Halloween: Resurrection (2002)




Ett gäng tonåringar vinner en uttagning till att vara med i en dokusåpa som går ut på att utforska Mayers-huset på Halloween. Såpan filmas av Dangertainment lätt utav Freddie Harris (Busta Ryhms) som är producent. Kamerorna övervakas av Nora (Tyra Banks) men slocknas om vartefter. Så är de verkligen ensamma i huset och är inte Michael Mayers död som sedan länge befarats? Det dröjer inte länge förrän tonåringarna börjar försvinna en efter en då de upptäcker fler bisarra ting i huset.
Ja vad ska man då säga om denna film regisserad av Rick Rosenthal? En sak man kan säga att det är en film som innehåller två filmer. Dels som jag vill tolka det och det är det riktiga slutet på H20 som lagts på de 15 första minuterarna  av denna film. Det är här det är bra för Michael Mayers (Brad Loree), som undkom genom en skenmanöver i slutet av H20 och bytte plats med en ambulansförare, söker upp Laurie Strode (Jamie Lee Curtis) som lagts in på mentalsjukhus eftersom hon råkat döda fel snubbe. Denna del är bra för även om handlingen till den är lite larvig så kan man förbise den för den håller god Halloween handling. För det känns ju ändå lite otroligt att han skulle kunna undvikit slutet på H20 men ändå. Efter dessa 15 minuter har gått det är då filmen blir fruktansvärd. Dålig handling, dåligt skådespeleri och ja allmänt tråk. Det känns som de mest vill driva med hela Halloweenkonceptet och förvandla det till någon dålig halv skrattfest. För ingen tycks vilja ta filmen seriöst längre med tanke på den dåliga känslan som ligger i karaktärerna. Ingen av vare sig Bianca Kajlich, Daisy McCrackin, Kate Stackhoff, Luke Kirby, Sean Patrick Thomas eller Thomas Ian Nicholas som alla spelar de i huset lämnar något minnes väg i prestationerna. Fast sämst i filmen är dock Busta Ryhms som man undrar vad han fått i skallen för något. All hans dialog leveras med så dålig känsla att man bara skrattar åt det. Man bara hoppas att Michael Mayers ska ha ihjäl allihopa. Mayers förövrigt har en av de bästa maskerna i serien och hans insatts är bra samt Curtis insatts från första 15. Filmen ger p.g.a. allt dåligt många skrattillfällen och de roligaste är dessa tre som följer: 1. Då Michael halshugger Jen i direktsändnig så tittarna verkligen får se vad som för si går. Dock är responsen noll då de tror att det är på lotsas. 2. När Freddie klätt ut sig till Michael Mayers och står och pratar med Mayers själv. Den är så larvig att man kan inte låta bli att småle litegrann. 3. De utplanterade fejkskeletten som dyker upp när två av ungdomarna ska ha sex i Mayers skamhål. 4. Mentalpatienten på sjukhuset i början som kan rabbla mördare på tumanhand är också rätt underhållande.
Som helhet känns det som att när de gjorde H20 så hade dem ett riktigt slut till Halloweensagan men slutet var inte vad den riktiga publiken ville ha så de skrev om det. Efter det så ger dem publiken det riktiga slutet på sagan i  början i denna film men när dem gjorde så kom dem på att de behövde en hel film i övrigt och det är då vi får denna film. Det känns som ett hån och drivande med hela Halloweenfantastkåren eftersom de bara slängt ihop ett manus efter de första 15 minuterna. Hånet blir då dubbelt i att först får man det riktiga slutet och sedan en skräpfilm som driver med sig själv. Början och skratten den bjuder på väger dock upp betyget till: 2/5


Kommentarer
Postat av: sandra - mamma till niklas & nora

Ja du nu står det still i mitt lilla huvud. Kan inte minas om jag sett den här eller inte.....Framsida ser bekant ut men handligen hängde inte ihop för mig :/ I say the old ones are better, yes?



sv: Ja det kommer bra saker utav förskoler också. Jag har inget negatift om Niklas. Men vet andra förskolor här i stan som skulle behöva lite hjälp och omorganisering....:(



Tackar!!! Nu är vi krya igen. Så full fart med julbestyren nu :P



Kramar!!!

2011-11-29 @ 13:12:04
URL: http://mammansandra.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0