The Experiment (2010)Travis (Adrien Brody), Barris (Forest Whitaker), Chase (Cam Gigandet), Nix (Clifton Collins Jr) och Benjy (Ethan Cohn) är bara några av ett gäng människor som anmäler sig till ett experiment för att dem är i desperat behov av pengarna det genererar. Travis är nykär demonstrant som kämpar för mänskliga rättigheter. Barris är över religiös och tar hand om sin väldigt sjuka mamma. Benjy vill bli en ihågkommen serietecknare och Chase är sexmissbrukare. Experimentet som vederbörande har gått med i är att en tredje del av dessa blir fångvaktare och resten blir fångar som i ett klassiskt amerikanskt fängelse. Fångarna ska lyda vakterna under normalt basis och det finns fem huvudregler som fångarna måste hålla sig till. Gör dem inte det så har vakterna rätt att utföra lämpligt straff. Är det nått som uteblir tänds en rödlampa och experimentet avbryts och pengar uteblir. Mat ska dem få en gång varje dag. Experimentet ska på gå i 14 dagar. Det låter ju som en baggis?
Detta var en mycket överraskande bra film. Den verkade intressant men var lite skeptisk när jag läste att den bara var 90 min. Men en väldigt snygg och väl regisserad (Paul Scheuring) drama/thriller där samtliga skådisar tycks stå på toppen av sin förmåga. Många bra insatser. Både Adrien Brody och Forest Whitaker är fantastiska. Storyn känns trovärdig och utgången av ett sådant här experiment realistisk och den visar hur vi människor med all säkerhet skulle vara i samma situation. I alla fall är det inte långt ifrån. Det ända minus är att jag kanske skulle velat vetat lite mer i slutet av filmen annars går storyn snyggt ihop på 90 minuter. Klart betyget 4/5.

Kommentarer
Postat av: sandra

Har aldrig hört tallas om denna film tidigare. Låter rätt så fachinerande. Men det kan ju ha med att jag gillar experiment:PDen hamnar på "att se" listan:)Hehehe!!! Det va en bra tolkning utav gossedjurs älgar:P Kan stämma, vi får se när Nora blir äldre. Om hon köper bössa och beger sig ut;PKram!!!

2011-02-15 @ 12:31:19
URL: http://mammansandra.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0