Halloween 4: The Return of Michael Mayers (1988)




Efter att man trodde att Michael Mayers brunnit upp i tvåan så har han förvarats inlåst i koma. Då det gått tio år sedan han brann får dem för sig att flytta Michael i närheten av Halloween. När en i ambulans personalen kläcker ur sig att Michael har en systerdotter, Jamie Lloyd (Danielle Harris), så är det tillräckligt för att han ska vakna till liv och bege sig till Haddonfield och samtidigt döda allt som kommer i hans väg. Jamie som tycks ha nån skum förbindelse med Michael bor hos Rachel Carruthers (Ellie Cornell) då Llori Strode fortfarande är på sjukhus.
Halloween 4 är regisserad av Dwight H. Little och känns som en helt okej uppföljare till 2:an om man bort ser från vissa övernaturliga faktorer men det är ju trots allt film. Dr. Sam Loomis (Donald Pleasence) är också tillbaka och när han vet att Michael har rymt så ska han givetvis göra allt för att stoppa honom. Tycker dock inte han är lika klockren som i de tidigare två filmerna. (Två? Ja den tredje handlade ju om något annat).  Men jag tror att det har med åldern att göra. Han levererar ändå sköna repliker. Tycker skådespelar insatserna i övrigt är rätt hyfsade men sticker ut lite gör allt Ellie Cornell samt Carmen Filpi som galne pastor Jackson P. Sayer som Loomis får lifta med när hans bil sprängts. Körande och Whiskey drickande pastor det kan aldrig gå fel. Handlingen känns också föregångarna trogen då lokalbefolkningen börjar hjälpa polisen att få tag på Michael. Tycker också att variationen i hur Michael dödar sina offer i denna film fungerar bättre än i tvåan då han i denna inte har något tillhygge från början i tvåan börjar han ju helt plötsligt variera sig även fast det första han får tag på där är en kniv och att den direkt följer ettan från punkt ett. Slutet i denna film är också bra förutom en scen som kommer lite innan som känns oerhört fjantig. Finns också några scener som känns onödiga. Annars vill jag nog påstå att denna nog är snyggast filmad i serien vilket inte är så tokigt.
Betyg då? Ja då den helt klart håller klassen med de andra två och är dessa filmer trogen fast den vinner på andra saker jämte dem så kan betyget inte annat än bli jämbördigt. Nämligen: 3,5/5


Kommentarer
Postat av: sandra - mamma till niklas & nora

Håller med om en 3 här. Den fungerar men är ändå inte bra.



sv: Prcis. Olyckor händer oavsett vem som är var.



Hiiihi!!! Ja du du har då sinne för humor :P



Kram!!!

2011-11-08 @ 09:25:18
URL: http://mammansandra.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0