Herr Svenssons dotter - Jag vill stagediva del. 16

Det är intressant med fenomenen som dop och bröllop osv.. Att det fortfarande finns människor som tycker att man måste göra det och det dessutom i kyrkan. Antar att dem ser det som något traditionellt som man ska göra och för att respektera något arv som levt vidare i generationer. Själv tycker jag att det finns andra sätt att visa sin kärlek på än giftermål. Menar man kan väll lova att finnas för varandra för evigt ändå men antar att de som gifter sig inte känner att det är på riktigt förrän det är gjort. Det är väll ungefär samma anledning för dopet att om de inte döps så heter dem inte det på riktigt eller i alla fall så känns det inte på riktigt. Var på dop igår så därför dessa tankar snurrar lite i huvudet. Det som slår mig när man är i en kyrka är traditionerna och det anrika arv det har fört med sig. Man känner att man är en del av svensk historia när man vistas i den. Vad kristendomen har bidragit till är rätt fascinerande att folk kan vara så att de tror blint på något som några andra säger och på det reser en massa kyrkor land och rike runt bara för att man blir rädd för något man inte vet existerar egentligen. Undrar om det skulle gå nu? Ja det skulle säkert gå. Själv känner jag mig inte kristen och tror inte på någon gud. Men däremot inte sagt att jag inte tror på “onaturliga” saker man inte kan förklara. Jag tror att “onaturliga fenomen”, eller vad man ska kalla det, är mer naturliga än vad vi tror. De sker inte så ofta bara och därför upplever vi dem som onaturliga. Som ett exempel tänkte jag nämna spöken som jag verkligen tror finns för det finns för många historier om dem för att de inte skulle finnas. Tror dock mer på att det är någon form av energi som gör sig till känna så vi upplever det som ett tingest och då kallar det t.ex. ett spöke. Dessutom gällande religioner så behövs dem inte för att du kan hitta samma sorts slutsatser som de direkterar utan att behöva någon som sagt hur det ska vara. Du skapar också i sig din egen religion beroende på hur du lever och de riktlinjer, tankar, levnadssätt och idéer du skapar åt dig själv. När vi nu är inne på kyrkor, religion och de onaturliga så vill jag nämna när jag åkte runt en sommar till lite olika kyrkogårdar bara för att gå runt och titta och insupa stämningen och kolla på gravarna. Det finns något ro -och respektingivande med att gå bland de nedgrävda på en kyrkogård. Man tänker här vilar folk som redan har levt och haft sitt liv. Dessutom finns det alltid någon äldre grav med någon respektingiven kändis från tillbaka i tiden som då också levde på den här trakten. Det berättar en del om vår historia och arv och är mysigt. Man blir åter igen en del av historian.


Idag kändes det som det förövrigt blivit sommar på allvar. Med över 22 grader ute så råder inga tvivel på det. Man kan med lätthet gå runt i tunnare kläder och det är ju mycket skönt. Detta leder att man kan spana åt höger och vänster och glida lite på gator och torg och njuta rent allmänt åt det fina vädret samt alla glada intryck det ger åt alla människor. Det är alltid en fröjd. Dessutom leder det till sköna grillfester så väl på landet som på stan. Just i Sverige känns det som vi lever upp extra på sommaren. Det har säkert att göra att vi längtar så innerligt efter den eftersom vi har alla de fyra årstiderna och vi då längtat efter att det ska liva upp då vinterhalvåret är mycket mörkt. Man slappnar av och släpper loss mer generellt på sommaren för att man just blivit mycket gladare p.g.a. det jag nyss skrev. Sommaren är härlig helt enkelt.


Till förra inlägget vill jag tillägga att medias uppgift är att skrämma upp samt varna människor för virus och epidemier etc.. För stat, riksdag och de styrande i världen tjänar på att du går runt och är rädd. För eftersom det är de rika som styr världen så mår de gått av att du inte orkar göra något eller inte vågar göra något motstånd. De vill att du inte ska tänka själv. Jag vill!! ATT DU SKA TÄNKA SJÄLV!! Det tycker jag är en skyldighet som människa att ständigt säga vad man tycker och tänker så länge som man tänker själv. Glöm inte det.

Vi lever för att svära och för att svälja tjära.


Kommentarer
Postat av: sandra - blivande 3 barns mamma <3

Att välja att göra saker och ting traditionelt i kyrka har oftast inte med gud eller att föra arv vidare. Utan mer att hitta ett fint sett att samla ihop nära och kära och fira en speciel dag tillsammans. Vilket man kan göra på flera olika sett, precis som du skriver. Men de flesta väljer just kyrkan för att det är en byggnad som är tillägnad just firandet utav kärlek, liv och sorg. Jag skulle inte kunna tänka mig tat döpa mina barn någon annan stanns än just i kyrkan, pga den trygghet och den känsla som kyrkan just inlever. Vilket är helt och hållet utan farbror gud och kusin jesus.

Hoppas att du har haft en grym nationaldag!!!

Svar: Trevligt och intressant svar som alltid. Vet att det är väldigt få som gör det där pga att de är religiösa utan mer tradition och att det ska kännas på riktigt.
Vad gäller Nationaldagen så hade jag ingen känsla för dagen alls fram tills jag duschat en stund vid strax innan ett sen dog det igen. men efter jag besiktade bilen blev jag glad för den gick igenom och är nu laglig i över ett år!! Tjooho och det firades med speedway :D

Hoppas det samma förövrigt!

kram
Rille

2013-06-06 @ 19:16:34
URL: http://www.mammansandra.blogg.se
Postat av: sandra - blivande 3 barns mamma <3

Grattis till klarad bil besiktning!!! Va härligt :) Ja varför inte fira med speedway ;) Lite fart är ju bra. Hihihihhi!!!

Kramar!!!

2013-06-12 @ 18:44:01
URL: http://www.mammansandra.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0