1.1 Cartman gets an anal probe

Detta är en ny kategori jag startat på min blogg för att skriva en del om South Park som är en animerad komediserie som är smartare än vad säkert många tänker. Den är dessutom oerhört rolig och i min mening en av de absolut roligaste och behövda serierna som kommit och sedan stannat från 90-talet och hittills. Jag tänker mig att formen att skriva om ett avsnitt som jag nyss tittat på kan vara ett bra koncept och på så vis börja från början. Kategorin kommer att få heta Dagens South Park men kommer dock inte läggas ut varje dag. Men tänkte försöka hinna med några i veckan. För er som inte är bekanta med South Park får en kortversion av handlingen här eller får helt enkelt Googla upp det. Dock borde dt tillhöra allmänbildningen vid det här laget.

 

  South Park handlar om pojkarna Stanley, Kylie, Cartman och Kenny som går i skolan i South Park och i den staden kan precis vad som helst hända. Hela serien utvecklas och man får mer och mer följa bifigurer osv. och mer händer. Mycket kretsar kring dessa barn och deras vänner i den lilla staden South Park. Det finns många väldigt speciella sidokaraktärer som Mr Garrison, Mr McKee, Chef och det drivs med allt mellan himmel och jord och där emellan en hel del Amerikanska kändisar eftersom det hela utspelar sig där. Det bästa med varje avsnitt är att det alltid slutar med någon form utav sensmoral som mycket ofta har nått vettigt att säga. Nu får ni kolla upp resten själva.

 

  Avsnitt ett som då heter ”Cartman get an anal probe” handlar rätt och slätt om allt snack om bortförande utav utomjordingar och i detta avsnitt så har Cartman just blivit det. Det är också en drift med vad utomjordingar skulle kunna tänkas göra med oss om dem förde bort oss och vilka dem anser vara smartast på jorden osv.. Det är också en drift med barns sjuka lekar med sina syskon samt dumma poliser som inte förstår eller ser någonting. Vidare kan man se en koppling till Arkiv-X som var en populär kriminalserie på det okända temat vad vi då ska anta att tröjan med ”Believe” på ryggen är en antydan på. Som vanligt när det gäller South Park så är det fyllt med en massa små detaljer hela tiden t.ex. så är många av dem symptomen som Cartman har efter bortförandet ett sådant som innehåller rätt många fragment. Överlag sätt så är första avsnittet inte lika roligt som jag minns att det var när det kom men god nog så är det mycket kul ändå och klart värt att se. Är man nybörjare ska man dock ha tålamod. Det tar ett tag att komma in i humorn och förhoppningsvis kommer South Parks genialitet visa sig även för dig. Ha tålamod! "Kick the Baby"


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0