Eldorado: City of Gold (2010)


 

Jack Wilder (Shane West) är på jakt efter att hitta den legendariska guldstaden Eldorado och han sköter sökandet ihop med sin partner Maria Martinez (Natalie Martinez) som har en hel del kontakter i Peru som underlättar sökandet. Men det finns andra som behöver hitta staden bl.a. Sam Grimsson (Luke Gross) som jobbar för den amerikanska staten, den undre världens boss Quinteros (Giovanni Ciccia) och General Mata (Julio Oscar Mechoso) som jobbar för den peruanska armen. Ju närmre spåret Jack kommer så blir läget mer kritiskt.

 


Denna “film” är egentligen ett miniserie avsnitt som är som en film. Den ingår i en serie av två avsnitt som är relativt fristående från varandra men ändå har en sammanvävd handling. Det var dock inga problem att hänga med i denna del som då är det andra avsnittet. Det ska dem ha en eloge för. Den är regisserad av Terry Cunningham som regisserat några filmer och serier bl.a. Desirée (2006) och Wicked Wicked Games (2006). Den största behållningen i denna historia är ljuset dem fångat i miljöerna i Peru vilka är oerhört snygga. Bra ljus och bild helt enkelt. Skådespeleriet är inget överdrivet bra men det fungerar ändå på sina ställen. Shane West, Natalie Martinez och Giovanni Ciccie funkar i sina roller däremot är Julio Oscar Mecheso samt Luke Gross något överdrivna och överspelade på sina håll. Handlingen funkar till en del men ibland känns det som den hoppar konstigt. Det är sjukt mycket action som får ta överhand när en del av sökningsarbetet får ta stryk av att det hoppas över lite för snabbt. Vi ska också komma till de effekter som används i denna miniseriefilm vilka är bedrövliga för sin tid. Jag menar den gjordes 2010 men ändå använda askassa animationer. Man kan ha fått bättre sådana om man nu skulle använda sig av det för samma summa som dessa. Det tror jag inte alls skulle varit en omöjlighet.

 


Vad ska man då sammanfatta det hela med. Dags för något betyg. Eftersom den lider av ovanstående krämpor det vill säga inget märkvärdigt skådespeleri, kassa effekter, hoppande och springande handling är det bara ljuset och bilden samt att den funkar som en fristående historia som väger upp det hela till betyget: 2/5

 

Kommentarer
Postat av: sandra - blivande 3 barns mamma <3

Jag har nog aldrig hört om denna film, eller så har jag nog bara inte fastnat för den. Lätt intressant med miljön i Peru iaf. handlingen lätt lite si och så. Men får en känsla att den borde hamna på att se listan iaf. Bör man se alla filmerna för att hänga med eller kan man se en utav dem till en början???

Kramar!!!

Svar: Som jag skrev så har jag bara sätt andra filmen. denna ;) och ja det går absolut men inget jag vill rekommendera att göra. Den är så dålig på slutet så att det inte är santKram!!
Rille

2013-07-30 @ 07:59:32
URL: http://www.mammansandra.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0