NH mot toppen och Milan är stabilt som DR. Alban skulle säga!


Nu tänkte jag att det skulle vara dags att snacka lite sport igen. Ett alldeles för stort glapp sen senast. Börjar gör jag ju som vanligt med sporternas sport. Nämligen ishockey så klart.
Nyköpings Hockey går bättre än någonsin för säsongen och ångar på som bara den och raddar upp stor seger efter stor seger. Nu senast slog dem Vilda Väsby hemma med 6-1 och det var i underkant. Mycket kul att se att dem vänt på trenden. Ligger nu trea men borde egentligen leda serien med den målskörden då de gjort flest mål i div.1 D nämligen 100 och det är fyra mer än serieledande Huddinge. Det som gjort att dem inte ligger där är att dem släppt in alldeles för många mål istället. 66 stycken och det är 17 fler än vad Huddinge släppt in. Härligt att se att dem har några kjedjor det är ordentlig fart på för att vara div.1. Antti Koponen, Fredrik Håkansson, Emil Mårtensson är mycket härlig. Men Markus Berg, Kim Ericsson och Jesper Andersson är det inte heller någe fel på Jörgen Rickmo, Peter Danielsson och Adam Seydlitz snurrar också frejdigt och vad har egentligen hänt med Jörgen Rickmo. Han har jag inte sätt jobba så här hårt på flera säsonger. Noterbart att inför denna omgång så var Fredrik Håkansson solklar ledare av poängligan med 41 poäng efter 20 matcher tvåa är Dmitrij Naumov Järfälla på 29 poäng. Undrar hur mycket mer han leder med nu då han gjorde tre poäng igår. Kan bara spekulera hur det kommer gå i fortsättningen om det blir som jag hört rycktats.  Att dela Andreas Jungbeck som sitter på bänken i Almtuna och Patrik Wallenberg som gick från NH till Leksand och som jag inte riktigt vet vart han hållit hus på sistone. Men det är två gamla trotjänare i NH med allsvenska kvalitéer och man får dem till laget då kan det med lite tur luckta allsvenskt kval till våren. Vem vet?
Nu lite fotboll. Har ju följt Milan med Zlatan i spettsen ett tag. Måste säga att dem först spelade rätt tråkig fotboll. Men efter att ha sätt dem nu ett tag så har jag faktiskt fastnat för deras tålmodiga spel. Det kan se lite lojt ut när man ser dem spela och lite som om ingen har någon klar roll i laget. Men det är helt fel. De har klara roller men med så stora stjärnor så kan det väl i bland bli så. Kul att se Zlatan också. Tror han förnuvarande har ett av världens absolut hårdaste skott. Det blev bara 1-1 borta mott Sampdoria ikväll men ja. Man kan inte vinna jämt och dessutom så är just det en mycket klurig match då Sampdoria är ett svårspelat lag. Ja Milan är trots det fortfarande serie ledare oavsett hur det går för de andra lagen. Mer sport blir det imorgon. Tills dess. Håll till godo!

Bollen är rund!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0