Hyllning och Stanley-cup fundering.


Det har snart gått en hel vecka sedan hockey-VM avslutats och Sverige slutade trea med brons geonom att slå värdnationen Tyskland med 3-1. Stabilt om något. Det är också nu dags att hylla honom. Dels är han en av dem få som varit förbundskapten under så många år som fem och det semsta han åstadkommit är fjärdeplaceringar. Det är inte illa om man ser det hela historiskt. Svårt att jämnföra med andra också eftersom dem de haft så kort tid på sig osv. men man skulle kunna värdera det mot Tommy Sandlins år fast han var under två olika perioder(79-80 och 87-90) men nästan lika lång tid om man lägger ihop det. Sandlin mäktade med både brons(79), guld (87), silver(90) och en fjärde plats (89)under de år han var f-kapten. Det är i princip nästan lika bra som Bengt-Åke. Bengt-Åke blir dock bättre eftersom han har ett OS-Guld också och det dessutom när han vann VM samma år också(2006). Åren efter blev dock Sverige fyra två år irad och brons de två kommande. Hans första år kantades med en fjärde plats. Det är då bedriften i det med två guld på samma år plus det sämsta med fjärde plats på så lång tid kommer in. Egentligen skulle man kunna säga att Conny Evensson är den absolut bästa F-Kaptenen efter som han har två guld de ända två åren han var medverkade(91-92). Ingen som gjort alls annars och därför till hör han de största. Curre Lundmark ska definitivt in på den listan då han också har bra resultat. Silver, brons, silver (93,94,95) plus ett OS-Guld 1994. Inte illa pinkat. En annan som bör ha en hedersplats bland de stora är också Arne Strömberg som mellan 61-71 var F.kapten och mäktade med som sämst två fjärdeplatser. I övrigt kammade han in två brons, fyra silver och ett guld mer behövs inte säga. dessutom är han den som varit Förbundskapten längst geom tiderna i Sverige. Sammanfattningsvis är då de största Arne Strömberg, Tommy Sandlin, Conny Evensson och Curre Lundmark och Bengt-Åke Gustafsson. Dem alla får ty vara helt onumrerade även fast Curre och Arne väger tungt plus Bengt-Åke eftersom han också har OS-Guld.
Tack Bengt-Åke för de här åren och ja det ska bli spännande och se vad Mårts kan göra i framtiden. Han har ju redan coachat en del av dem som var med i VM nu i JVM tidigare.
Bengt-Åke Gustafsson

För övrigt vem kunde tro att Philadelphia skulle vara i Stanley-Cup final? Inte många. Nu är dem iallafall det och det är imponerande. Richards i kanon form och en andre målvakt i Leighton i högform. Vem vet vad som kan hända? Det är ganska komiskt att det är tvåan från slutet av de kvalifiserade som möter en två från toppen av de kvalifiserade. He he mer komiskt kan det inte bli. Jag gillar egentligen inte något av dessa lag någe vidare så jag hoppas på att ...ja jag trot på under doggen Flyers. Tycker det vore coolt om dem vann. Den första matchen går i natt. Då får man se hur tonen sätts. See you next time.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0