"Att synas mest är svårt" o "Ghost, see right through you" - Jag vill stagediva del. 17

Ett av vårt samhälles absolut största problem är att det är så oerhört svårt att se alla människor. Deras värden, vad de är bra på, naturliga skills eller bara för vad dem är helt enkelt. Alla kan vara svåra att se på precis alla plan. Jag har missat folk som jag känner medans jag jobbat då jag gått precis bredvid dem. Det är dåligt. Vet med mig att jag till och med missat min syster då hon gått precis bredvid mig och sen när jag kom ut från affären så sa hon: “Hej bror! Du missade visst mig!” Vad då inne i arbetet liksom? Men det är inte riktigt den sortens missa att se människor utan det ska handla om folk generellt. Dem som kan falla undan för att de helt enkelt inte syns och på det sättet kan fara illa i utvecklingen för resten av livet och bara folk som en del människor inte tycker att de borde räknas och dem som dras över en kant för att de inte vet bättre. För i slut ändan då vi kommit till den dag då alla drar åt samma håll och vill ha ett fredligt samhälle där precis alla kan leva i fredlig harmoni. Ja då måste exakt varenda människa räknas.


Det blir allt tydligare att samhället strävar åt att du ska känna att du inte ska orka göra något motstånd för alla klyftor ökar och du ska vaggas in i en bekvämlighet som gör dig lat och inte orkar bry dig. Du ska hamna i en slacker tillvaro då du t.ex. fastnar i soffan och glor på tråkiga skitprogram på tv:n istället för att orka göra något kreativt. Dessutom då alla teknologi utvecklas så att du ska få det så bekvämt som möjligt och behöva göra mindre och mindre saker. Ett exempel på detta är bilar som kör dig automatiskt utan att du behöver köra den. Körkort blir onödigt Någon gång kommer det sluta med att vi sitter stilla i lägenheten i en stol med dropp in i kroppen och dator och tv styr du från huvudet. Det ända du gör är att sitter och blir fet och övermatad med info.
I skolorna ökar klasserna med antal elever och det blir svårare och se de elever som får det svårt. När det dessutom utbildas allt för få lärare så eleverna får stå ut med allt för inkompetenta lärare, ja, då är det inte så konstigt om betygen blir sämre och sämre och elever tvingas till sämre utbildningar. I längden gör det att vi till sist inte har något kompetent folk någonstans eller åtminstone betydligt mycket mindre än vad vi kunde ha haft annars. Det gör i sig att ännu fler människor kommer falla undan i systemet och tillslut kanske hamnar i skymundan och eventuellt blir uteliggare. När det mesta är baserat på bäst prestationer och yta så syns bara de som infaller i den kategorin mest. Många kanske tycker att det är var persons eget ansvar att ta sig i kragen för att komma någonstans det är delvis inte fel för man måste vilja själv också men så enkelt är det inte eftersom alla inte är skapta i samma gener och inte har samma grund att ta för sig på samma sätt. Vissa måste ha mer hjälp för att lära sig och andra har det mer naturligt. Får då inte dem som faller undan mer hjälp i början så kan det bli pannkaka av det hela. Det behöver dock inte betyda att deras liv blir dåliga för det. Men det jag fortfarande vill poängtera är att får alla människor vara med på exakt samma nivå och plan så mår alla bättre av det. Det är också då vi lättast kan sträva åt samma håll med ett samhälle utan vapen, krig, våld och pengar. Totalfred om du frågar mig. Dessvärre så är det så mycket som motarbetar detta som världen ser ut nu.


Det finns ju dem som vill räkna ut folk som inte röstar eller röstar blankt ur systemet. Men tänk då att du är en människa som vill ha totalfred. Ska man då räkna bort dem människor som ville räkna bort dem som inte röstar? Det vore ju att gå emot fredkonceptet. Att gå igenom livet utan dubbelmoral är svårt. Jag trillar säkert dit en massa för att många frågor samt vårt samhälle är alldeles för komplext för att det ska vara enkelt att förklara det mesta. Därför finns dubbelmoralen nästan överallt. Det går att radda upp hur många exempel där man ska se människor men kom ihåg att det viktigaste är att försöka låta alla människor vara med på samma villkor och se dem för vad dem är. Det är inte lät men vi måste försöka så gått det går.

Vi lever för att svära och att dricka tjära.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0