Daredevil (2003)




Matt Murdock (Scott Terra(ung) Ben Affleck(vuxen)) växer upp hos sin far Jack “The Devil” Murdock (David Keith) som är gammal tillbaka dragen boxare. Men han har däremot börjat jobba som indrivare åt maffian. Det är något som inte gillas av sonen som när han upptäcker detta springer sin väg av förskräckelse av sanningen. Detta leder till att han hamnar vid några gift läckande tunnor som välter och han får giftet rätt i ögonen. Trots att han blir blind för resten av livet så har hans andra sinnen mångförbättrats av giftet. Far och son beslutar sig att kämpa gemensamt för överlevnad och så att Matt kan plugga. Därför börjar Jack träna för att komma tillbaka till boxartoppen igen för att håva in dem pengar som behövs. Efter att ha vunnit fyra matcher i rad får han veta att det är uppgjorda matcher, i Fisk/Kingpins(Michael Clarke Duncan) undre värld, då han själv blir ombedd att lägga sig i en match. Men efter att ha vägrat detta för att göra sin son stolt så blir han mördad i närvaron av sin son. Detta gör att Matt börjar träna och plugga hårdare till advokat för att en dag kunna få tag på de ansvariga för hans fars död och skapa rättvisa i samhället. Detta gör han genom att på natten hämnas brottsligheten som Daredevil och på dagen jobba som advokat. I jakten på sin fars mördare träffar han den bedårande Elektra Natchios (Jennifer Garner) som också söker rättvisa samt Kingpins under huggare Bullseye(Collin Farrel). Ska nu rättvisa skipas?
Denna film är faktiskt bättre än vad jag minns. Tycker Ben Affleck klarar rollen rätt utmärkt som både Matt samt Daredevil. Han är precis så charmig jag minns att han är i serierna och det är ju inte ett minus när man gör en film baserad på en serietidning. Resten av skådisarna gör också ett bra jobb även fast jag kan störa mig på, även fast Michael Clarke Duncan gör ett utmärkt jobb skådespelar messigt, är att Kingpin spelas av en mörkhyad. Då han inte alls är det i serierna. Men den som själ showen mest är Collin Farrel som Bullseye. Denna psykotiske skarp knivkastare och träffarnas mästare är svår att inte gilla med sina små skämt. “HE HE Bullseye”. Tycker att Joe Pantoliano som den sköne journalisten Ben Ulrich som skriver artiklarna om Daredevil sköter sig bra. Han funkar i historien också så att säga. Både Daredevils och Elektras dräkter är coola. Men Bullseyes dräkt är inte alls i närheten i hur den ska se ut och det är ett litet minus. Den ska vara blå sen ska han ha mask överhuvud med en pricktavla på. Inte alls som här med det inristat i pannan istället. Men det största minuset är att det finns för många scener som är dataanimerade. Och det inte särskilt bra heller. T.ex. den då Daredevil sparkar av Bullseye från motorcykeln samt när de slåss bland orgelpiporna. För att nämna några. Men för att sammanfatta detta så var den ju i alla fall bättre än jag mindes och den är definitivt sevärd. Det är god underhållning och en bra story. Den får betyget 3,5/5.

Kommentarer
Postat av: sandra

Tyvär.....denna film fastnade jag int alls för när jag såg. Fast det kan ha med att jag inte direkt är någe sction fan direkt.



Håller med dig om att dagmammor var någe specielt med. Gick på dagis till en början men sedan hos dagmamman och jag minns att jag älskade att var där. Men Niklas dagis älskar jag också. De är kanon och har koll på allt trots deras massiva skara med barn:P Minsta lilla skråma så berättar de om det. Så de är kanon.



Det andra dagiset jag skrev om, är värkligen ett skräck exepel på vad varje förälder fasar för när de ska setta sina barn på dagis. För hoppningsvis så tar mina vänner upp kampen och kör över den dagis personalen så de får kicken och tar in "riktig" personal.

2010-09-27 @ 07:54:20
URL: http://mammansandra.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0