Blommorna jag får - Jag vill stagediva! del. 37

Denna gång handlar det om kärlek. Det kommer det även göra nästa gång. Hoppa över det ni som är rädda för det eller inte förstår bättre.
 
Detta är den ena texten i en present till ett par vänners bröllop vars fest jag var med och anordnade. I nästa inlägg kommer den andra delen utav texten. Håll till godo.
 

  Det är underligt vart vägar tar i livet. Vilka man umgås med helt plötsligt och vad man har för sysselsättning osv. Men någonstans söker vi oss dit vi vill för annars skulle vi inte hamna på dem platserna som vi är på i livet. Det är därför vi är just här och nu dessutom. Kaffe är ett sorts gift och kärlek en annan. Kanske är kärleken till kaffe störst? Ett dubbel-gift som tar ut varandra varje morgon. Nej, inte riktigt. Enligt mig är ett av dem största giften kärleken för i den ryms allt annat. Vi försöker att inte dela upp den men ändå gör vi människor det helt omedvetet eller medvetet. Tror att det är något mänskligt där vårt medvetande förstör det hela men den har också en del i att vi faktiskt kan ge kärlek till människor. Därför borde alla försöka ge lika mycket grundkärlek till alla och sedan blir det beroende utav hur mycket man älskar vilka individer för vilka dem är. Det blir baserat på hur bra man kan ge kärlek. Den evinnerliga kärleken till allt eller det mesta (tror också man kan lära sig det). Vi gör det också svårt att succesivt försöka älska allt i en värld där det finns mycket som motarbetar det hela tiden. Det ska vi dock inte fokusera på här. Nu är det kärlek och giftermål som gäller. Kaffe och Kärlek är olika sorters gift och likväl är även musik i alla dess former ett sorts gift. Beroendeframkallande saker vi inte kan vara utan. Därför ska vi nu föra oss framåt i musikens värld. Hoppas den musikaliska resan blir trevlig.

 

1.      Little Baby - Clawfinger: Vi börjar med en av dem mörkaste sidorna av mänskligheten som väldigt många av oss har svårt att förstå sig på. Hur kan man bli så att man sexuellt attraheras utav barn? Någonstans måste det vara något medfött i den individens DNA men det kan inte vara hela historien. En del hävdar ju att en sexualitet är något planterat i oss människor eller att vi planterar den åt oss själva med åren. Det som får mig att tvivla på det är just det här med pedofili eftersom det står stjärnstopp ifrån vad sex är för en själv då responsen av det på den andra individen borde vara inget under det hela och sen men för livet när man så väl växer upp. Det kan handla om en kicksökning dvs. att individen tröttnat på allt annat och då blir detta resultatet. Troligast är att det är en kombination av det mesta och det är med stor sannolikhet olika från fall till fall och beroende på individen. Helt klart är dock att vi har svårt att älska dessa personer. Det måste jag säga är väldigt förståeligt. Frågan är vad man gör med dem eftersom sexualitet är bland det svåraste att ändra?

 

2.      The Aurora - Mörk Gryning: Får mig alltid att tänka på Prinsessan Aurora i Starzinger. Undrar om det kan ha varit min första kärlek? Kan i alla fall ha varit möjligt då alla hennes beskyddare i den animeserien är kära i henne och när man lekte Starzinger så kan jag bara gissa att det kan ha varit med. Annars är Aurora namnet på morgonrodnadens gudinna i den romerska mytologin. Hon måste ha varit oerhört kärleks full också eftersom hon hade många barn enligt sägen. Eller så gillade hon bara att ha sex?  Rodnar gör en ju ibland men oftast mer förr då man tyckte att saker var mer pinsamma. Nuförtiden fäller en tårar och blir rörd istället. Kan tänka mig att det är ett utvecklat stadie av rodnad fast en står för det istället för att skämmas.

 

3.      Ace of Spades - Motörhead: Ett annat beroende eller gift är ju att spela i alla dess former. Något som triggar belöningssystemet i hjärnan. Mest om det går bra men det triggar också om man misslyckas eftersom en då vill prova igen och ser om en kan lyckas nästa gång. Egentligen handlar det hela nog att det mesta som triggar belöningssystemet kan röra sig om kärlek vilket gör att en gillar det. Vidare handlar det nog om en ska ge efter för det eller inte allt beroende om det känns bra eller dåligt. Det kan ju vara en oerhörd kick att till slut få en Royal Straight Flush alternativt bara en Straight Flush.

 

4.      You`ll be Sorry - Monster: Att saga förlåt kan vara något av det svåraste som finns. Det blir något visst att erkänna att man har fel särskilt om det är en stor grej. Det finns också tillfällen då man kommer att ångra och vara ledsen över vissa saker en gjorde och det kanske hade varit bättre att stanna kvar där en kunde ha varit. Fast egentligen går det ju inte även om det är ett mänskligt beteende eftersom en rent teoretiskt skulle kunna vara död om en gjort ett annat val. Det är sådana saker vi tampas med här i livet i relationer till andra osv. Jag tror att det är viktigt för oss människor att även vädra dem stora frågorna för det kommer troligtvis att föra oss framåt. Vi mår inte bra om det är för mycket otalt som ligger och gror i luften. Det är något som dem flesta människor i alla fall har gemensamt.

 

5.      Ghost - Mnemic: Livet är inte lätt och en del av kärleken till det samt alla människor ligger i att se dem och dessutom i det hela se dem för det dem är. Tyvärr är vi rätt bra på att se förbi dem eller rakt igenom dem. Vi tänker inte på att alla har sina bakgrunder och erfarenheter som spelar in när vi pratar och diskuterar om allt möjligt. Det vi då måste förhålla oss till är att acceptera alla för dem vi är och tänka att alla är just människor oavsett vad vi har för åsikter även fast vi inte håller med dem. Det viktigaste är att försöka älska varandra för vad vi är men ett motkrav kan vara det samma. Det är dock lättare sagt än gjort då en del har väldigt vidriga åsikter som inte bygger på kärlek till oss människor. I ett äktenskap är det viktigare än någonsin att en inte börjar ta allt för givet och att vardagen inte blir slentrian för då är det lättare att man ser igenom varandra och då också blivit som ett spöke.

 

6.      Balladen om Lilla Elsa - Strebers: Här har vi åter igen en mörk sida av mänskligheten. Näcken eller Pan som lockar flickor med sin musik och lurar dem i fördärvet genom att spela på nyfikenhet och lust. Lusten är också det ett litet gift och en drivkraft som leder oss in i det stora giftet kärleken. Jag skulle kunna jämföra kärlek som en lust som aldrig går över i alla fall inte om den prickar rätt och den blir evig samtidigt som gensvaret också förenas i samma evighet. En ständig lycka i så väl med- och motgång. Skulle den förstöras så kanske det är Pan som varit framme och förstört det hela. Vem vet?

 

7.      Klappar ditt hjärta - Peter Malmström: Ja det är ju klart att ens hjärta klappar och det för så väl vänner som resten av dem flesta människorna. Hur kan man inte älska denna person? En person som har så många egenheter och fobier som hindrat honom länge från att släppa en skiva men så tillslut efter fyllda 50 så gör han det. Den ända person jag vet som får dansbandslåtar att låta som om han menar varenda rad som sjungs. Det är inte illa eftersom dansband annars låter väldigt plastigt och ytligt så får denna person det att låta levande. En stor ovation för ”Den sjungande brevbäraren” som hittar ett djup i det som man inte trodde hade ett. Det är inte illa.

 

8.      Nymphetamine (Overdose) - Cradle of Filth: När en inte vill att köttetslustar ska ta slut för att det är så härligt att vara just där så kunde en önska att det fanns en drog som tog en dit. Då skulle Nymphetamine kunna vara den drogen. Bara att ta den gemensamt med någon i sin ensamhet och sedan leder det en underbar symbios som varar i många timmar framöver. Nu handlar ju inte kärlek enbart om sex men det är ju en del utav det som allt annat förhållanden erbjuder. En oerhört härlig acceptans och respekt i en bomb av intimitet som leder till lustar. Möjligt att Nymphetamine då inte skulle behövas men för alla ensamma där ute så skulle det kunna vara ett alternativ.

 

9.      Hallå i huvet - Coca Carola: Ibland är det inte lätt att förklara varför en älskar någon eller vad det är som gör att en gillar just det en gillar. En del i det kan ha att göra med att den det handlar om aldrig riktigt har analyserat frågan då det säkert är betydligt många fler saker än vad den personen tror som spelar in. Det kan också vara en sak som inte är jätte lätt att svara på direkt och kräver en del fundering. Huvudet är ju inte med en alltid och en får tänka till. Därför kan det då för stunden bli att man svarar något enkelt och kort istället för en hel analys utav situationen. När det kommer till kritan är nog det viktiga ett en älskar någon annan för vad den är och inte försöker ändra på den.

 

10.  Baby - Serj Tankian: I många förhållanden kallar man sin älskade för saker. Ett ord kan vara baby och en annan ”gullsnutten” men listan kan ju göras lång. Oftast så saknar en ju dem som en älskar men en vet först att en saknar något när det inte finns närvarande. Det är då en får begrepp om någons eller en saks betydelse för en. Längtan efter sin älskade kan vara jobbig men när denne kommer tillbaka då förstår en också att det är värt det. Det bör det vara annars ska man inte tära på något som inte fungerar.

 

11.  American Wedding - Gogol Bordello: Tänker mest på kontraster utav bröllop och eftersom denna present är tillägnad bröllopsparet så tänkte jag att den här låten kunde passa. Det är ju något visst med att ett par lovar att älska varandra i nöd och lust. I resten utav livet med andra ord. Dock är jag av åsikten att man kan göra det på annat sätt men gillar ändå att människor gifter sig då det är en romantisk grej att göra. Skulle säkert gifta mig om den andra vill göra det. Tror denna bröllopsfest hamnar i något slags mellanting av ett amerikanskt, svenskt och allt dem sjunger om att dem saknar på det amerikanska bröllopet. Kör hårt in i kaklet.

 

12.  Lovercall - Danko Jones: Visst är den härlig den där känslan när en märker att det börjar hända något mellan en själv och någon annan? Det där pirret i magen och längtan efter att ses men en vet inte riktigt hur det är (en kan ju inte riktigt veta förrän båda har bestämt att det är så). En väntar samtal och sms osv. för att få det där härliga att det finns någon som vill ha med en att göra på lite mer än bara kompisbasis. När vi sedan träffas så väntar en med iver på att det ska hända något som en kan ta små initiativ till för att det ska hända något och när det väl gör det så känns det oftast toppen. En har nått ett delmål i det som kan bli något större. Ett exempel på det är ju ett giftermål.

 

13.  Lick a Shot - Cypress Hill: När man väl är ihop så tar en ju del av allt det intima och vad lusten erbjuder en. Allt av det som en kärleksakt går ut på byggs på kärlekslusten till den andre. Även just det denna låt handlar om och då också beroende på om den andre vill göra det. Förutsättningen är ju givetvis om den ene är en man annars kan den texten få en helt annan dimension. Nog för att den säkerligen är en trevlig variant för den som gillar det men ni förstår principen. Bara det man gör är i kärlekens namn så är det väl helt ok?

 

14.  Frühling in Paris - Rammstein: En människa kan ju faktiskt ha en kärlek i eller från ett annat land och eftersom kontaktnätet blivit betydligt enklare med åren så blir det allt vanligare. Det är ju en oerhört bra sak och för mänskligheten närmare varandra. Dessvärre blir det då obegripligare att det fortfarande finns dem som är rädda för främmande kulturer och människor som har en annan färg och ursprung än sig själva. Jag tycker ju att det borde vara tvärtom. Men det är väl många som inte orkar ta reda på hur det faktiskt är utan bygger saker på sina egna teser och glömmer att vi alla är människor. Sorgliga människor som vi försöker att älska men ibland känns det tungt.

 

15.  Passionsfrukt - Magnus Uggla: Passionsfrukt är en läsk som förvisso är rätt god men det är ju knappast det denna låt handlar om (kärleken till en läsk). Kärleken till det man gör byggs på passion och intresse. Passionen i ett förhållande byggs på intresset för den andre som bygger upp kärleken där emellan. Den passionerade kärleken vars frukt är kärnan i en stark relation. Börjar förhållandet tära och vi glider isär varandra får en börja leta upp kärnan och försöka få elden att brinna igen. Det kan vara lättare sagt en gjort.

 

16.  Fury Whip - High on Fire: Ilska kan ofta försonas utav kärlek. Är en arg så kan det ofta leda till försoning i form utav myspys på kvällen eller när en tycker det passar. Det beror helt på hur en försonas med den andre. Långt ifrån många klarar av att gå runt och vara arga på varandra alldeles för länge eftersom det kräver alldeles för mycket energi. Det är heller inte ett roligt stadium att vara i. När dem älskade försonas efter ett bråk så kan ju det leda till att det blir riktigt hett i sängkammaren och vem vet då vad som kan hända? Kanske det tas till lite extra saker och då kan man ju kalla det för vad som passar bäst. Det hela kan ju resultera i ett roligt namn som ett skämt.

 

17.  Paranoid - Black Sabbath: Om du är oerhört svartsjuk i ett förhållande så är det så att du är drabbad utav någon slags paranoia. Denna åkomma är oftast inte charmig eftersom den skapar en viss oro hos den andre som då tror att en inte litar på denne. Nog för att det finns dem som tycker att det kan finnas en viss charm i svartsjuka men kan en inte bygga ett förhållande på tillit så kan det lätt skapa ett slags oros beteende som gör att en gör väldigt dumma grejer eftersom det nästan förväntas av den andre. Svartsjuka ska en därför passa sig för och försöka träna bort så fort en kan om en lider utav det.

 

18.  Demoner - Greta Kassler: Här handlar det åter igen om att se alla människor och möta dem med kärlek. Jag stör mig ofantligt på att pundare och att andra människor som mår oerhört dåligt bara ska smutskastas och ses som ett problem. Istället för att en verkligen vill hjälpa dem på riktigt. Ganska ofta handlar det om att det här stör allmänhetens bild av att en ska sköta sig som människa och att en ska vara som alla andra. Är en inte som alla andra är en sämre och det är många som inte förstår sig på det och väljer att göra det enkla. Det är många som glömmer att vi helt enkelt kan hamna där själva eftersom vi alla är människor. Börjar dock tro att det finns en massa elitmänniskor där ute som tror att dem är så mycket bättre än alla andra fast dem är oerhört långt ifrån det.

 

19.  Simon - Dirty Little Rabbits: Visst är det tragiskt att det finns människor som ser kärleken till pengar och saker större än vad dem borde göra till människor? Pengar och prylar gör en definitivt inte lyckligare utan det underlättaren en bara i vissa situationer. Dock kan vi ju inte klandra dem till en viss del eftersom många växer upp i ett samhälle där vi tar detta förgivet. En annan till en viss del också. Men för det behöver en ju inte sätta det värdet före människor. Jag blir trött när jag hör att det saknas pengar på viktiga områden i samhället när en vet att det finns få personer som sitter på mycket pengar och det går till att bara se till att dem själva har det bra. Ska vi inte hjälpas åt i samhället? Men vi blir nog tillslut räddade av ”den otrolige” Simon som ställer allt till rätta.

 

20.  Tra la - Coca Carola: Det är intressant det där när man sitter på låtar som passar ett visst tillfälle i livet. Extra kul är när man råkar ha papper med sig så det går att spela den. Denna låt spelade jag efter vår båtincident i Norrland och för tillfället satt vi vid brasan och eldade. Den blev extra relevant då den dessutom innehåller ett namn på en person som var närvarande. Ibland tror jag att vissa saker bara ska ske så att vi får snacka om dem sen. Här får ni originalversionen av denna låt och det beror på min kärlek till mina vänner som givit oss detta minne.

 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0