Ghost Rider: Spirit of vengeance (2011)


 

Johnny Blaze (Nicolas Cage) har flytt USA för Frankrike för att försöka skydda sig själv och andra från sin förbannelse som Ghost Rider. Väl i Frankrike så finns ett eftersökt barn vid namn Danny (Fergus Riordan) som många är efter där ibland Roarke (Ciarán Hinds) vars underhuggare Ray Cardigan (Johnny Whitworth) är hack i hälarna. Danny skyddas av sin mor Nadya (Violante Placido) och där emellan Moreau (Idris Elba) som anar det värsta om Danny hamnar i händerna på Roarke. Därför vänder han sig till Johnny för att se om Ridern kan hjälpa till med att skydda ungen.

 

Denna film är regisserad av Mark Neveldine och Brain Taylor som givit oss filmer som Crank och Crank 2 samt Gamer kan ses som en uppföljare på första filmen som var regisserad av Mark Steven Johnson som även gjorde Daredevil och senast regisserat Killing Season (2013). Denna film kommer dock inte helt upp i samma klass som första filmen och det är inte för att skådespeleriet är dåligt eller att handlingen inte är bra. För så är inte fallet. Tycker Nicolas Cage levererar minst lika bra som i första filmen. Idris Elba är bara störtskön som den vinälskande, naive men ändå pådrivande Moreau. Levereras med finnes och jag skulle vilja ha egna filmer med den karaktären. Ciarán Hinds är stabil men känns ändå som en rätt trött skurk. Inte lika bra som Fonda i första filmen. Resten gör okej insatser men extra plus till Fergus Riordan och Violante Placido som sticker ut lite mer. Nu till dem saker som inte funkar i den här filmen som för övrigt bjuder på snyggt foto och bild samt snygga miljöer. Det är en del saker som har med effekter och scener som jag inte är så förtjust i. För det första känns seriestripssekvenserna helt onödiga nog för att det är ett coolt grepp att använda för att snabba på lite storytelling. En anna grej är de där slowmotionscenerna då kameran också stannar så att det blir någon form av stillbildseffekt. Ett exempel på det är när Moreau flyger ut över ett stup men fortsätter att skjuta och där ingriper denna metod just för den eventuella coola effekten det ska ha. Men ja det funkar inte riktigt. Känns bara larvigt. Ett annat exempel är när Johnny ligger i ett rum och ska behandlas så försvinner bara all bakgrund och detta händer också en gång som Ridern att allt bara försvinner i bakgrunden. Känns oerhört störigt. Ett plus i denna film är dock att Ghost Rider ser oerhört coolare ut än i första filmen. Nog för att han såg cool ut i första så är det snäppet vassare här. Mer äkta benighet har en del i det hela att göra samt att det ser ut som han brinner på riktigt. Det negativa är att det hela tiden kommer något konstigt ljud då han är på väg att dyka upp och det är inte motorljudet jag menar. Förstår mig inte på det. Låter mer som ljuden som kommer från robotarna i Transformersfilmerna och han är ju ingen robot direkt. Dessutom pratar Ghost Rider för lite i denna film och när han väl gör det låter han inte ens hälften så nära till så grymt som han gjorde i första filmen. När han sedan gör den stirrande blicken för att straffa dem som spillt oskyldigt blod så ska han ju säga frasen han har och inte bara stirra och låta. Stör mig också på att nästan alla han slåss med löses upp i beståndsdelar av den brinnande kedjan. Jag vill mer se att han slåss lite mer med den utan att den brinner. Annars tycker jag det är coolt att han gör ett annat fordon till sitt och låter det få sin lilla Ghost Rider touch. I övrigt gillar jag storyn med de olika religiösa samfunden. Det funkar mycket bra.

 

Vad ska det då bli för dom på denna film. Eftersom den ändå saknar än del av de element som gjorde den första bra. De störda stillbildseffekterna drar också ner betyget. Men eftersom handlingen är bra och det handlar om Ghost Rider och det är god underhållning dessutom med en del humor så får filmen betyget: 3,5/5

 

Kommentarer
Postat av: sandra - blivande 3 barns mamma <3

nej nej nej!!!! denna ska ha en klar 4 enligt mig. vet jag är lite larvigt förälskad i serie tidnings klassikerna från förr. men denna är så bra gjord och skådespelarna har verkligen fångat nuet i filmen. så nej jag kan inte hålla med om en 3:a här.

kramar!!!

Svar: Den får en trea eller rättare sagt 3,5 om man läser längst ner i texten för att den är lite sämre än första filmen och som sagt använder sig av konstiga kameravinklar och en del saker när Ghost Rider slåss stör jag mig på och att han här har betydligt sämre röst än i första filmen. Take care Kram
Rille

2013-07-30 @ 08:00:58
URL: http://www.mammansandra.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0