Kom som du är och bara älska - Jag vill stagediva! del. 38

Detta ingick i en present jag gav några vänner som gifte sig för nästan en månad sig. Nu skriver jag så här istället. Ni som har svårt för kärlek bör läsa detta för ni kanske får en helt annan inställning till det hela. Vem vet? 
 

Nu när ni har gått igenom den första skivan hoppas jag att den har varit till belåtenhet. Det en kan undra nu är ju om det finns stoff för en skiva till? Det beror ju på om jag kan orera mer om kärlek. Finns det mer att ta på? Klart det finns för att kärlek kan en aldrig få nog utav. Det en bör tänka på dock är att inget överträffar verkligheten.

 

1.      Ultimate - Gogol Bordello: En ska älska och njuta utav livet och bara köra på. Tänk vad mycket en kommer att ångra om en inte gjorde dem grejerna som en missade. Dock är det mänskligt att ångra även fast det inte går eftersom det hade haft andra utgångar och konsekvenser som kunde ha lätt till att en varit död. Att älska livet kan dock vara svårt beroende på vad en gör. En sak är ju säker och det är ju att egentligen behöver en inte knarka och ta droger eftersom livet samt kärleken är droger som bjuder på upp och ned gångar som en riktig berg- och dalbana. Ändå berusar vi oss emellanåt för att stå ut, slappna av samt njuta. Det är ibland bra märkligt.

 

2.      Att älska kärleken - Köttgrottorna: Visst älskar vi alla kärleken? Den finns djupt inne i oss alla någonstans och bara väntar på att släppas ut. Vissa har lättare att släppa ut den till flera och en stor mängd har svårare att göra det. Det är inte lätt ibland då det finns en massa nidbilder och stereotyper som förväntas utav oss. Du ska vara så här eller så där. Gå inte utanför ramen är du snäll för tavlan blir så mycket fulare då. Konstigt att många inte vill sätta färgklickar på vardagen istället för att hålla sig innanför tavlan. En enkel värld som vi förstår oss på. Det finns ju dem som väntar på kärleken och tror att hitta den rätta är just det. Oftast bygger en då upp någon slags kräsen bild utav vad det ska vara och hur den andre ska vara. Men inget händer om en bara väntar.

 

3.      Liebe ist für alle da - Rammstein: Kärlek är för alla. Det vore bättre för hela vår värld om alla kunde vara mer öppna och möta fler än en tror man kan med kärlek. Som jag skrivit tidigare så gör världen det inte lätt för oss. Det finns så mycket som förstör det hela för oss. Mycket ligger i det samhälle som skapar konstiga beteenden i oss människor som vi bara gör för att vi inte förstår oss på eller inte vet hur vi ska hantera den värld vi lever i. Då är det viktigare att komma närmre varandra och ge varandra kärlek istället för att bygga allt på förutfattade meningar. Just det. Kärlek är för alla.

 

4.      Evidence - Katatonia: När ens älskade dör så är det lätt så att en själv inte vill leva. Det är betydligt vanligare att det är så när en kommit upp i en betydligt äldre ålder eftersom en då har levt sitt liv och att ens käresta är den som hållit en vid liv. Känslan är dock så i vilken ålder en är i. Om inte så borde den vara så. Annars är nog kärleken inte på riktigt? Kärleken är ju den där medicinen som gör en hel eller giftet en inte kan vara utan. En kraft som kan lyfta berg. Om en inte vill dö när sin käresta dör så får en hitta ett sätt att leva vidare och då är det kärleken till andra saker som spelar roll. Vänner, bekanta, andra människor och livet. Vad som helst som får din gnista samt hjärta att klappa vidare.

 

5.      Sköna Skor - Just D: Njut av livet och av dem härliga stunderna. Det kan alltid vara sista dagen. Njuta kan just vara det att bara gå runt i ett par härliga skor och lyssna på musik eller sitta och dricka kaffe alternativt en öl och snacka med sköna och härliga vänner. Ekorrhjulet är något som ofta sätter stopp för den riktiga njutningen av livet. Det är svårt att komma ur det i dagens samhälle eftersom det är uppbyggt som det är att vi i princip inte kan göra så mycket utan att tjäna våra slantar. Därför blir det viktigare att njuta när en väl kan. Så passa på att ha skoj när det väl blir tillfälle. Om inte annat så kan kärleken till dem i din närhet hjälpa dig till det.

 

6.      Ett piller mot ondska - Greta Kassler: Tänk om man kunde sudda ut alla ondska bara genom att medicinera alla med ett piller. Nu är ju ondska något svävande och någonstans så tror ju alla människor att dem agerar rätt efter sina livsöden och bakgrunder, uppfostran osv.. Men en kan ju undra då det finns så mycket som en klassificerar som elaka och onda handlingar. Det tar ju så mycket på en att vara arg och förbannad men säkerligen så upplever dem sig säkert inte som sura och arga jämt. Allt är ju komplexare än vad en tror. En annan kan ju vara sur eller arg fast positiv och glad samtidigt. Eller negativ fast glad. Men en kan väl få önska ibland?

 

7.      We`re in this together - Nine Inch Nails: I ett förhållande är det mycket man gör gemensamt. Då tar vi oss igenom våra liv tillsammans även fast vi ändå har separata liv. En är ändå i det tillsamman och tar sig på resan framåt och det förhoppningsvis så länge som möjligt. Det är ju också det som är så häftigt och härligt att man delar minnen och upplevelser tillsammans som en väldigt speciell enhet. Varje kombination eller ensemble är unik och alla upplevelser blir speciella helt beroende på vilka som är med etc. Det är en oerhört härlig grej med livet i sig och vem kan inte älska det?

 

8.      En dansk kärlekshistoria - Köttgrottorna: Det finns gott om kärlekshistorier där ute. Dock är det få som överträffar verkligheten. Vissa får oss att drömma om att det ska vara så på riktigt vare sig vi tagit del utav dem i en film, serie, bok eller att någon berättat det för oss. Våra föreställningar bygger upp bilder om hur det ska vara eller hur det ska gå till när vi blir kära i någon. Det är något som kan hindra oss och göra att så fort det inte blir som vi vill eller tror det ska vara så blir vi frustrerade och backar då och tror att vi då gör fel. Fast det finns ju inga rätt eller fel sätt utan det är bara våra föreställningar som förstör det hela. Kör på bara.

 

9.      The Industrialist - Fear Factory: Skulle kärlek kunna vara en industri? Till viss mån så skulle det kunna vara det men det beror på hur en ser det. Alla kärleksfilmer eller inte bara dem utan något som innehåller kärlek som vi tjänar pengar på är ju någon form utav industri. Kärleksfilmer är ju dock ett bra exempel eftersom dem bjuder på föreställningar om hur det ska vara. Behövs dem då? Ja det gör dem. Allt vi inte får utlopp för emellanåt behöver någonstans ventileras och kanaliseras och då är allt i kulturell väg bra saker att ha tillgång till. Vi behöver någonstans att drömma i väg för att kunna hantera vardagen alternativ kanalisera den. Ett annat bra exempel är musiken och delvis är anledningen till denna skiva just det. Men framför allt görs den ju till er.

 

10.  Kärlekspop - Dennis & Dom Blå Apelsinerna: Det kommer en tid för alla då vi hittar kärleken. Åtminstone finns den någon där ute för alla. Tills en hittar denne kan en bara hålla på och leta. Inget händer om en inget gör. Ibland tar det längre tid ibland inte. Mest förbryllad blir jag över dem som just haft ett förhållande och sedan bara några månader efter det har dem skaffat sig en ny bara för att dem inte klarar av att vara ensamma ett tag även fast dem sagt att det är det dem har tänkt att vara. Det kan ju vara så att dem på något vis har hittat den rätta och då törs chansa igen men jag tvivlar på att det är så i många av dem fallen. Men vi ska inte måla fan på väggen utan vi vinkar och hoppas på det bästa för vem vet det kan ju vara kärleken och vår kärlek till dem blir att vi önskar dem all lycka som dem kan få.

 

11.  Poison - Alice Cooper: Kärleken är som det beroende framkallande giftet som får dig att bli berusad eller medicinen du behöver för att bli hel. Vi är i vilket fall som helst mycket beroende av att få känna kärlek av våra nära och kära och gillar det ännu mer när någon i vår närhet fattat extra mycket tycke för en själv. När vi är separerade från varandra så längtar vi efter varandra som kaffet på morgonen eller den härliga fredagsölen. Berusningen av varandra är det som gör att när vi blir arga på varandra slänger ur oss betydligt elakare saker än vi menar men det är också det som gör giftet så härlig. Laddningen och insatsen är större och försoningen gör giftet till den härliga spänning vi behöver. I giftets namn skaffa oss medicinen vi behöver i form utav kärleken.

 

12.  Hello - Dirty Little Rabbits: Varje tillfälle en längtar efter att se sin kärestas ansikte, leende och kropp. Varenda sekund en vill påminnas av det som gör att en älskar den andre. Vart eviga behov och utlopp för ens drömmar. Bara för att hålla allt vid liv. Någon älskar en faktiskt för den man är. Det betyder mer än vi tror. Det ger ett hopp för lycka i det gråa. Se upp för att ta varandra för givet och att allt blir slentrian. Det är inte ett bra tecken.

 

13.  Verklighet - Coca Carola: I våra hjärtan finns precis allt. Jag ser kärlek som grunden till alla andra känslor. Då dem flesta andra känslor är tillfälliga består kärleken. Den eviga kärleken till allt. Många kanske har svårt att se hatet som en del utav kärleken men jag tänker och tycker att det är en känsla som snabbt går över eftersom det är oerhört jobbigt att gå runt och vara hatisk hela tiden. Dock undrar jag egentligen hur det är med alla andra då hatet tycks växa runt om i världen och bland människor. Det har nog med att göra att det är svårt att förstå sig på världen och många ser bara till sig själva och sitt perspektiv. Trots det försöker många av oss andra släppa in dem i våra hjärtan och omfamna dem men det blir svårare att komma in i våra hjärtan även fast det borde vara så enkelt.

 

14.  Där värmen tar vid - De Lyckliga Kompisarna: Kram kram kram kram kram Kram kram kram kram kram Kram kram kram kram kram Kram kram kram kram kram Kram kram kram kram kram Kram kram kram kram kram Kram kram kram kram kram Kram kram kram kram kram Kram kram kram kram kram Kram kram kram kram kram Kram kram kram kram kram Kram kram kram kram kram Kram kram kram kram kram Kram kram kram kram kram Kram kram kram kram kram och så vill jag krama om dig. När värmen tar vid och du är kall.

 

15.  Nocturnal Flare - Satyricon: Det finns något romantiskt över en stormig natt. Mörkret som väller mysigt in och en står och blir kall i blåsten men en värmer sig ändå för att en dels blir varm utav stunden och sen kanske vi har någon att stå bredvid och hålla om. Vi njuter av det dunkla, det vi egentligen inte vet någonting om. Vi bara står och fascineras av mörkret och blåsten. Vad betyder det? Finns det någon mening?

 

16.  Jag vill bli gammal med dig - De lyckliga Kompisarna: Det är så här jag tänker när jag hör giftermål. Det jag tänker är att man kan lova varandra evig kärlek ändå. Alla gör dock som dem vill och jag säger att inget är mer rätt än det andra. Jag gläds lika mycket för det. Bara en tycker att en visar sin kärlek på rätt sätt så duger det för mig. Det är ju trots allt något häftigt och spännande med bröllop och att samtidigt få ta del utav det är ju en härlig upplevelse i sig. Kör hårt!

 

17.  Electric Worry - Clutch: Denna låt fångar den där oerhört elektrifierade känslan som kärleken bringar. Det där pirriga drivet och lusten det bjuder på. Gör det härligt att leva och vilja ta del av varenda stund en stöter på. Vad händer runt hörnet? Ge dig ut på resan.

 

18.  Left Unfinished - Machine Head: Tänker på det där med att råka ut för sexuellt utnyttjande som barn och sedan bli lämnad för adoption då ens föräldrar inte är kapabla att vara föräldrar. Det kan fan inte vara lätt på många sätt. Lämnad oklar och osäker i en värld där en från början råkat ut för ren ondska. Oönskad av dem som skulle ge en kärlek. Då får en leta efter det ännu mer och söka kärleken på annat vis. Hitta en styrka att hålla sig fast vid. Säkert lättare sagt en gjort men jag kan tänka mig det oerhörda ruset av lycka när man väl gör det. Säkerligen obeskrivbar som så mycket är fast man ändå försöker.

 

19.  The same person - Bad Religion: I ett förhållande bör man älska den andre för den som den är istället för att försöka ändra på denne. Annars är en inte vettig. För det brukar ge med sig att man kan lära av varandra ändå. Det brukar i vettiga fall ge med sig ändå. Sen är vissa saker svårare än andra men en kan ju alltid försöka. Vidare måste en ju alltid vara beredd på att den andre utvecklas och vise versa. Då måste en göra nya värderingar om en fortfarande älskar personen i fråga. Möjligen en av de komplexaste frågeställningar vi har att ta del utav då den innehåller rätt mycket stoff.

 

20.  Det är någon som stör - OHS.Pro. Cover okänd tjej: När vi väl dör så tror jag att om det är någon som stör så är det den som håller en mest kär. Det är ju inget fel i det eftersom det då blir som något slags kärleksfullt adjö. Ett sista möte med sin älskade. Förhoppningsvis kan en ju hoppas att en möts igen i nästa liv men det får bara den som dör verkligen veta. Kanske det inte ens märks. Den som lever livet ut får veta.

 

 

Hoppas ni fått lite perspektiv på kärlek där ute. All we need is love!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0