Det är en sport, bara massor utav sport


Det var ett tag jag ägnade mig om sport här. Så denna gång blir det enbart en del sport och funderingar kring det som hänt litegrann i sport världen eller det jag finner intressant att ta upp.
Kan ju börja med att Runtuna IK slutade på en ärofylld fjärde plats i div. 4 Södermanland. De mötte i sista matchen Hargs BK som spelade för att hålla sig kvar. Men även fast Runtuna förlorade med 4-1 så åker ändå Harg ut ur serien för att alla lag före dem kring strecket vann. Härligt kul det. En annan kul grej när det gäller fotboll är att mitt kära Newcastle är tillbaka i premier league. Dem har inlätt bra för att vara nykomlingar. Två segrar, en oavgjord och två förluster plus en seger över självaste Chelsea i liga-cupen med 4-3 innan förlängning. Kan dem slå dem ja då kan dem slå alla. Zlatan gick innan säsongspremiären i serie A till Milan för ett reapris. Anledning till klubb byte var att han inte kom överrens med Guardiola i Barcelona. Guardiola för övrigt verkar vara en tränare med psykiska problem och så även Zlatan då men ändå. Milan borde bli en klar kandidat till att vinna serie A med ett mycket intressant lag med bl.a. namn som Zlatan då, Ronaldhino, Seedorf, Inzaghi för att nämna några. Men dem har dock inte inlätt så bra. Bara en seger och en del oavgjorde plus en förlust. Men trots detta har Zlatan ändå gjort 4 mål hittills.
Svenska hockey säsongen är igång. Men det har inte börjat så bra för HV. Men det har ju bara spelats tre matcher så de kommer nog igång snart. Annat vore konstigt. De kommer nog försvara guldet i år. NH har inte heller börjat så bra. Men med en del hemvändare i laget som Calle Johansson, Antti Kopoonen och Lillen så ska dem ju definitivt vara med att kriga om en plats i allsvenskan. NHL är inne på försäsongen och man kan knappt vänta till premiärerna i oktober. Finns många nya svenskar där som man är intresserad över hur det kommer att gå för.
Speedwaysäsongen börjar gå in på sitt slut. Griparna ska börja spela slutspel till elitserien men lär ju inte ta en plats där för deras material är för tunt. Men de kommer att ge alla en match iallafall. I går vart 39-årige polacken Tomasz Gollob världsmästare i speedway GP. Det var 37 år sedan en polack vann detta och jag ger honom mina varmast gratualtioner. Det har han kämpat för länge.
Nu börjar en lång säsong med en massa skidsporter. Men dem är mest kul att slö titta på ibland. Förutom skidskytte då som är en riktigt bra tv-sport.

Då var detta lite sport då. Vad är det man säger? "den som inte sportar på sportlovet dricker sprit".

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0