I Sell the Dead (2008)


 

Arthur Blake (Dominic Monaghan) och Willy Grimes (Larry Fessenden) är dödgrävare som livnär sig på att gräva upp och sälja lik. Men det är inte en så berikande bransch om man nu inte är beredd att vidga sina uppdrag. Pengarna börjar dock strömma in när de börjar ta specialuppdrag helt på egen risk då liken med största sannolikhet inte är av den stilla sorten. Den nya inriktningen gillas inte helt då det finns farlig konkurens i form av The Murphys som är dem ständigt i hågen.


Denna film regisserad och skriven av Glenn McQuaid är en skön skräckkomedi fast mest inriktad på humor. Den är välskriven och skickligt upplagd i en återberättande tappning. Den är snyggt filmad och med en del skickligt utnyttjade av billiga effekter särskilt i scenerna då det filmas framifrån med dimma runt omkring plus mörker och månljus och en grav. Smart gjort och man ser att det inte är på riktigt men ändå skickligt använt av rekvisita så det blir så nära verkligt man kan komma. Gillar också hur filmen är upplagd med en del serietidningssekvenser som bidrar till den komiska och halvseriösa stämningen i filmen. Det är dessutom härligt att filmen har en viss irländsk och piratig stämning. Sminkningen på zombies och de i övrigt levande döda är mycket snygg och ser verkligt äckliga ut. Men filmens största behållning är samarbetet mellan filmens radarpar Dominic Monaghan och Larry Fessenden som kompletterar varandra på bästa sätt. Den yngligt entusiastiske Arthur och den surmulne Willy muntuggar hårt med varandra men ändå klarar dem sig inte utan den andre. Det är också kul att Ron Perlman (Hellboy) gör en skicklig roll som Fader Duffy. John Speredakos är också väldigt skön som den elake Cornelius Murphy med cowboy attityd. Övriga skådespelare gör också helt ok insatser vilket så klart bidrar till att filmen fungerar ännu mer som helhet.


Denna film ska du se om du gillar skräck och humor och dessutom vill se det med sköna karaktärer och ett gediget arbete med billig rekvisita och dessutom med bra skådespelarinsatser. Det är definitivt en mycket skön film och är god nog för betyget: 4/5.

 


Kommentarer
Postat av: sandra - mamma till niklas & nora

Låter intressant. Vet dock inte om jag skulle gilla den till hel het men jag får en kä'nsla utav att jag borde se den iaf :)

Kramar!!!

2012-08-06 @ 10:26:34
URL: http://www.mammansandra.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0