The Expendables (2010)




The Expendables är en legosoldatgrupp som då tar betalt för att göra stridsuppdrag åt olika arbetsgivare. Ledare för denna grupp är Barney Ross (Sylvester Stallone) vars krigserfarenhet är oerhörd. Övriga medlemmar i gruppen är Lee Christmas (Jason Statham), Yin Yang (Jet Li), Gunnar Jensen (Dolph Lundgren), Toll Road (Randy Couture) och Hale Ceasar (Terry Crews) samt Tool (Mickey Rourke) som sköter det administrativa och håller med lokal och utrustning etc.. Väl hemkomna från ett uppdrag så får dem snart ett nytt. Ingen rast ingen ro. Men vem vill sitta still med ett sådant yrke? Denna gång är det nån som kallar sig Mr. Church (Bruce Willis) som har ett jobb åt dem. Det visar sig också att han har kontaktat två olika grupper bara för att vara på det säkra att de som är bäst och mest angelägna får jobbet. Väl på plats möter Barney Trench (Arnold Schwarzenegger) men efter som Trench börjat syssla med andra saker så får Barney och grabbarna jobbet. Jobbet går ut på att störta den korrupte diktatorn General Garza (David Zayas) och hans anhängare samt det giriga samarbetet med knarkhandlaren och girigbuken James Munroe (Eric Roberts). Mitt i allt detta finns den förtjusande dottern till generalen Sandra (Giselle Itié) som sätter griller i Barneys huvud vid ett tidigare besök på ön.
Alltså kan man inte bara älska denna film? Den blandar in alla actionmoment som man behöver. Explosioner, övervåld, vapen humor etc.. Samt att det är en massa klassiska plus nya actionfilmsskådisar med höjer ju bara det hela ännu mer. Allt är genialt regisserad av huvudrollsinnehavaren själv Mr. Sylvester Stallone som i det här laget borde vara expert på att veta vart han ska trycka på knapparna och vad som funkar osv.. Det fixar han med bravur. Han vet exakt hur replikerna ska levereras och sättas in samt var det ska bli allvar och där det funkar med mera explosioner etc.. Den är dessutom väldigt rå i en hel del stridssituationer men jag har ju svårt att tänka mig att det inte skulle vara det i verkligheten heller. Han har dessutom lyckats få in djup i filmen vilket gör att alla karaktärer inte bara känns som stereotypa mördarmaskiner utan också är människor och detta på ett smart sätt. Man får mer karaktär och personlighet på dem och veta lite vad som kan hända med än om man är ute mycket i strid. Skådisarna levererar också som man vill. Sylvester själv plockar fram mycket i sitt galleri ifrån Rocky och gör hans karaktär mindre själlös. Dolph är över skön och bara att få höra honom säga Insekt är skoj nog. Jet Li är också väldigt härlig som få ordig ung och vis kampsportskines. Statham är härlig med sin brittiska accent samt rappa käft. Alla är sköna helt enkelt. Det är till och med kul när Bruce och Arnold är med den lilla stund de är. Även fast man önskar att de var med mer. Men man kan inte få allt. Detta vill du inte missa. Betyg: 4,5/5

Kommentarer
Postat av: sandra

Oj den här var lite svår :S Låter som lite för mycke action för min del. Men handlingen verkar bra. Sk titta efter den nästa gång jag är och hyr film.



Sv: Ja en 4 skulle vara intressant att se hur den laddes upp. Vore intressant om de kunde hitta karaktärer som håller måtet så att säga.

ok ok gör så :)



Ja, paket-kaländer är mycke bra. Mycke bättre än chokladkaländrr också. Inga spiddade ungar på morgonen:P hihi!!!



Kram!!!

2010-12-07 @ 11:11:49
URL: http://mammansandra.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0