Who framed Roger Rabbit?; Vem satte dit Roger Rabbit? (1988)




Tecknade figurer(Toons) och riktiga människor kan agera i varderas världar. Det är inget konstigt med det. Dessutom är det någon som vill sätta dit skådisen Roger Rabbit (Charles Fleischer röst) för mord. Detta också då det inte går helt spikrakt upp i karriären direkt. Den som ska utreda det hela är ingen mindre än detektiven Eddie Valiant (Bob Hoskins) vars bror blev dödad av en toon för länge sen vilket gjort att han i sin tur avskyr dessa varelser. En hel del frågor finns att besvara. Vad håller Rogers mystiska och attraktiva fru, Jessica Rabbit (Kathleen Turner röst), på med och ska Roger kunna undvika det omöjliga? Det vill säga att ställas inför Judge Doom (Christopher Lloyd) som håller lag och ordning bland alla Toons.
Denna spektakulära film regisserad av Robert Zemeckis höll inte på att bli av. Både Disney och Warner Bros fick pumpa in mera pengar till detta oerhört otroliga samarbete. Den är inte bara unik och spektakulär i detta anseende utan också med att den blandar verklig miljö och verkliga människor med tecknat respektive. Dessutom får dem det att fungera enastående tillsammans. De synkar som om de inte gjort annat än att levt tillsammans. Ett väldigt bra exempel på detta är scenen när Roger och Eddie sitter ihopfängslade i handklovar och rörelserna då synkar varandra perfekt. Att miljöerna känns väldigt noire och 40-tals deckare är ju inte heller fel dessutom är de snygga. Det finns många roliga scener bl.a. nämnda handfängselscen men värt att nämna i övrigt är dels piano duellen mellan Duffy Duck (Mel Blanc röst) och Kalle Anka (Tony Anselmo röst) samt då Doom upptäcker Roger i baren och scenen då Eddie ramlar ner för ett hus i toon-världen. Storyn fungerar också bra och synkar också med de tecknade figurerna och sammansvetsar filmen ännu mer då den känns trovärdiga att följa. Samtliga skådisinsatser är suveräna med tanke på att de i princip inte spelar mot någonting då de spelar in dem då det tecknade läggs på efter och vise versa. Helt suveränt med andra ord.
Det jag kan tycka är att filmen blir något överdriven i slutet men så är det ju med tecknat fast här tycker jag det funkar sämre och detta bidrar tyvärr att filmen sjunker en del i betyg så jag nöjer mig med betyget: 3,5/5


Kommentarer
Postat av: sandra - mamma till niklas & nora

Nje va kul!!!!!! Såg slutet på den filmen för någon v sedan eller två. Har sett den tidigare och den är ju klockren. Håller med om en 4 där:)



Jag läser både matta b och naturkunskap b. Har läst i 5 v och har 5 v kvar. Så det är intensift. Men det kommer nog någe kul utav det. Kom på mig för några dagar sedan att jag fattade vad "Sheldon" (the big bang theory) pratade om. Så det ger nog något också:P



Kramar!!!

2012-04-12 @ 11:13:37
URL: http://mammansandra.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0