Halloween III: Season of the witch; Alla helgons blodiga natt 3 (1982)




En uppjagad, förskräckt och skadad man kommer till en bensinmack i en liten stad i USA. Förd till sjukhus och väl inlagd där blir han mördad av en mystisk person som direkt efter detta tänder eld på sig själv i en bil. Nyskilde doktorn Daniel Challis (Tom Atkins) kan knappt tro det han just sätt. Då han blir uppsökt av den döde mannens dotter Ellie Grimbridge (Stacey Nelkin) som berättar att hennes far bara skulle hämta en ny beställning Halloweenmasker vid Silver Shamrocks huvudfabrik. Maskerna som är det nya storsäljande maskerna i hela landet tack vare en super lyckosam reklam. När de väl bestämt sig för att ta sig dit för att undersöka saken upptäcker dem att i Shamrock verkar allt annat än att stå rätt till. Vem är egentligen den mystiske företags ägaren Conal Cochran (Dan O´Herlihy)? Och vad döljer Halloween maskerna för hemlighet?
Denna film regisserad av Tommy Lee Wallace skiljer sig rejält från de två första filmerna. Det är också med flit för att dessa filmer var från början tänkta att ha olika handlingar men sedan vart filmerna förknippade med Michael Mayers i och med ettan och tvåan så denna film vart oerhört förvånande för många. Det är också därför många inte gillar denna film för att det inte är en uppföljare till den serien. Kan förstå också om många blir lurade på innehållet i filmen då det finns en version som har Michael Mayers på omslaget. Varför har dem då det? Ja kanske för att det är de filmerna som går på tv-apparaterna då inte reklamfilmen visas i filmen? Reklamfilmen som är i filmen älskar jag. Väldigt bra inpräntande för att få barn att sätta sig framför tv:n. “Two more days to Halloween, Halloween, Halloween. Two more days to Halloween, Silver Shamrock”.  Tycker de människor som hatar den p.g.a. att Michael Mayers inte är med i den gör det på grund av fel anledning. Faktum är att om man bortser från det så är det en helt okej film. Inget mästerverk och heller ingen genom syrad dålig film. Den har ok skådespeleri från samtliga skådespelare. Från bensinmack ägaren till Dan O´Herlihy vars nervösa skratt och ibland halv disträ och frånvarande berättande är underbara och ger honom en läskig framtoning. Tom Atkins är helt okej som nyfiken men samtidigt halvhjärtad doktor men ändå beredd att göra det rätta i situationer då det krävs även fast det ibland ser ut som han knappt bryr sig. Det finns några grymma scener och en del konstiga scener som t.ex. tecknad film uppsmygningen med att dra en vagn framför sig eller sexscenen då Daniel söker sig till att suga på bröstet det första han gör. Varför visa just det? Det finns en sak till som är rätt skum och det sker väldigt nära slutet. Jag undrar bara över varför det blir så stelt i Ellies rörelser från att röra sig så smidigt i nått moment innan? Känns som det inte var genom tänkt där. Annars gillar jag slutet mycket.
Dags för betyg då. Filmen bjuder på en hel del underhållning och en del kusliga moment. Men är långt ifrån genom läskig och skådespelarna är bara okej men tycker storyn är bra. Miljöerna är det inte heller något fel på. Men det är bara en medel film varken bra eller dålig. Betyg blir då 2,5/5.




Det riktiga omslaget

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0