Flatfoot in Africa; Knock-Out Snuten; Piedone I’africano (1978)




När kommissarie Rizzo; Flatfoot(Bud Spencer) efter att ha spöat upp ett gäng bussrånare som har knark på sig och burat in dem vill han spåra hur knarket kommer till Neapel. Som lägligt är kommer han i kontakt med en afrikansk polisman som sökt upp honom och bestämmer ett möte med honom vid en pir i hamnen. De hinner lagom träffas i hamnen så blir den afrikanska polismannen mördad. Rizzo hittar i alla fall brevet som polismannen skulle leverera till honom och han hinner lämna meddelandet diamanter och knark. Han får också tag i en bild på polismannens son Bodo(Baldwyn Dakile) som han ber Rizzo att ta hand om innan han dör. Brevet i sig är från Rizzos gamla pensionerade kollega Caputo(Enzo Cannavale) som påstår sig blivit framgångsrik restaurang ägare nere i Sydafrika. Restaurangen ägs egentligen av Smollet (Joe Stewardson). Flatfoot beger sig nu ner dit för att leta reda till grunden för knarket och hitta Bodo. Väl här nere blir Rizzo utsatt för en hel del mord och andra diverse försök i jakten på skurkarna. Han tvingas till och med samarbeta med en av dem Spiros(Werner Pochat) i jakten på sanningen.

Denna film regisserad av Steno är mycket charmig. Men det är många filmer med Bud Spencer. Det är god och skön stämning. Men mycket beror på hur iskall Bud Spencer allt som oftast är i rollen som Rizzo; Flatfoot. Sen är det alltid underhållande att se honom spöa upp de elaka grabbarna på detta slapstick sätt som så ofta dessa filmer handlar om. Handlingen håller också och blandat med humor så ja då kan det väl inte gå fel. Blir inte heller allt överdrivet utan det mesta funkar. Bodo tycks försvinna emellanåt. Caputo är tokigt nervös. Skurkarna är lagom tuffa. Den ända som tycks ha en utfyllnads roll är Dagmar Lassander som Margy, Smollets fru. Tycks bara vara med för att det ska finnas nån liten romans eller flirt i filmen och sedan känns hon lite överspelad.
Med i stort sätt väldigt goda skådespelar insatser, bra handling med innehållande god humor och snyggt filmad som vanligt så når denna film nästan upp till samma resultat som de två första. Kan vara att den nästan följer samma mönster fast med en del onödiga inlägg som t.ex. Bodo ungen och den ansträngda halvromansen. Men ändå är filmen god nog för betyget: 3,5/5


Kommentarer
Postat av: sandra - mamma till niklas & nora

Kan ju inte direkt säga att jag fastnade för denna film. men det är nog en man måste se för att få en hel utav.



Ja du stress är oftast boven i dramat hos de flesta. Man märker ju inte alltid att man är stressad. Har tid hos sjukgym,nasterna den 28. Så då får jag veta mer iaf :)



Ja f-dagen var bra. Hade inga pengar på moben, så därför jag inte kunde svara på ditt grattis :P tackar så mycket i efterhand!!!



hehehe!!! Al-a Anka va bra du :P Ja det var nog så de tänkte när de gjorde den reklamen. Eller Desperat Housewifes :P Tyckte att det var helt sjukt iaf. Alkohol har ju blivt ett allt större problem i dagens sammhälle, så jag förstår inte varfölr man ska glorifiera det hela och göra det ändu mera ok :/ Men men allt ska man ju inte förstå....



Hur har du det annars?



Kramar!!!

2012-02-13 @ 10:12:00
URL: http://mammansandra.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0