Wanted (2008)




Wesley (James McAvoy) är son till en lönnmördare men det vet han knappast om. Utan det är först när en person som påstås vara hans far blir mördad som hans allt för oordnade rutinmässiga liv förändras. Då en lönnmördare vid namn Fox (Angelina Jolie) kommer för att skydda honom då hans fars mördare Cross (Thomas Kretschmann) är efter Wesley. Han kommer till en gammal kult av lönnmördare styrt av den oerhört karismatiske Sloan (Morgan Freeman). Snart tränas han för att så småningom kunna hämnas sin fars mördare. Men vad är det egentligen som inte stämmer?

Den här Timur Bekmambetov regisserade films största problem är alla slowmotioneffekter. Det känns som de definitivt är alldeles för många och ibland på helt onödiga ställen som t.ex. när det bara gäller en enkel dialog. Men antagligen är det för att försöka betona någonting. De sämsta effekterna i filmen är dock de som är förknippade till biljakterna och tågscenerna. De känns så billiga och slappt gjorda i data att man blir mörkrädd. Plastigt är ordet jag söker. Jag får helt enkelt inte ihop att alla effekter kan vara så dåliga. Men man kanske ville testa nya metoder eller så var man bara lata och ville få ihop filmen snabbare? Tyvärr drar effekterna ner en film som annars har rätt hyfsad story, skådespeleriet går inte att klaga på i alla fall inte McAvoys eller Freemans även fast det långt ifrån är en av Freemans bästa roller. Fan kan inte alla ljudböcker på engelska vara inlästa av honom? Då skulle man ju vilja lyssna på precis varenda en. Även fast filmen förstörs av alla effekter så innehåller den dock en hel del underhållningsvärde. För det bjuds ju på en hel del action och det är ju inte fel i en sådan här film. Humor finns det också. Vem kan inte älska scenen då han Wesley gör revolution på jobbet? Dessutom är soundtracket grymt bra. Om filmen kunde vara lika bra som titelspåret, ja, då jävlar.

Sätt till helheten så blir denna film alldeles förstörd av alla effekter för att jag ska kunna ge ett bra betyg. Det blir liksom för tråkigt tillslut. I övrigt så är det god underhållning. Men det hjälper inte filmen från att bara få betyget: 2,5/5


Kommentarer
Postat av: sandra - mamma till niklas & nora

Ingen kommentar på filmen :P Den är bra me3n jag gillar verkligen inte Jolie. Hon är en bra skådis men hon är för mycket enligt mig, så enformig och enkel på någe vis.



Exakt. Efter hårt arbete så ska man få ta det lungt med någe gott att äta och dricka. Det är man så värd så:)



Tackar så mycket :)Inställningen gör allt, utan en posetiv inställning så drar man bara ned sig själv i onödan.



Kramar!!!

2012-05-21 @ 10:12:09
URL: http://mammansandra.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0