Halloween 6: The curse of Michael Mayers; Alla helgons blodiga natt 6 (1995)




Sex år har gått sedan det sist begav sig då Michael Mayers (George P. Wilbur) blev ner slagen av en genom trött Dr. Loomis (Donald Pleasence). Michael och Jamie Lloyd (J.C. Brandy) har försvunnit och det visar sig att en sekt fört bort dem. Då Jamie blivit gravid och föder ett nytt barn till sekten lyckas hon fly med barnet och samtidigt får hon Michael skickad efter sig för att fånga in henne. Då hon flyr till Haddonsfield så har familjen som adopterade Laurie Strode flyttat in i Mayers hus. Familjens sexårige pojke Tim Strode (Keith Bogart) hör röster som uppmanar honom att mörda sin syster och samtidigt hemsöker Michael Mayers huset. Det är samtidigt upp till Dr. Sam Loomis och Tommy Doyle (Paul Rudd)  att stoppa Michael.
Denna Halloween-film som är nummer sex i ordningen och regisserad av Joe Chappelle är ansträngd i princip allt utom kanske skådespeleriet som håller ganska hög klass. Men däremot är det föga för att hålla mig nöjd. Handlingen som den forsätter på från förra filmen med den mystiske svartklädda mannen som nu visar sig tillhöra en sekt som lagt en förbannelse vid namn Thorn över Michael Mayers är så ansträngd och mer förvirrande än förklarande. Då jag anser att det vore mer läskigt om Michael bara varit störd av sig själv p.g.a. en dålig uppfostran eller nått liknande. Filmen hinner heller inte bygga upp någon mystik då den börjar direkt med förklaringarna och mördandet blir “pang på rödbetan” direkt vilket är synd för att den då förstör det som de tidigare filmerna var så bra på nämligen stämning. Denna film blir därför inte ett dugg läskig för man saknar liksom supstans i mystiken kring Michael Mayers helt plötsligt. Man tar dessutom bort det där med att han agerar på egenhand med förbannelse tjafset. Att familjen Strode helt plötsligt skulle bo i Mayers hus känns inte heller så troligt då jag kan garantera att nog ingen skulle vilja bo där om de visste historien kring det. Många scener blir riktigt tråkiga och våldet är överdrivet så de blir tråkigt då de verkar velat förvandla Michael till någon som skrattar åt sina avrättningar. Filmen lider mest utav det dem skapade i filmen innan med den mystiske snubben i svart vilket känns som en helt onödig grej i serien. Det är som om de som gjorde femman drogade lite så vart dem som gjorde sexan tvungna att använda ännu mera droger vilket i sin tur gav resultatet en kass film helt enkelt. Filmens ända riktiga behållning är som vanligt Donald Pleasence men eftersom han är gammal så har hans insatser avtagit en hel del. Dessutom dör han under återtagningarna vilket är väldigt synd då han då fick avsluta sin karriär med detta skräp.
Nja detta är en väldigt dålig film som förvaltar ett bra koncept oerhört kast. De var dock tvungna att jobba med en oerhört dåligt skapande av en mystisk snubbe från filmen innan men ändå. Även fast skådisarna inte är kassa så kan det inte rädda denna film. Den får betyget: 1,5/5


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0