Super Inframan; Zhong guo chao ren (1975)




Vår fridfulla värld attackeras helt plötsligt av vad som till synes skulle kunna vara utomjordingar men det visar sig att dem verkar härstamma från jordens inre. Världen går inte säker alls då en hel del byar och kraftverk etc. attackeras av monster som har olika specialiteter bl.a. eld, växter och borrning. Denna uppsjö av monster som infinner sig i vad som ser ut som ett gigantisk skräcködledöskallegrotta styrs av självaste Princess Dragon-Mom (Terry Liu) som är mer än ond och ska ta över jorden. Det verkar inte finns något hopp men då har en professor (Hsieh Wang) ett hemligt vapen i ärmen nämligen Inframan (Danny Lee). Det är kraftstations arbetaren Rayma (Danny Lee) som får uppdraget att bli Inframan. Ska han som supersoldaten Inframan kunna rädda mänskligheten?
Denna film regisserad av Shan Hua och Producerad av Shaw Brothers är mer än värd att se. Kanske inte för att det är ett mästerverk vilket så klart det inte är men för att den ger en “en glimten i ögat film” och det utan desslikes. Här bjuds man inte bara på en hel del halvtaskigt skådespeleri (Dragon-Mom framför allt som är grymt överspelad), en hel del ickerealistisk men påkostad rekvisita, monster, störda explosions-effekter och störda effekter överlag vilket kryddar och bjuder till en oerhört rolig film. Glimten i ögat med andra ord. Kan t. ex. inte sluta gilla effekterna när Inframan rör sig och fjäderljuden man då får höra. En av hans specialattacker är också nått över det vanliga. Då han hoppar upp med fötterna framåt vilka det då börjar komma raketsprut ur och sedan så flyger han framåt vilket resulterar i en kraftfull attack. Det jag inte fattar är just hur han då flyger framåt men det är samtidigt det jag gillar med den. Att den inte har nån logik. Kan heller inte sluta gilla de små fotsoldaternas döskalle liknande hjälmar för att de ser störtskönt billiga ut men samtidigt små coola. Men den som jag gillar mest i filmen och som själ showen fullständigt är monstret med en borr på ena armen han är också den som är med mest i filmen. Sättet han går på nästan som om han diggar till musiken i filmen medans han går det ena, samt att han har ifrån sig ett roaar-ljud i parti och minut ett annat. Den som döljer sig under den dräkten måste haft mer än kul. Vet inte vem det är då det är omöjligt att lista ut det av rollistan jag har tillgång till. Faktum är att knappt något monster står helt still när dem får rada upp sig hos Dragon-Mom. Det är nästan som om de vore kissnödiga ungar som dem trampar och gungar. Scenen när dem slåss mot Tentakel-monstrets tentakler är också rätt komisk. Men sig vad som inte är komiskt i denna film?
De måste haft oerhört kul när dem spelade in den och jag har kul när jag tittar på den. Den är inte bra men den är gjord med mer än glimten i ögat och det är just därför den får betyget: 3/5

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0