Skatteparadis! (myglarnas paradis)


Har lite de senaste dagarna kollat på Uppdrag Granskningsvtplay. Suveränt program om man frågar mig men man blir nästan alltid lika förbannad när man kollar på det. I och med ett av dessa program som behandlade IKEA och att pengar förvaltades i skatteparadis så kommer det jag skulle reflekter utöver och tänkt lite på en tid nämligen: skatteparadis!
Anledningen till att det finns sådana där skatteparadis som t.ex.  Monaco och Liechtenstein måste ju bero på att nånstans i demokratin så ska det vara tillåtet att fuska med pengar och skatter etc.. Alltså delvis lagligt att mygla till sig en massa pengar. Därför är demokrati på ett sätt ännu mer den rikes poltiska system som mest gynnar dem som vill fuska till sig pengar. Demokratin har gjort det lagligt med en huns massa regler och paragrafer så att det går för dem som har en massa pengar att skaffa sig ännu mer av den varan. Dock om en på marken som inte har så mycket skulle man säkert åka dit direkt. Vill däremot inte klanka ner på demokratin i hel het för det borde vara det bästa politiska systemet om det gjordes på rätt sätt. Om folk hade mer suntförnuft det vill säga.

Nej dags att åka till Caribien och leta efter ett riktigt skattparadis men måste bara först ha en skattkarta.

PS. Jag skulle spara exakt varje kvitto jämt om det gick att dra av all momsskatt på deklarationen. Fatta man skulle bli skaplikt rik i några månader. DS

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0