Frihetens Fackla - Jag vill stagediva del. 27

Hur ska jag skriva det här? Jag skriver nog så här. Att först och främst så var och är och försöker OS fortfarande att vara en symbol för fred då alla länder kan skicka sina bästa atleter och tävla under fredliga omständigheter. Från den allra första början var det helt och hållet så tanken var. Nuförtiden baseras vart OS ska gå på vem som kan muta OS-delegaterna mest och borde väll egentligen bojkottas även i det anseendet för det är de som är de verkligt äckliga människorna även om de som vill rucka på mänskliga rättigheter är minst lika äckliga. Men jag undrar om inte Ryssland med sitt hat mot homosexuella etc. bara vinner på en bojkott och kan fortsätta förtrycka människor osv. Jag tycker det är mer upp till deltagarna att så fort de får chansen säga vad de tycker om diskrimineringarna etc. och tala om att detta är fel samtidigt som de är artiga och trevliga mot arrangörer. Skulle man dessutom bojkotta OS i Sotji så ruckar man på drömmen att OS ska kunna gå överallt i vilket land som helst och då är det också en sorts diskriminering även om det finns en rad massa tveksamma länder där ute för tillfället. Människor gör trots allt som andra gör om de blir behandlade som andra och på samma sätt så tar de tillslut efter men i vissa fall är det trögare än andra. Missförstå mig inte nu för jag tycker med all sannolikhet att allt som Ryssland gör mot homosexuella är helt fel och avskyvärt på alla sätt men att en bojkott är helt fel väg att gå. Det är deltagarna som ska ta chansen att protestera istället. De har ögonen på sig och de kan påverka betydligt bättre än en bojkott. De ser ju trots allt människor upp till. En annan sak som borde diskuteras angående OS är denna elitism det stävjar men det är ju en annan sak just. Den elitistiska tanken att bara vara bäst räknas. Starkast överlever osv.. Det har blivit mer en bild i det anseendet än att det ska vara en folkfest för alla vilket det också är men inte på samma nivå som en gång i tiden. Sedan är den känslan betydligt större på ett sommar-OS då alla har större chans att tävla i alla grenar eftersom det finns länder som inte har samma förutsättningar att tävla och träna i vintergrenarna.

 

Men i förhållande till detta OS i Sortji är jag egentligen med precis alla som vill bojkotta det. Grundar det mest på att Ryssland är ett stört land i sig på många plan inte bara gällande diskrimineringen och lagarna mot homosexuella osv.. T.ex. så straffas arbetare som varit med och byggt inför OS med att de inte får betalt och klagar dem blir de anklagade att ha snott grejer som elektrikern som blev anklagad att ha snott elkablar och straffades fysiskt för det. Eller varför inte de med husen som blev helt inbyggda mellan en ny motorväg, som behövdes inför OS, och järnvägen. Varje dag de ska handla måste de gå över motorvägen eller ja bara de ska till jobb eller skola osv.. De blev inte erbjudna något annat hem trots alla tecken på att det nästan blir orimligt att bo där. Eller varför inte bara vetskapen om att de som gör värnplikt i Ryssland straffas med hoppsparkar av officerare så fort de bara gör någon liten miss eller knappt det. Så ni som vill bojkotta OS genom att inte titta får gärna göra så även fast jag knappt tycker det är en protest eftersom Ryssland knappast bryr sig om en enstaka person tittar eller inte. Jag tänker i alla fall titta på hockeyn som jag bryr mig mest om sportmessigt. Samtidigt hoppas jag att alla deltagare gör så många protester som möjligt när de får chansen att tala om vad de tycker är fel osv.. Det är som sagt de som kan påverka mest och om de inte tänkt tanken att protestera något eller säga vad som är fel så är detta en uppmaning att GÖRA DET!

 

 

Vi lever för att svära och att dricka tjära!


Kommentarer
Postat av: sandra - 3 barns mamma <3

Men du alla får inte vara med. Topatleter som är homosexuella i Ryssland får inte delta i OS. Fred är det ju enbart inne på os arenorna. Så där inne är det ju lugnt och fint precis som os symboliserar. Men resten utav landet då? Att en bojkottar os hjälper inte nej. Men hjälps alla åt så blir det en synlig skäst. Detta års os blir en enorm prövning för alla som utger sig för att vara för jämnlikhet och rätt åt alla. För står man för något så ska man stå bergsfast för det oavsett vad som kommer ivägen.


Tussen tack för det störtsköna kortet :) Riktigt grym isbild.

Kramar!!!

Svar: Men om du tänker så här att om du bojkottar OS så ruckar du ju på idén att OS ska kunna gå i vilket land som helst vilket i sig gör att du diskriminerar Ryssland som land i det stora. Fast egentligen förtjänar dem det. Det håller jag verkligen med om. OS ska vara en "symbol" för fred men nu för tiden tycker även jag att det är en hån av freden men den försöker iallafall försöka hålla upp det hela. Men eftersom det försöker vara denna symbol så borde det då få arrangeras i vilket land som helst och spelas under fredliga premisser. Att bojkotta OS vinner bara Rysslands styrande på eftersom det är de som vill förtrycka homosexuella. Eftersom Ryssland under ganska lång tid i historien är ett land som skiter i vad resten av världen gör. Dem mot världen är det i deras anseende. En stor del av Rysslands folk tycker som de som har makten eftersom de inte vågar annat för att dem annars blir straffade. Folket kommer då också känna sig bojkottade och inte uppskattade. Därför tror jag inte en bojkott hjälper och därför är det bättre om det tävlande tar sitt ansvar att protestera. Men det kommer de säkert inte att göra iallafall inte många utav dem eftersom människor är människor tänker allt som oftast "att blanda inte in mig i detta". "Låt mig va."
Att de som vill bojkotta OS skulle slåss mer för mänskliga rättigheter än den som inte gör det tycker jag varken är rätt eller fel. Vad är det som säger att den kampen är bättre än den andra? Vi bara gör det på olika sätt. Jag tycker att man ska nå folket eller ledarna och i fallet Ryssland så gör man inte det med en bojkott och därför är det åter igen de tävlandes ansvar. Hänvisar också till att folk gör som andra oavsett om de tycker det är smart eller inte. Jag skulle egentligen bara vilja trolla bort den hela ryska duman men det går ju inte. Men jag skulle så gärna vilja.
En stor effekt skulle det nog ha om alla tävlande från de andra länderna tävlade med regnsbågsband på sig och att alla hade minst en i truppen som är homosexuell. Att låta festen på gå fast det är folk som blir diskriminerade är som att man hittar på något kul när man ska prata allvar om mobbing. Men att då utesluta (mettafor för bojkotta)
den som mobbar är som att ställa in en unge som är besvärlig i ett hörn ett tag och sen får den komma ut igen när hettan gått över. Alltså effekten blir noll tills dem lär sig något nytt. Med Ryssland kommer det dock ta överdrivet lång tid till målet man vill uppnå målet. Som med mobbing är det alltid bättre att gå till kärnan för problemet det bör det vara här med. Att kasta mer ved på elden löser oftast ingenting. Det brinner bara mera. Effekten av en bojkott kommer att bli så här. 1. Deltagarna: Effekt noll. Ryssland som land kommer inte att bry sig ett dugg för ja det är stora starka Ryssland och vi gör som vi vill. 2. TV-Tittarna: Konsentrerar mig här på tv-tittarna i Sverige. Eftersom viasat står för sändningarna kommer det nog innebära att nästa OS går i SVT igen istället för Viasatsport och eftersom alla inte har viasatsport så kan de som på riktigt bojkotta OS genom att inte kolla på OS. Skaffa viasatsport och sedan inte titta. För annars sker juu bojkotten automatiskt.

Angående kortet. Visst var det en snygg syn :) Istappat och klart kan man säga ;)

KRAMAR!!
Rille

2014-02-05 @ 07:56:07
URL: http://www.mammansandra.blogg.se
Postat av: vicky

https://www.youtube.com/watch?v=xsGZyilpLb8

2014-02-15 @ 15:51:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0