Ghostbusters II (1989)




Det har gått fem år sen senast och Ghostbusters har gått i konkurs. Peter Venkman (Bill Murray) har ett tv-program om ockulta grejer där han presenterar det ena miffot efter det andra. Raymond Stantz(Dan Aykroyd) och Winston Zeddemore(Ernie Hudson) sysslar med att åka runt som Ghostbusters och underhålla barn på födelsedagskalas men det går inte så lyckat. Egon Spengler(Harold Ramis) forskar i människobeteende på heltid. Dana Barrett(Sigourney Weaver) har börjat med att driva ett museum efter att hennes man drog från henne. Där är det för tillfället konstkurser i att restaurera tavlor som bedrivs av den väldigt udda Dr. Janosz Poha som också tagit dit en tavla av den moldoviske häxmästaren Vigo. Dana tar kontakt med Egon och Raymond då det visar sig hända mystiska saker som drabbar hennes barn. Men de får inget säga det till Peter. Dessutom så visar sig Vigo (Wilhelm von Homburg) tavlan vara allt annat än bara en tavla och det upptäcks en mystisk flod av slime under New York. Om detta inte är ett fall för de gamla Ghostbusters så sig?
Denna film är en perfekt gångbar uppföljare på första filmen. Motståndet som Ghostbusters råkar utför från myndigheter är suveränt gångbart vilket ger det en verkligare klang i hur det skulle vara om de fanns på riktigt. Alla gör en minst lika bra insatts som i första filmen och den nye mystiske Janosz spelas utmärkt av Peter MacNoil. Han är väldigt äcklig i sin osäkerhet och blyghet. Effekterna tycker jag också är gångbara för tiden. Det är härligt att se spökena som domaren råkar utför samt den röda floden slime under stan och de döda på pålarna som skrämmer skiten ur dem. Eller varför inte få se Ghostbusters styra en gående Frihetsgudinna. Menar denna film har det mesta som första filmen hade. Bra också att ha med samma skådisar som i första det höjer allt ytterligare. De leverera sina roller dessutom på samma självklara sätt. Med samma charm och underhållningsvärde som första filmen så är denna precis lika bra. Därför får den betyget 4/5.

Kommentarer
Postat av: sandra

2:an är bättre än 1:an enligt mig. Men de håller måttet lika bra för mig för. Länge sedan jag såg någon utav dem. Vet att de gick i höstas både på 4+ och 9:an. Men missade dem ändå:(



Ja du det är sjukt med all kräcka. Har ringt 1177 och bvc nu iaf. Väntar på att bli uppringd just nu. Hoppas att de kan förklara det hela för mig.



Hehe!! Taco dag vore inte fel. Antes päron hade alltid tacos på fredagarna under hösten för att lätta upp all ruskväder. Man kanske borde börja med det sj:P



Kram!!!

2011-01-10 @ 11:54:07
URL: http://mammansandra.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0