Back to th future III (1990)




Väl innan Mart McFly (Michael J. Fox) ska börja hinna tänka på hur han ska hem från 1955 så får han ett brev av en brevbärare som har instruktioner ända tillbaka från 1885 att följa om vart han ska leverera brevet. Brevet är från Dr. Emmet Brown (Christopher Lloyd)och handlar om att han är i vilda western år 1885 och han uppmanar Marty att åka hem till 1985 och direkt då förstöra tidsmaskinen så fort han anländer dit och inte bry sig om att hämta honom eftersom han har det bra där han är. Marty och 1955 års Dr. Brown börjar fixa och jobba för att Marty ska ta sig hem och hämta tidsmaskinen från det ställe Dr. Brown skriver att den finns på. I samband med detta arbete hittar Marty Dr. Emmet Browns gravsten och efter forskningar kring den så bestämmer sig Marty för att hämta Emmet och hindra hans död. Men väl i 1885 så är Emmet skyldig Budord “Mad Dog” Tannen (Thomas F. Wilson) pengar samt så visar det sig att Emmet blir kär i den förtjusande lärarinnan Clara Clayton (Mary Steenburgen). Hur ska det hela nu gå då de har 7 dagar på sig att komma på ett sätt att komma hem i och med att tidsmaskinen läckt bränsle blev förstörd då Marty anlände i 1885.
Vad ska jag säga? Denna film fortsätter i samma goda stil som de två övriga bara att denna tar oss ännu mer tillbaka i tiden. 1885 och “Vilda Western” och de flesta karaktärer har en representant här med. Mycket kul att se alla småskojiga kommentarer och driv med sätt man pratade på osv. samt det spelande på hur tufft det var i Western. Om man sätter sig upp mot de farliga snubbarna blir man populär bland folket  även fast man också kan bli räknad som att inte ha en chans. Att det är Dr. Emmets tur att spela huvudroll i kärlekshistorien fungerar också bra och är en rätt gullig historia i sig. Ett kul initiativ att leka med Westerns alla attribut i detta format. Vill berömma fantasin i slutet. Det fordonet skulle jätte gärna vilja ha. Alla gör en suverän insatts som vanligt och det verkar som om dem måste haft mycket kul när dem gjorde denna. Skoj också att se en kopierad Clintanscen med lite mer humor inblandat. Denna film är inte den bästa av de tre men definitivt långt ifrån en dålig film. Den får betyget: 4/5 det sammanfattar denna serie filmer till en serie som håller mycket högklass och väl värda att se flera gånger. Tycker man kan se dem kring jul för stämningen är den samma och bättre att se dem här en någon riktig julfilm.

Kommentarer
Postat av: sandra

Detta är nog den filmen utav de 3 som jag gillade mins. Älskar den. Men gilllar 1 o 2 bättre. Vore kul att köra maraton med dessa filmer fram över. Kom på en fråga bara så där.



Om man skulle göra nya variationer utav dessa filmer. Vilka skådisar skulle få va med och var skulle de utspela sig?



Tack för senast!!! Kram

2010-12-03 @ 13:43:13
URL: http://mammansandra.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0