2012 (2009)När forskaren Dr. Adrian Helmsley (Chiwetel Ejiofor) återvänder till Indien i ett ärende angående nya forsknings upptäckter år 2008 blir han snart varse om att en katastrof är på väg. Jorden ska nämligen gå under om 4 år. Väl efter det och efter ett brådskande möte med USA:s president får han anställning som forskare direkt vid presidentens ledning och därmed få uppdatera dem mer exakta uppgifter vart efter tills den kritiska dagen är kommen. Väl en dag före den kritiska dagen befinner sig författaren Jackson Curtis (John Cusack) sovandes. Han väcks således av ett skalv och upptäcker att han är för sen till jobbet och då även för sen till att ta med barnen på en utflykt till en när liggande naturreservat. Jackson är separerad från sin fru Kate (Amanda Peet) som hittat en annan man, Gordon Silberman (Thomas McCarthy), som ungarna är väldigt förtjust i. Jacksons jobb är att köra limo åt den ryske miljardären Yuri Karpov(Zlatko Buric) och dennes söner. Han plockar då även upp sönerna i den för att åka på utflykten. Väl då de ska uppsöka den gamla sjön som fanns där så finns den inte då den torkat ut och dem blir samtidigt uppsökta av militärer för att dem gjort intrång på förbjudet område samt en underlig undergångs varnande original Charlie Frost (Woody Harrelson) som radiosänder live från händelsernas centrum.. Charlie varnar dem att det är mycket nära nu och lyckas också avslöja att han har en karta på ett hemligt samlingscenter när undergången väl är nära. Nästa dag blir barnen hemskjutsade för att dem inte gillar camping och när Jackson precis kommit hem till sig märker han att det börjar hände allt för många konstiga saker på samma gång. Vad är det egentligen som händer och ska jorden verkligen gå under?
Ja ha vad fan ska man då säga om denna film regisserad av Roland Emmerich? Till intetsägande. Totalt betydelselös kan nog vara en bra sammanfattning. Nästan alla effekterna är helt bra men finns en del som inte håller måttet då ganska många andra är bra. Då det också är mycket effekter i denna film. En av dem sämsta är när ett plan störtar. Att ändra och göra större delar i själva nedslaget i datorn var nog inte ett så smart drag. Skådisarna gör väll ett hyfsat jobb för att hålla upp denna tillställning men dem som är något så där bra det är John Cusack, Zlatko Buric (kanske skönast i filmen), Charlie Frost samt Blu Mankuma som spelar Adrian Helmsleys far Harry. Filmen blir rätt överdriven med tanke på alla effekter och allt som händer runt omkring hela tiden. Samtidigt tycker jag att vårt huvudfölje borde ha dött minst tre gånger men vad gör en film om dem dör? Scenen då USA:s president bestämmer sig för att göra som han gör är ju rent löjlig. Ändå fast jag gillar att han gör så så blir handlandet aslöjligt eftersom ingen skulle göra så för sånt hjärta har dem inte i dagens samhälle. Gillar dock filmens budskap i sig fast det hjälper inte filmen ett dugg då den som sagt är allt för överdriven och till intetsägande för min smak. Den får betyget 2,5/5.

Kommentarer
Postat av: sandra - mamma till niklas & nora

Ok filmen lätt ju inte allt för roande. Men ska nog i rättvisans namn ses innan jag uttallar mig:PPrecis man vill inte bygga upp förvänningar på filmer genom spel. Kan säga att filmerna och spelen skiljer sig en del. Men karaktärer och så är de samma.Kramar!!!

2011-02-24 @ 14:22:54
URL: http://mammansandra.blogg.se/
Postat av: sandra - mamma till niklas & nora

titta in här:http://asithink.blogg.se/rätt så intressant blogg....

2011-02-27 @ 18:59:49
URL: http://mammansandra.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0