett Kungarike styrt av den elaka kungen Aeetes (Jack Gwillim) som gör allt för att inte låta någon få det.
Jag gillar hur denna film bara börjar på direkten. Far fram med glädje och skön äventyrs stämning. Med bra skådespeleri och lagom djup i karaktärerna så får man en bra berättelse i bra fart. Sedan att effekterna är av suverän klass designat Ray Harryhausen så kan inget gå fel. Jag bara älskar skelettarmén, hydran och hur Guden som hjälper dem vid vatten passagen är gjorda. Yppersta klass för att vara 1963. Gillar också att Hercules inte är framställd som nån super muskulös spännis utan är en mer vanlig kraftkarl som gillar att ha skoj och säkert inte spottar i glaset om han blir erbjuden en öl eller två. Huvudkaraktären Jason tar inte heller upp för mycket plats av filmen utan det är lagom med plats för de andra också i den mån det hinns med mellan de actionscener som finns.
Som helhet är denna film regisserad av Don Chaffey mycket bra och mycket underhållande. Gör nu inte fel heller när du tittar på den och tänk på att den är gjord 1963 så du inte sitter och jämför den med alla nya filmer som finns. Själv tycker jag att den är betydligt bättre än mycket nytt skräp som görs och ger den därför i betyg: 4/5

PS: En rolig detalj i filmen är när kung Aeetes slänger en bägare. Det hörs nämligen inte något ljud av den. En liten miss i en annars perfekt effektfull film för att vara 1963. DS

Länkar upplagda!

Nu har jag lagt in en massa länkar lite senare än väntat. Men bättre sent än aldrig. Håll till godo med allt detta skoj. Kommer nog eventuellt lägga till flera i framtiden så håll utkik!

I övrigt: 6-0 seger för Newcastle mot Aston Villa. Inte illa pinkat!

Det elakaste bandnamnet....? (Elakt nog?)

Vad kan vara det elakaste bandnamnet? Det är sådant här jag kan tänkas fundera på och gör ganska ofta. För mig är det elakaste bandnamnet givet för tillfället. Det måste också finnas ett band som bär det annars räknas det liksom inte. För mig är det självklart att det är Keep of Kalessin som har det elakaste namnet. Men bara att heta Keep of..något skulle vara elakt nog. I och med att det betyder att man ska hålla sig undan ifrån något och det är i sig elakt. Dock spelar inte och låter inte dem som det elakste bandet vilket dem är långt ifrån även fast dem spelar blackmetal som i sig är rätt elak musik eller hur man nu tycker. Här är iallafall ett smakprov. Håll till godo!

Livets rätta odds (Inget är givet, eller?)

När man ska spela på oddset så gäller det att hitta rätt matcher med bra odds. Rättare sagt säkra matcher med bra odds. Inte alltid lätt. man kan tycka det ser bra ut men man vet ju också från början att det inte finns några givna resultat. Du kan ha en aning om vilka som kanske vinner men rent generellt s¨finns det ingen given utgång och inget givet resultat. Det är egentligen exakt som livet i stort. Du vet helt enkelt inte vad som ska hända. Om oddsen är emot dig eller med dig. Ibland känns det bara som det är mer av ditt än av datt. Men vad som händer ja det får man tillslut se så småningom. Det är därför livet är spännande så som att spela på matcher etc.. När de rätta oddsen sedan kommer ja då blir man glad.

Drömmer mig bort!

Jag tänkte drömma lite så här på morgonen. Ja efter man sovit. Drömma får man göra för det håller oss vid liv.

Lite länkar!

Ska snart lägga upp lite sidor som jag länkar till. Klart värda att kolla in annars är ni losers. Mycket härliga med mycket vättigt att se fram emot. Sidorna är;
Cinemassacre.com: Mycket härlig sida och video blogande av snubben James. Som gör allt möjligt åker till platser där filmer spelats in, recenserar film, intervjuar roliga film personer, är AVGN och där recenserar gamla värdelösa tv-spel osv.. Klart se värt.
Wulffmorgenthaler: Denna sida är hur suverän som helst och innehåller en ny serie strip varje dag oftast över någon dags aktuell nyhet. Det hela krydat då förstås med sjuk humor och det passar mig utmärkt.
Metal encyclopedin: En självklarhet för dig som vill ha koll på lite fakta om dina favorit band. Inom metal och hårdrock förstås.
NHL: Följ nhl-säsongen på NHL.com. Bättre sida för det finns det inte.
Newcastle UTD: Laget i hjärtat och RIK: Det andra laget.
Everysport: För att hålla koll på alla alle handa lagsports reseultat.
Sist men inte minst!!!
SYRRANS-BLOG: Ja hon har en blog hon med. Mycket mer om vad hon gör än jag men ja den är trevlig i alla fall. Men hon får gärna göra det lättare för mig att kunna kommenter. För fan det kan jag än så länge inte göra. Skulle kunna det hela tiden annars.

Mer länkar kanske kommer fram över. Men nog än så länge. Håll till godo.

Maleficium (att göra fel)

Maleficium betyder på latin att göra fel. Men i häxeri och trolldom ett ord för farlig och ond svartmagi. Tänk om det är just det vi alla är drabbade av när man gör fel. Svart magin har lurat än att göra fel. Spelat oss ett spratt. För det är ju ingen som ofta vill göra fel medvetet även om det finns sådanna också.

Lugn och ro i stormen (ett från kopplat ont och gott)

Ibland händer det och vips så andvänder man inte datorn på två dagar. Kan vara rätt skönt faktiskt. Men man är ändå i behov av den på något märkligt sätt. Nej märkligt är det inte samhället har ju utvecklats så. Har i alla fall inte andvänt datorn igår och i måndags. Blev aldrig så. Tyckte det kändes onödigt. I måndags kom man hem gjorde mat och sedan var klockan rätt mycket skulle ju ändå iväg om en timme så kändes inte nödvändigt att starta datorn då. Inte heller när jag kom hem för då var klockan över elva. I går var det träning hem och iväg för fotbolls tittande. Kom hem och var hur trött som helst efter det (Damn you luftfuktighet.) Man känner inte liksom som man behöver stressa för att hinna kolla datorn på allt möjligt även fast man vill lära sig hinna med mer med den än vad man gör ändå. Vill ju skriva här mer än vad jag gör. Har en hel del idéer för det men dem går med halvfart. Knappt det. Kan ju tala om att jag idag lagat mat och lyssnat på Iron Maidens senaste skiva. The Final Frontier. Recension kommer här snarast. Men kan säga det var intressant. Snart ska jag dricka kaffe, äta äpplekaka och fylla i tipset. Samt jag får ju inte glömma att jag lyssnar på Raised Fists Fuel...recension kommer också här snarast. Men nog om detta.

I övrigt: Är den rätta friden sinnesfriden eller friden i tystnaden?

Fruk (Nöjd med livet som det är? Eller äta myror?)

Syrran tyckte jag jag skulle äta mera frukt för att känna mig piggare. Det tror jag inte är helt fel men jag har så svårt att få in en bra rutin på det i vardan men jag kan ju alltid försöka. Innan jag drar till jobbet eller nått. Tror ju inte bara det är boven. Har ju varit tok kvalmigt en tid så det kan säkert också spela in en del. I övrigt får frukt mig att tänka på Djungelboken och Björnen Baloo. Finns många människor man skulle kunna tänka sig är honom i mänsklig form. Finns en sång som frukt med i handlingen som han sjunger och ja man skulle kanske vara nöjd helt enkelt med livet som det är? Man vet ju trots allt inte vad som ska hända. Lite Disney kommer nu!!
I övrigt: Man kanske ska äta myror? Jag menar det är ju världens käk!

Dålig medicin ( Ge mig!!)

Jag skulle behöva lite dålig medicin som kan bota kronisk trötthet. Kanske denna video kan det....?

Ta chansen att flytta till Ryssland du som röker!

Vill bara säga att ni som är rökare och inte vill sluta röka men tycker det är för dyrt. Ni kan ju flytta till Ryssland. Det borde bli betydligt billigare än att vara här för tillfället. I Moskva motsvarade det att vistas ute i en timme att röka två-tre paket. Jag menar snacka om ett paradis för er. I övrigt undrar jag vad fan ryssarna håller på med? Hur fan kan det härja så många bränder samtidigt och hur har de inte kunnat lösa problemet och släckt dem i tidigare skeden? Öppna alla dammar för fan! Skärpning för fan! Är alla där på landsbygden pyromaner eller förstår dem inte när man definitivt inte ska grilla eller är det karelin som grillar. Ja det åter står att få reda på.

I övrigt: Det är kallt i Sibirien som ett litet tips.

Sonisphere (lite bilder)


Warrior Soul


Imperial State Electric


Anthrax


Slayer


Mr. Alice Cooper


Iron Maiden


Moi!

Nästa gång blir vi nockade av lust, för då kör vi bara crust!!

Sonisphere i stora skuggan med banden som är för coola för skuggan (ett tag till iallafall)

Jag var ju igår på Sonisphere med brorsan. Det var kul som bara den. Men vädret var ju ingen höjdare. Ösregn hela tiden i princip och gräsfältet förvandlades till lera av att över 54000 personer rörde sig i området. Men vad fan? Man vart lerig och över igenom blöt. Men ska det vara hårt så ska det. Det är ju därför man gillar den hårda musiken. Livet är hårt så klart. Hur var det nu då levde banden upp till förväntningarna?
Warrior Soul; fick agera uppvärmare och var dessutom helt ok. Det var en överraskning att de skulle spela. Fick veta det dagen innan och eftersom jag har deras senaste skiva Destroy the war machine så tänkte jag att det kunde vara kul att kolla in.
Imperial State Electric; Nicke Anderssons sido projekt var mycket ok. Särskilt när de körde några gamla rock låtar från 30 o 50-talet. Överraskande bra måste jag säga och jag gillar dubbeltrumnumret då de satt parallellt och trummade samtidigt.
Anthrax; Mycket skoj och kul att se. Lite halvskönt snacka mellan en del låtar får anses var ok. En Dio-hyllning lyckades dem också klemma in. Kan nog säga att dem var mjältbrand på riktigt. Mest kul när Belladonna sprang runt i indianhövding fjädrar.
Iggy and the Stoogies; Såg inte så mycket då det var rätt omöjligt att röra sig famåt då vi valt att äta. Men såg att han släppte upp folk på scen och mer sånt borde det vara tycker jag. Iggy såg rätt sliten ut också men det ska man väl göra i hans ålder. Helt ok var det ändå.
Hammerfall; Såg det aldrig då de suger enormt mycket pung så vi valde att äta då.
Alice Cooper; Här vart jag grymt imponerad. Musiken fungerade mycket bra live och alla shownummer fungerade bra till låtarna. Kul och häftigt att han orkar hålla på med alla skräcknr fortfarande när han lirar. En Dio hyllning lyckades han också klämma in. Spelade klassiker som Schools out, Poison osv.
Slayer; Spelade helt klart den bästa musiken. Men det var inte så stor show bakom det hela. Men det var någ inte meningen heller. Kul när Tom Araya säger: "Thank you for hanging out with us in the rain". Fick höra klassiker som Angel of Death, raign in blood m.m.
Mötley Crüe; tråkigt nog missade jag dem så jag kunde inte se om de var så borta så att dem inte kunde spela. Ska dock ha varit mycket bra vad jag hört. Brorsan ville ha bra platser till Maiden så där av så kollade vi inte på Mötley. Lite synd men ändå.
Iron Maiden; Måste säga att jag är grymt imponerad av stämningen, showen och ja fansens lojalitet till detta band. Showen var strålande. Innehöll allt man kan förvänta sig på en Maiden konsert. Special designad dekår och scen kuriosa. En in kommandes ny designad Eddie, Bruce i högform och att alla band meddlemarna tycktes ge gärnet och ha skoj. Framför allt Bruce orkade vara iprincip överallt. Hur orkar han? Vi fick höra allt från inte så ofta spelade låtar till nytt material. Plus en del klassiker som Hollowed be thy name, The number of the beast och Fear of the dark. Personligen tycker jag att det var mycket kul av dem att köra en massa låtar dem sällan spelar. Sätter en ny dimension på det för deras fans och de sätts på en prövning. Även fast det var en mycket bra spelning så kommer inte maiden vara något speciellt. De är ok men mer är det inte för mig och så kommer det nog alltid att vara. De tackade också publiken att så många stannade (54000 ungefär) i det verkligen super dåliga vädret som var innan. Det tyckte de var helt otroligt. Precis när dem skulle spela slutade det regna och precis när dem var klara kom det ösregn och åska. Ett tecken eller?
Gillar trängseln som blev ner till tunnelbanan sen. Men det gick fortare än jag trodde.

Som hel het av detta. Så var det en kanon dag. Även om man blev genomblöt, lerig och frusen och spännd så man knappt kunde röra överdelen av bena. Ska det vara hårt så ska det. Stay true!

Stora skuggan för banden som är på väg in i skuggan

I går såg man det lilla duktiga Heavy Metal-bandet Steelwing här i stan. Det märks att de växer och växer och har varit ute och turnerat en del i Europa då de blir allt mer scen säkra osv. Idag blir det värre upp. Vankas Sonisphere och betydligt större band. Men stör mig lite på att det är för många oerhört klassiska band men jaja. Man kan ju inte få allt heller. Dessutom känner jag mig oerhört trött. Har varit det i några dagar. Tror faktiskt jag är sjuk eller nått. Känns som det skulle kunna vara något sådant.
Dessa förväntningar har jag på banden idag: Warrior Soul; Att de är minst lika bra som på skiva och att de sparkar röv, Imperial State Electric; Inga alls men att det är god underhållning, Anthrax; att dem verkligen är mjältbrand, Hammerfall; att dem inte ska spela (här går det oerhört bra att göra ett mat break), Slayer; att det är krossande bra live, Iggy and the stooges; att det ska vara så mycket Iggy som möjligt, Alice Cooper; att han ger själ för sitt namn och sedan är en riktig skräckmästare, Mötley Crüe; att de är så jävla höga och packade att de knappt kan spela, Iron Maiden; att dem är minst lika bra live som alla säger och att de krossar scenen med en Eddie som går berserk.

I övrigt: "Vi lever för att svära och att bli kära"

Det går om du vill! Det sitter i ditt huvud!

Det är ganska intressant det här med dem som tror att dem måste göra saker och ting. Menar att egentligen blir inget bättre av att du tror att du måste vara på krogen. Men jag vet hur det är. Det fyller ett socialt begär och är man en socialperson så vill man ju inget hellre än att träffa folk. (är själv en sån och blir bara socialare med åren). Då drar man säg oftast ut på krogen för där är en massa folk. Syns man inte så finns man inte eller hur är det? Konversationerna på krogen går ju allt som oftast av för hackor då man oftast får halvskrika för att höras men på någotvis tycker man att det är värt det. För att fylla det sociala begäret.
Däremot förstår jag mig inte på dessa begär man skapar sig själv. Om man t.ex. är rökare så tror man att man måste röka en cigarett. Eller är man pundare så jag då är det kört då tror man att man måste använda drogen för att må bra. I båda fallen fördärvar man sig själv. Jag har feströkt en hel del i tidigare år. (slutat med det sen snart 4 år) Men har aldrig kännt att jag måste röka till vardags. För jag ville inte. Inget för mig liksom. Droger har jag aldrig tagit för jag ville helt enkelt inte. "Vem behöver droger? när det är knark att leva." Med rökning är jag övertygad att du kan sluta när du vill! Det gäller bara att veta att du inte måste. Droger tror jag att det är samma sak med iallafall till en början innan du är helt fast. Bit ihop liksom. Kanske lättare sagt än gjort men mycket ligger i dit psyke. Om du nu känner att du inte har ett psyke nog att sluta så kan du ju nu åka till Ryssland under dessa tider med oerhör värma och bränder där. Kanske blir billigare i längden i och med att det just nu är som att röka 2-3 paket cigaretter per timme när du vistas ute där. (Iallafall enligt rappot 6.30 5/8-10).

Lycka till för en god hälsa!

Snart är det dags för hockey igen!! (Hockeyfrillor)

Det är augusti och snart drar hockey säsongen igång igen. Mer glädje till folket. Snart går alla klubbar på is träning också om dem inte redan börjat med det. Tänkte bara fira det med denna sång!

Tröttheten och allt är ironiskt menat!

Ibland är man fan allt för trött känns det som. Denna eftermiddag kväll har jag iprincip varit helt mongo trött. Dock också ironiskt nog ska solen komma fram också. Allt för att jävlas så klart. Så att jag är tvungen att gå ut en stund för att kolla på folk i hamnen och lite bilar förstås. Men orkade inte vara där allt för länge pga min trötthet. Så hem och sega och kolla på Ergo proxy istället kan varmt rekomenderas. Till alla som vill ha en bra animeserie att titta på. Den är iallafall bra hittills sex avsnitt in. Är inne på tredje arbetsveckan efter semestern så det sätter nog sitt spår också skulle jag tro.
I övrigt tycks alla saker som jag förter mig och hoppas på för tillfället faller mig ur händerna och skiter sig. Tror att samhället är ute för att jävlas med mig rent allmänt eller så är det högre makter som spelar in. Mnja skulle inte tro det. Men men jaja. Det löser väl sig tillslut iallafall..kanske..? Tyckte saker skulle kunna vara simplare iallafall. Iallafall dem som borde vara det.

Säger: "Snart är det höst och då fryser ditt bröst"

Inga rätt eller fel....?

Rätt?  Finns det några rätt här i livet? Finns det några fel? Man kan väl säga att man oftast kommer längst med sunt förnuft. Men då kan jag inte förstå mig på att världen ser ut som den gör idag. Med allt kaos runt omkring. Då det finns så många människor som tycks vara allmänt störda. Hur som helst till det här med rätt och fel. Om vi säger att jag bryter benet skulle jag anse att det var rätt att jag gjorde det eller att jag gjorde det vid rätt tidpunkt eller skulle jag göra det senare i livet? Om jag t.ex. hamnar i konflikt med en person som jag egentligen inte vill ha en konflikt med. Skulle jag då anse att det var rätt att jag gjorde det eller skulle jag gjort det senare? Slutsats det finns inga rätt och fel här i livet. Man bjuds på vad som helst när som helst och det är inget man kan göra något åt. Vad som helst kan hända men det man kan tänka på är att man kan lära av det mesta. I princip den minsta lilla grej du gör kan du lära utav. Från att läsa en liten textrad till ett litet avsnitt av nån serie eller du hackar lök. Så det gäller att tro att du kan lära nått av varje situation och definitivt lära av varandra. För förhoppningsvis då blir vi alla visare.

RSS 2.0