Halloween 5: The Revenge of Michael Mayers (1989)




Michael Mayers överlever skotten och fallet ner i gruvschaktet men är mycket sårad. Då han flytigt med en flodström kommer han till en blind gubbe som tar hand om honom i ett år. Då det blivit Halloween igen dödar han den blinda gubben och ger sig ut för att leta efter Jamie Lloyd (Danielle Harris) igen. Jamie som hamnat på vårdhem då hon blivit stum och får anfall efter mordet på sin styvmor. Hon får sporadiska besök av Dr. Sam Loomis (Donald Pleasence) som tror hon har en förbindelse med Michael Mayers. Hon får också en massa besök av Rachel Carruthers (Ellie Cornell) som fortfarande ser efter henne. Det dröjer inte länge förrän de anar Michaels närvaro p.g.a. Jamies konstiga beteende.
Denna film då? Nu regisserad av Dominique Othenin-Girard och med och skriver är nu återigen John Carpenter. Denna film är uppdelad i två delar känns det som. Enligt mig är allt som har med Jamie och hennes samband med Michael bra sammansvetsat och löst på ett bra sätt. Gillar hur och var Michael börjar leta osv. samt att han och Loomis får sina scener. Men sedan börjar man undra över en hel del annat som t.ex. en hel del andra karaktärer som t.ex. de två tjejerna, Samantha Thomas (Tamara Glynn) och Tina Williams (Wendy Foxworth),som får Rachels hus för sig själva. Båda är hysteriskt jobbiga särskilt den mörkhåriga Wendy Foxworth som är grymt överspelad. Den delen av handlingen med att de ska på Halloweenfest osv. känns som en stor nödlösning för att det måste hända något mer. Finns några scener med de båda tjejerna och en karaktär som heter Spitz (Matthew Walker) som är utklädd till Michael Mayers. Då de går in i en lada för att först kolla på kattungar utför han flera dödsskämt som går ut på att de ska bli rädda och tro att det är den riktiga Michael som är på väg att döda dem. Det är oerhört ansträngt och mycket tråkigt i längden. Man bara längtar efter då Michael faktiskt tar bort dem ur filmen. Annars är de bästa scenerna då Loomis försöker prata vätt med Michael. Den ena med skogen är mycket mystiskt och snyggt gjord. I övrigt tycker jag inte den är så snygg som förra filmen.  Slutet känns en aningens malplacerat då Sam helt plötsligt ska ha blivit onaturlig men ja han har ju också blivit bränd en gång så varför inte? Förstår mig inte heller på skiten med den mystiske mannen i svart med cape, hat och stålklackar som låter extra när han går. Mycket onödig grej och larvigt. Jeffrey Landman som spelar Jamies kompis Bill Hill är rätt bra utöver de karaktärer som varit med tidigare. Men som vanligt dominerar Donald Pleasence även fast han inte övertyger lika mycket som i de två första men som sagt tidigare så har det nog med åldern att göra.
Betyg då? Ja eftersom denna film känns halvskriven fast inte på dem ställen som det är många andra som klagar på (Har nämnt de sakerna). Samt att det finns ett gäng överspelade karaktärer och den definitivt inte är lika snygg som tidigare filmer. Dock ett halvt pluspoäng för det nedfallna Mayershuset för det är toksnyggt. Betyget blir ändå: 2,5/5.


Kommentarer
Postat av: sandra - mamma till niklas & nora

Nu va du inte rättvis!!!! En 2:a är väl fel? En 4 för att den just är så typisk 80 tals skräckis :P Menar den har allt. Lite lamma skåisar, irronisk skräck musik och taffat händelser.



sv: Så lite så :) Men som sagt vi får ta och ses utan barnen så vi kan föra ett samtall utan skrik och avbrott :P



Kramar!!!

2011-11-08 @ 09:23:28
URL: http://mammansandra.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0