Flatfoot in Hong Kong (Goes East); Kalabaliken i fjärran östern; Piedone a Hong Kong (1975)




Flatfoot Rizzo (Bud Spencer) blir i samband med jakten på droger anklagad för att vara ansvarig för att ett tillslag på en last går åt pipan. Samtidigt har en ny mystisk undergroundhöjdare i form av Frank Barella (Al Lettieri) dykt upp från staterna. Om nu inte det vore nog så läcker polisen som aldrig förr då smugglarna verkar veta varenda steg dem gör i Neapel. Avstängd från utredningen beger sig då Flatfoot öster ut för att söka upp källan i smugglingshärvan.
Denna film är som den första Flatfoot-filmen regisserad av Stefano “Steno” Vanzina och den lyckas framföra samma goda kvalité på underhållning som den första filmen. Här bjuds på humor, slagsmålsaction med glimten i ögat samt bra skådespeleri. Det känns som det hela har höjt sig ett snäpp från första filmen och alla kan sin roll utmärkt. De nya tillskotten som Al Lettieri sköter sin roll perfekt och scenerna då han spelar mot Bud kompletterar dem varandra bra. Åter igen gillar man variationen på karaktärerna. Ta bara Goldhand ( Francesco De Rosa) som exempel. Han är en mästerlig ficktjuv men inte bara det står man honom på rätt sida kan han hjälpa en med diverse saker. Eller varför inte den rädda och lydige Caputo (Enzo Cannavale) som man bara vill veta mer och mer om. Det är dessutom kul att få åter se Jho (Jho Jhenkins) och hans sjömanspolare igen som mer än gärna ställer upp och hjälper Rizzo att slåss. Filmen mår inte heller dåligt av att byta miljöer till andra länder och städer. Där ibland Hong Kong. Filmen är också mycket bra filmad och har snygg i bild. Innehåller dessutom starka scener då en unge blir av med sina föräldrar.
Med bättre handling än den första filmen och minst lika bra skådespeleri plus lika god underhållning borde inte betyget kunna bli så mycket annorlunda än samma. Betyg: 4/5


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0